Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hisztis pasival mit lehet csinálni?
A barátom nagyon rosszul viseli a stresszhelyzetet és a fájdalmat. Tegnap pl hisztiroham tört rá, ami egész éjszaka tartott, mert fájt a feje aznap.
Türelmes ember vagyok, de amikor valaki sikít, kiabál, és még engem állít be rossznak, miután az egész éjszakát átvirrasztom mellette, már nekem is sok.
Most nyugodtan gondolhatja mindenki, hogy egy érzéketlen pitsa vagyok, de nem.
Nekem is van egy betegségem, ami gyakori rosszulléttel és nem ritkán ájulással jár (egyszerre csak nem látok, nem hallok, összeesek), de ha éjszaka vagyok rosszul, nem keltem fel, nem zaklatom, mert úgyse tudná kezelni, utálja a hisztis nőket.
Mit csináljak vele, hogy kicsit jobban bírja a nehéz helyzeteket, és ne hisztibe meneküljön?
Azért ez elég durva.
Én barátom nyugodt, higgadt ember, nagyon jó természete van és tűrőképessége.
Na most ugye a barátom nem hisztizik be akármilyen apróságon, oké a fejfájásnak ezer módja van van az elviselhető meg a kegyetlenül fáj időszaka.
Én barátomnak legutóbb a foga fájt kegyetlenül, szenvedett elég sokat de akkor sem verte ki különösen a hisztit ha olyan témát dobtam fel akkor persze észrevettem rajta hogy feleslegesen fárasztom vele akkor még nem tudtam hogy fáj neki a foga, mert ő nem az a fajta ember aki sajnáltatja magát és rögtön elmondja hogy gond van. De végül elmondta amikor észrevette hogy látom rajta hogy baja van.
Persze a barátom időnként eléggé feltudja húzni magát és akkor ideges, hisztis és agresszív, persze tudja hol a határ szerencsére, nem tesz kárt senkiben és semmiben csak olyankor jobb hagyni lenyugodni vagy néhány kedves szóval, meg egy jó öleléssel hamar letudom nyugtatni, mert sokszor tényleg elég stresszes helyzetbe kerül amit már ő sem bír idegileg, elég idegölő munkahelye van, mert én is ott dolgozom csak más körben és más épületben de tudom hogy az ő részlegük főleg az a csapat amibe ő van nem éppen normális emberekből áll.
A főnökével van a legkevesebb baja meg 1-2 emberrel el van de sokszor felhúzzák az agyát amit jól bír de utána ha már tényleg tele a pohár akkor bármi apró hülyeség képes azt kiborítani és olyankor minden kitör belőle.
Én ilyenkor ha esetleg itt tör rá a gond akkor hagyom 10-20 percet lenyugodni, amikor már csendesebb a helyzet akkor odamegyek hozzá és átkarolom megvigasztalom és akkor már képes emberi módon beszélni akkor végighallgatom és ha tudok segítek neki, vagy bíztatom pár jó tanáccsal.
Amikor a foga fájt nem kellett sokat győznöm hogy menjen dokihoz mert tudtam jól hogy egyre gyakrabban fájt neki és hogy baj van a fogával de ő nem az a fajta aki minden apró dolog miatt azonnal orvoshoz rohan, de amikor felhoztam a témát már egyből mondta hogy megy, el is ment, sajnos menthetetlen volt a foga olyan szinten tönkrement meg begyulladt neki, már az is csoda volt hogy nem dagadt fel neki sehol, így azonnal kihúzták neki pedig nem akarta, de a doki csak az ő döntése alapján kezelhette így a barátom helyben úgy döntött hogy jobb ha kihúzzák mert ő már tényleg szenvedett tőle.
Utána picit lelkileg ki volt miatta mert ő nem akarta meg 22 évesen valóban nem jó ha valakinek ki kell húzni a fogát, de akkor eléggé elvolt kenődve, ahhoz képest képes volt hazavezetni autóval pedig mondtam hogy maradjunk még a váróba pihenjen picit de ő menni akart, én hagytam mivel csak 5 percre voltunk autóval így rendben hazaértünk akkor bejöttünk szobába picit pityergett szegénykém mert azért megviselte meg úgy tombolt is magába de amikor elállt a vérzés óvatosan kimosta a száját amennyire lehetett akkor utána már nyugodtabb volt, este kapott még egy hiszti rohamot amit kénytelen voltam eltűrni nem is ordibált meg semmi csak feszülten mászkált fel alá, nem találta a helyét, olyankor picit nyugtattam mivel ideges volt mert picit még vérzett neki, de szépen helyreállt, adtam neki fájdalomcsillapítót hogy kitudja aludni magát ami sikerült is, és utána fokozatosan jobb lett a helyzet.
De amikor más miatt ideges akkor is megnyugtatom, várok, aztán ha lenyugodott akkor megvigasztalom.
Szerencsére az ok nélküli hiszti nála nagyon nagyon ritka, egyszer volt ilyen amikor még friss volt a kapcsolatunk és én még sulis voltam, akkor ugye ritkán találkoztunk mert tanulnom kellett és akkor volt olyan amikor hisztiből sírni kezdett hogy ő velem akar lenni meg miért nem értem meg, stb... Igaz ez érthető is volt mert érzelmes ember, és mégis első barátnője vagyok mert nehezen ismerkedő típus meg nehezen talál magának lányt aki elfogadja a külsőjét, de akkor szerencsére csak rövid ideig tartott szép szóval őt meglehet győzni bármiről is van szó, picit megvigasztaltam mert kezdetek óta tudom hogy mire vágyik mivel lehet lenyugtatni aztán utána mintha semmi sem történt volna felfogta elsőre mit akarok ha tanulni kellett békén hagyott, nem hívott óránként meg semmi megvárta mire én keresem és kész, igaz nehezen tűrte de jól kibírta mert ilyen pasim még nem volt aki felfogta volna azt hogy nem kell óránként keresnie meg semmi és majd én keresem őt ha már ráérek, ő szerencsére megérti az ilyet, a volt barátaim mind olyan volt hogy hívtak, meg bizonyos időközönként hívnom kellett őket, ezért is hagytam el mind mert idegesítő volt ez. Na meg az ő hisztijük se volt piskóta ezért is tűröm jól a barátom dühkitöréseit amik ritkák de akkor elég erősen durvák, mert ő kitombolja magát utána már lehet vele beszélni meg minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!