Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy nem értékelte, hogy sütöttem neki?
Ma találkoztam a barátommal, de előtte itthon sütöttem amerikai palacsintát. Tudni kell, hogy a barátom profin süt-főz, olyan gyönyörű sütiket, kajákat csinál, ráadásul mind finom amellett, hogy esztétikusak.
Én ehhez képest kb. csak egyfajta sütit tudok csinálni, még a tojásrántottám se az igazi lány létemre.
Elhatároztam, hogy meg fogok tanulni sütni-főzni.
Ma neki láttam és megcsináltam életem első amerikai palacsintáját. Kicsit sós, de ehető volt, nekem legalábbis ahoz képest ízlett.
Nos, elvittem a barátomnak, aki evett egy falatot, és elég fura fejet vágott, majd közölte, hogy inkább maradjak a csokis sütimnél, és az volt a lényege, hogy nem kellene ezzel foglalkoznom.
ÉN mondtam neki, hogy őszinte véleményt mondjon(megis mondta, hogy sós), de ez a válasza azért esett rosszul, mert itt azon volt a hangsúly, hogy direkt neki is csináltam, és a szándék.
Ráadásul haza se vitte, amit csináltam neki(4 darab).
Nem azért, de ha ő rosszat csinálna én akkoris elvinném, megenném, azért, mert próbálkozik.
Ha finoman mondta volna, hogy oké, nem a legjobb, de lesz jobb is, kezdésnek nem rossz, akkor örülnék.
Jogos, vagy túlreagálom?
Nyilván nem elszek profi, mint ő, de ez volt a legelső alkalom, oké, hogy nem lett tökéletes.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, igazatok van.
Azért nem segíthetek neki, mert egyszerűen "nem". Nem mond indokot, hanem megmondja, hogy én mondjuk csináljam az almát, vagy ilyenek. Ha megkérdezem, hogy segítsek? Mindig azt mondja: "nem kell".
Anyukáját is sokszor kikergeti a konyhából, ha ő süt, akkor csak ő süt.
Nem akarom vele felvenni a versenyt, oylan jó sose leszek. Szimplán úgy gondolom, hogy nő létemre jó, ha tudok sütni-főzni, ha mondjuk ő dolgozik és én leszek a gyerekekkel felnőtt koromban, vagy ha adódik egy helyzet, vagy ha lesz kislányom és megakarom tanítani.
Nem profi akarok lenni, hanem ehetőt szeretnék főzni. :-)
Van olyan terület, amiben jobb vagyok(ilyen pl. a tanulás, ahol 13 éven át a legjobb voltam az iskolában), ezzel kiis vívtam az elismerését, vagy jobban rajzolok, tehát van, amiben elismer.
Mint ahogy én is elismerem, hogy iszonyatosan jól tud főzni, illetve sütni!
19. válaszoló, igen, ez esett igazából rosszul, hogy kicsit én is bunkóságot éreztem benne. Az őszinteség korrektség, inkább legyen őszinte, csak a baj, hogy semmi örömet nem láttam az arcán, holott mondtam is, hogy kedő vagyok, tudja is, és azt is mondtam neki, hogy ez az első, nem lett valami jó.:)
Szövegértési probléma, rulez.
Azt mondta neki, hogy maradjon a csokis sütijénél, nem mondott olyat, hogy szar. Egyértelmű, hogy a kérdező dicséretet várt és mivel a férfiak nem tudják dekódolni az " De őszintén!" kérés felhangjában megbújó "pont az ellenkezőjét értem ezalatt" jelentést, megmondta a véleményét.
Szó sincs gesztus és egyéb problémáról.
Az őszinteségről van szó és a kérdező rejtett pozitív visszacsatolási vágyáról. Ezért írtam, hogy forduljon a barátnőihez legközelebb.
Ő biztos még így is sokkal finomabb volt mint az amit sütöttél neki.
Nálam nem úsztad volna meg ennyivel, én biztos a fejedhez is vágtam volna a sós palacsintáidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!