Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges, hogy a barátom homosexuális vagy esetleg bi?
Ha "vádoltad" azzal, hogy meleg, nem csoda, hogy nem mondja ki. :) Ha szeret téged, több, mint valószínű, hogy biszexuális. Ugyanakkor téged ez úgy tűnik, zavar, valamilyen számodra lényeges megfontolásból. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy te nem fogadod el az ő múltjának, személyiségének egy részét, és ezek szerint heves érzelmekkel reagálsz rá. Így ő nem is fogja magát biztonságban érezni annyira, hogy bevallja, és valószínűleg borzasztóan nehezen élheti meg azt, hogy hazudnia kell valamiről, ami számára jó és fontos része volt egyszer az életének.
Közétek ékelődött egy fal, aminek az egyik oldalát harag/ijedtség (?) alkotja, a másikat pedig titkolózás. Ebből mindkettőtök számára bizalmatlanság születhet. Nagyon nehéz így fenntartani egy kapcsolatot.
Ha szereted őt, érdemes nyíltan beszélni erről. Javaslom, hogy kezdd azzal, hogy bocsánatot kérsz tőle! Ha meg tudod tenni ezt őszintén, talán ő is feloldódik. Elmondhatod azt is, hogy miért zavar vagy miért félelmetes, esetleg dühítő számodra ez a lehetőség, és meghallgathatod az ő válaszát. Nem érdemes számon kérni, és nem érdemes követelőzni, mert az sehová sem vezet.
Érdemes megtanulni az "énes beszélgetést", amiben ahelyett, hogy róla beszélsz, a saját érzéseidet fogalmazod meg. Pl. ahelyett, hogy "nem igaz, nem tudsz rám odafigyelni", azt mondod, hogy "én úgy érzem, hogy nem vetted figyelembe az én oldalam". Ez segíthet kialakítani egy őszinte és elfogadó légkört a beszélgetéshez, hiszen nem kell védekeznie, hanem az érzéseidről beszéltek. (Ha meg támadásba lendül valamiért - pl. "ha ezt érzed, akkor hülye vagy" -, akkor tudhatod, hogy defenzív a közeledben. Ha következetesen kitartasz az énes fogalmazás mellett, és tudod higgadtan kezelni a helyzetet, akkor előbb vagy utóbb ő is elkezdi komolyan venni.)
bocsánatot kértem emiatt többször és elmondtam neki, h tudja, h én itt vagyok neki és bennem teljes mértékben megbízhat minden téren. megk
kértem, h őszintén elmondhatja, mert nem fog semmi történni és azt is,h én szeretem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!