Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez így fair a barátom részéről...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így fair a barátom részéről? (Pénzügy)

Figyelt kérdés

Na szóval, van több Converse cipőm is, amit már nem hordok. Számszerint leírom, hogy 4db, csak azért hogy tudjátok, nem 1-2 cipőről van szó. Hibátlan állapotban vannak, eredeti mindegyik szóval elég jó pénzért el lehet őket adni. A barátommal megbeszéltük hogy eladjuk őket, úgy hogy ő felrakja őket a netre, tehát meghirdeti, ő intéz mindent. Ezért cserébe megkapja a bevétel felét. Minden cipő 50%-át, ami úgymond jó pénz a "semmiért". Ez értendő úgy, hogy ő ehhez semmit nem ad hozzá csak meghirdeti. Nekem ez eddig oké. Az viszont már nem tetszett, hogy neki is van olyan cipője amit el akar adni, persze azt nem akarja beadni a "közösbe." Olyan értékű mint egy Converse, vagy kicsivel drágább. Tudtam hogy már régebb óta el akarja adni, ezért mondtam neki hogy akkor adja el őket egyszerre (enyémeimet + az övét) és a befolyó összeget fele-fele arányban psszuk el. Én nem néztem, hogy nekem 4 db cipőm van benne, neki meg csak 1 db, így is okés lenne. Erre ő felháborodott, hogy mirefel kapnék bármit is az ő cipője árából, amikor ő adja el. Az enyémből is csak ezért kap, mert ő intéz mindent. Mellesleg én is meg tudnám hirdetni, vagy olyan emberrel el tudnám intéztetni aki nem kér érte semmit, vagy csak nagyon keveset. Ezt azèrt nem teszem, mert már vele megbeszéltem ezt a megoldást, cigánykodni meg nem szeretnék. Meg amúgyis ő ajánlotta fel, hogy meghirdeti. Ez így jogos, de szerintem nem halna bele ha ő is beleadna egyet, főleg hogy direkt nem az enyémmel együtt akarja eladni, nehogy már adnia kelljen az árból.. Engem inkább ez a szintű irigység idegesít fel, mert én soha nem néztem hogy mibe, mennyivel adtam bele többet, ugyanúgy lett elosztva.

Kiváncsi vagyok, hogy nektek kívüallóként erről mi a véleményetek. Bocsi ha hosszú lett, 17 évesek vagyunk.

2015. jan. 1. 20:18
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, én ismerem a szavakat, te nem tudsz értelmezni. Pont ezt mondom, hogy mivel felajánlottam őket, ezért nem fogok visszatáncolni, és cigánykodni az árból, hogy mégse 50% legyen csak mittudomén 40%. Erre írtam, és igen ha valamit megbeszélek vele, akkor az részemről úgy is van. Nem ezzel volt a bajom, de látom sikerült kiemelni a lényeget.
2015. jan. 1. 20:29
 12/25 anonim ***** válasza:

ilyen zsugori embereket, beszarok,

mikor nekem alig volt pénzem, akkor is szinte mindenemet kölcsönadtam a legjobb barátomnak amikor szüksége volt rá, a barátnőmről nem is beszélve, pedig zért is én dolgoztam meg nem apucitól van.

Ez a kis takony meg a saját barátnőjét nyúlja le, te meg hülye vagy ha hagyod :)

25/F

2015. jan. 1. 20:35
 13/25 anonim ***** válasza:
ez a srác egy gyökér, dobd ki a szarba
2015. jan. 1. 20:40
 14/25 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd ezt a srácot. Ahogy mondták kb ezt várhatod a gyerekszületés után is, egy válás meg maga az anyagi katasztrófa.

Én a páromnak bármikor bármit megteszek ingyen is.

2015. jan. 1. 20:43
 15/25 A kérdező kommentje:
Nekem is kezd elegem lenni, köszi mindenkinek a választ!
2015. jan. 1. 20:56
 16/25 anonim ***** válasza:

A barátnőmtől egy fillért sem fogadnék el semmilyen segítségért. Suttyó a srác, dobd ki, a cipőket pedig rakd fel te a netre, vagy kérj meg mást.

Basszus, a informatikai anafabéta haveromtól sem kérek semmit, amiért én szoktam feladni a hirdetéseit, pedig csak egy haver.

Ha nem boldogulsz, szólj, még én is ingyen felrakom neked, pedig nem is ismerlek. :)

2015. jan. 1. 21:14
 17/25 anonim ***** válasza:

Én IT-s vagyok egy cégnél.

Rengeteg barátnak ismerősnek rokonnak segítgetek.

Pénzt csak attól kérek, akit leakarok építeni.

Csendesen megjegyzem az Olx, jófogás és társai nagyon egyszerűen működnek, lépésről lépésre végig vezetnek a feladás folyamatán.

2015. jan. 1. 21:27
 18/25 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a valaszt, #17 ez nagyon kedves toled, de szerintem fel tudom rakni.:)
2015. jan. 1. 21:38
 19/25 A kérdező kommentje:
Bocsi, * #16-os
2015. jan. 1. 21:39
 20/25 anonim ***** válasza:

Szóval, a barátod egyáltalán nem korrekt és nem tart egyenrangú félnek sem a kapcsolatotokban. Egy önző számító féreg az ilyen. Ha korrekt akarna lenni, azt mondaná, nem kell semmi cserébe a segítségért, örülök, hogy segíthetek a barátnőmnek. Ez így lenne helyes. Egy hirdetés feladása amúgy sem akkora dolog, hogy ellenszolgáltatást kéne érte várni, pláne nem a szerelmétől. Továbbá, ha már igényt tart a te tulajdonodból befolyó összegre, elvárható lenne, hogy az ő cucca eladásából befolyó összeget is elfelezze veled, nem még ő háborogjon, hogy neked ehhez semmi közöd. Továbbá, gondolom ezeket a cipőket nem ő vette neked, hanem a szüleid. Ők ehhez mit szólnának, ha ismernék a szitut, még amellett is, hogy te tetted a lovagias felajánlást (az ő kontójukra), persze, szüleid nem kérnék vissza a pénzt, hiszen te kaptad ajándékba gondolom a cipőket, de ebben a kontextusban nem hiszem, hogy szimpatizálnának az élősködő féreg barátoddal. Szóval ne te érezd magad kellemetlenül amiért visszalépsz az ajánlat alól, te korrekt akartál lenni, de cserébe elvárhatod, hogy veled is korrektek legyenek. A barátod nem akar az lenni veled, így nem érdemli meg, hogy az legyél vele. Lépj vissza, add el te, ezt a görényt meg koptasd le. Ha szeretne nem tenné ezt, nem lenne önző irigy, kapzsi.

Dobd ki a francaba, keress egy normális pasit magadnak!

2015. jan. 1. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!