Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy nem értékelte, hogy sütöttem neki?
Ma találkoztam a barátommal, de előtte itthon sütöttem amerikai palacsintát. Tudni kell, hogy a barátom profin süt-főz, olyan gyönyörű sütiket, kajákat csinál, ráadásul mind finom amellett, hogy esztétikusak.
Én ehhez képest kb. csak egyfajta sütit tudok csinálni, még a tojásrántottám se az igazi lány létemre.
Elhatároztam, hogy meg fogok tanulni sütni-főzni.
Ma neki láttam és megcsináltam életem első amerikai palacsintáját. Kicsit sós, de ehető volt, nekem legalábbis ahoz képest ízlett.
Nos, elvittem a barátomnak, aki evett egy falatot, és elég fura fejet vágott, majd közölte, hogy inkább maradjak a csokis sütimnél, és az volt a lényege, hogy nem kellene ezzel foglalkoznom.
ÉN mondtam neki, hogy őszinte véleményt mondjon(megis mondta, hogy sós), de ez a válasza azért esett rosszul, mert itt azon volt a hangsúly, hogy direkt neki is csináltam, és a szándék.
Ráadásul haza se vitte, amit csináltam neki(4 darab).
Nem azért, de ha ő rosszat csinálna én akkoris elvinném, megenném, azért, mert próbálkozik.
Ha finoman mondta volna, hogy oké, nem a legjobb, de lesz jobb is, kezdésnek nem rossz, akkor örülnék.
Jogos, vagy túlreagálom?
Nyilván nem elszek profi, mint ő, de ez volt a legelső alkalom, oké, hogy nem lett tökéletes.
Köszönöm a válaszaitokat!
Nos igen, ebben igazatok van, hogy én kértem őszinteséget.
Csak én picit finomabb változatra gondoltam.
Tehát olyasmikre, hogy pl.:" nem lett olyan jó, de köszönöm, hogy nekem szántad és ha sokat gyakorolsz lehet jobb lesz", vagy ilyesmit.
Lehet tényleg nála ez rutinból jön, hogy megmondja kajára így a véleményét, hiszen ő tényleg profi szinten űzi.
Sajnos ellesni nem tudom tőle, mivel akárhányszor süt, én csak nézhetem, de sose segíthetek be, max annyit, hogy hagymát pucolok, vagy almát szeletelek. MÁsba nem.
Hiába nézem mit hogy csinál, nekem kell a gyakorlat is, de majd máskor többet gyakorlok és csak a jót viszem neki.:)
Őszinte választ vártál, megkaptad.
Fogadj el egy lassan 20 éve házasságban élő nőtöl egy tanácsot. Ha hamis, megnyugtató és támogató visszajelzéseket akarsz kapni, fordulj a barátnőidhez. Ha pedig őszinte választ akarsz, kérdezz meg egy férfit.
Egy normális férfi nem kertel, megmondja mi a véleménye, esetleg ha nagyon durva lenne, akkor tompít rajta egy picit, hogy ne dőlj a kardodba, de ennyi.
miért akarod mindenáron felvenni a versenyt egy profival?
senki nem várja el tőled, hogy jobban főzz/süss
Őszinte véleményt kértél, nem biztos, hogy tudta, hogy ezzel megbánt. Az is lehet, hogy te ehetőnek érezted, de neki már nem volt az.
Abban viszont igazad van, hogy legalább a szándékot értékelhette volna, hiszen azért fáradtál, dolgoztál, próbálkoztál, hogy neki örömet szerezz.
Néhány válaszolónak üzenném: Nem az volt a baj, hogy őszinte volt, hanem az, hogy egyáltalán nem értkelte a gesztust/szándékot, és ez szerintem elég nagy bunkóság..
Én is megsértődtem volna :/
Gyerekek, persze, hogy őszinteségre vágyunk.:) De az őszinteséget nem csak ilyen bunkón lehet kifejezni szerintem... :) Simán megmondhatta volna úgyis, hogy Jaj szívem nagyon aranyos vagy, hogy próbálkoztál, ez most elég sós lett, de majd én megmutatom hogyan csináld!. Nyílván ha kb azt mondja, hogy roha.dt sz.ar akkor nem esik jól az embernek. Én biztos mérges lettem volna kedves kérdező a helyedben.
21N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!