Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy párkapcsolatban a házimunka a nők dolga vagy közösen kell csinálni? Összejönnétek olyan pasival aki elvárja, hogy a nő csináljon mindent?
Szerintem közösen kell minden házimunkát csinálni.
Szerintem teljesen rendben van, hogy a nő is szerelje a lerobbant mosógépet/biciklit/motort/háztetőt/miegymást, nyírja a füvet, ássa a kertet, cseréljen zárat, tisztítson mosogatót, barkácsoljon, meg ilyenek... mialatt a férfi bedobálja a szennyest a mosógépbe, meg krumplit pucol, porszívózik és mosogat.
Kár, hogy általában a nők teljesen bénák az ilyesmihez. De ez nem baj! A fő, hogy csinálják meg, mert az úgy egyenlő, ha a házimunkából ők is kiveszik a részüket.
Ja, még valami...
És ha netántán éjjel motoszkálás hallatszik a kertből, akkor az esetek felében menjen ki a nő megnézni, hogy ki az.
Csak az egyenlő teherviselés nevében, persze...
Érdekes felvetés egyébként.
Valójában miért képzelik azt az emberek, hogy a házimunka a csupán a mosás-főzés-takarítás hármasban merül ki?
Egy ház vajon meddig maradna ház, ha kizárólag ezek vannak benne elvégezve?
Meg kell nézni, hány hetente/havonta van szerelési művelet, és az évből annyi napon főzzön, mosson a nő.
Ha szerelőt kell hívni, ezekre a napokra szakácsot is hívjanak. És mosónőt/férfit.
Ha van a kertben, házon tennivaló, és azt mind egyedül megcsinálja a férfi, mentesüljék a benti munkák alól. De ha panelben laknak és nem akar mosni, főzni, míg a felesége ezeket végzi, másszon ki a panel falára és vakolja azt, majd a tetőre és újítsa fel azt is minden napon, mert a tétlenség az ördögtől való, mondá az Úr.
És legalább addig se néz meccset, így nem kell több stadion a szegény adófizetők pénzéből.
Persze ha ezeket nem akarja, el is mosogathat.
Nem értek egyet.
Szerintem nyugodtan vakoljon a nő is. És másszon fel a tetőre megigazítani a cserepet. Majd a férfi közben jól elmosogat. Sőt, szerintem cserébe akár többször is berakhatja a szennyest a mosógépbe.
Csak semmi "női munka", meg "férfi munka"!
Szulejmán helyett szerintem épp megfelel. :P
ps.
Azért örülök, hogy már nem csak a takarítás (porszívóval), a mosás (mosógéppel), meg a főzés a házimunka.
"Szerintem teljesen rendben van, hogy a nő is szerelje a lerobbant mosógépet/biciklit/motort/háztetőt/miegy
mást, nyírja a füvet, ássa a kertet, cseréljen zárat, tisztítson mosogatót, barkácsoljon, meg ilyenek... "=> A szerelés szakembert igényel, tudod, mert nem sufnituning himihumi hozzá nem értő módon összetákolt cucc kell, ami 2 használat után végül szétesik... Szakértelem nélkül tök mind1, kinek mi van a lába közt, $zart sem ér a mekkelek munka...
Bp-en a panelban nemigen ás kertet meg nyír füvet az ember. A tetőt se a lakók javítgatják... Vicces lenne, miközben valaki a panel tetején rakosgatja a cserepeket.
Motoszkálás éjjel? Jobb helyeken rács van, kapukód, meg egyebek, és figyelmes szomszédok... Szóval igen, amíg az egyik főz, meg mosogat, addig a másik szépen porszívózzon, meg rakjon rendet a szobákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!