Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Probléma lehet-e, ha a házastá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Probléma lehet-e, ha a házastársammal soha nem veszekszünk?

Figyelt kérdés
Különösnek tűnhet a kérdés, de megmagyarázom. A párommal - most már a férjem - több mint öt éve vagyunk együtt. Alapvetően én egy racionális nő vagyok, a kapcsolatunk kezdetétől is tisztában voltam vele, hogy mi a párom esetleges hiányossága és természetesen én sem vagyok tökéletes - tehát nem volt soha olyan "rózsaszín köd", amiben csalódni kell majd - de ezek azok az emberi tulajdonságok, amiket elfogadok, és hogy mindezzel együtt ő az a férfi, akivel az életemet le szeretném élni. És ezek az érzések a mai napig nem változtak. Ugyanakkor sokat hallottam, olvastam arról, hogy természetszerű, hogy két szuverén ember másképp lát, másképp ítél meg dolgokat, amiből a legjobb kapcsolatban is előfordulnak konfliktusok, veszekedések. És várok, várok az első nagy veszekedésre, de ilyen egyszerűen nincs. Mindketten viszonylag konfliktuskerülők vagyunk, kialakult közöttünk, hogy minden egyes eltérő véleményt próbálunk az elején megfogni, megbeszélni. A személyiségemmel ellentétes a veszekedés, mégis mindig azt hallom, hogy arra szükség van, az elkerülhetetlen. Ha valakinél nem így van, nem lehet ez probléma?

2014. nov. 12. 09:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha nincs probléma, akkor az a probléma. - Női logika.
2014. nov. 12. 09:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy nincs vita. Igaz van még sok időtök, de ez így jó. Másnak milyen a házassága az az ő baja. Mindenki azt a virágot szagolja amelyiket választotta.
2014. nov. 12. 09:53
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem örülj neki hogy ilyen jól megvagytok. Igaz hogy szinte minden pár szok vitatkozni veszekedni, de ahogy én látom sok esetben a nőnek szórakoztató a vita és direkt csinál vitát valamiből...
2014. nov. 12. 10:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor nincs probléma, ha kellő arányban érvényesül mindkettőtök akarata. Nálunk például azért nincs sok veszekedés, mert majdnem mindig az történik, amit a feleségem akar (túl egyenrangút sikerült választani, pedig ahhoz szoktam, hogy korábbi irányíthatóbb csajaim mindenben lesték kívánságomat).
2014. nov. 12. 10:07
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
Amint lesz rá okotok , veszekedni fogsz nyugodj meg.... Addig örülj amíg nincs miért. A baj akkor lenne ha érdektelenségből nem veszekednétek, pedig lenne miért.
2014. nov. 12. 10:09
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom elhinni hogy nincs soha koztetek semmifele nezetelteres. Akkor az egyikotok totalisan behodol a masiknak.
2014. nov. 12. 10:52
 7/12 anonim ***** válasza:
már a második feleségem fogyasztom, és nem veszekedtünk soha ... nem is hiányzik ... mindkettőt olyannak fogadtam el amilyen, és ők is engem ... szóval nem probléma (nem ezért váltam el)
2014. nov. 12. 11:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Mi sem veszekedtünk soha. Miért lenne rá szükség ha a kapcsolat jó és a gondokat meg tudjátok normálisan is oldani? Veszekedésre nincs szükség, az nem egy olyan dolog ami segít fenntartani egy jó kapcsolatot. Inkább tönkre teszi idővel.
2014. nov. 12. 11:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Mi is ilyenek vagyunk. Mindig mindent megbeszélünk, így már nincs min veszekedni. Ha olyan lenne a párom, aki magában tart dolgokat és egyszer csak "robban" vagy egyszerűen bunkó és úgy érzi, apróságokért kiabálhat, vagy nem hajlandó kompromisszumra, rövid távon sem tudnám elviselni.
2014. nov. 12. 12:59
 10/12 PearlDiver ***** válasza:

Minél önzőbb valaki, annál többet veszekszik meglátásom szerint. Aki nem a másikra van tekintettel, hanem a saját érdekeit igyekszik érvényesíteni, az a másik viselkedésében ennek akadályait keresi, és ha talál, akkor le is csap rá. Az önző emberek azt is nehezen értik meg, hogy konstruktív hozzáállással, szeretetteljes odafordulással sokkal gyorsabb és kellemesebb eredményt lehet elérni, mint veszekedéssel és számonkéréssel. Csak egy kis alázat kéne hozzá, de hát ahhoz ugye fel kéne adni az önző szempontokat.

Szóval én annyit gondolok rólatok, hogy valószínűleg értelmes, önzetlen emberek lehettek, és jó látni, hogy más is képes normálisan konfliktust kezelni :) Csak így tovább :)

24F

2014. nov. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!