Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valóban nem teljesen normális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban nem teljesen normális ez, vagy én dramatizálom túl? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nem olyan régóta vagyok együtt a párommal. Ő előtte több évig élt együtt egy másik nővel (amivel semmi probléma nincs is). Érzései már nincsenek iránta, és kb. egy éve, hogy különváltak, tehát ebből a szempontból semmi okom a féltékenységre. Ami fura, hogy a postaládán még kint van a csaj neve is, és a párom lakása még teli van a lány által otthagyott cuccokkal. Ilyesmik mint cipők, pólók, zoknik, újságok, tusfürdő, fogkefe... a személyes ajándékokról pedig nem is beszélve. Ezek egy része (mint az újságok és a fogkefe) bárki számára észrevehető, míg a ruhákról csak onnan tudok, hogy egyszer kerestem valamimet, és a párom mondta, hogy ne aggódjak, XY itthagyott egy csomó mindent, használhatom azokat. (Ezután pedig elővette, hogy megmutassa) Mondanom sem kell, nem volt túl nagy kedvem ehhez a nemes "felajánláshoz". Ezt neki is említettem már, hogy nem annyira esik jól, mire ő nyugtázta, hogy oké, érti, hogy engem ez rosszul érint. És ennyi. Azóta sem történt semmi, minden úgy van, ahogy előtte.

Még az, ami kicsit zavar, hogy minden témából képes szóbahozni az exet. Ami persze érthető, hiszen sok évet töltöttek együtt, de én pl. igyekszem a lehető legkevesebbszer említeni előtte a volt pasikat.

Nos, kicsit hosszúra sikeredett, de a kérdésem az lenne, hogy miért nem vált már meg ennyi ideje ezektől a dolgoktól? Szimpla lustaság, és nemtörődömség, vagy lehet más oka is? És normális, hogy engem ennyire zavar? Én egy kicsit kicsinyesnek érzem, de irritál ez a helyzet. Nem vagyok féltékeny típus, sőt, nem is vagyok büszke magamra emiatt....

Ja, és azért ebbe a témába írtam a kérdést, mert bízom benne, hogy érettebb válaszokat kapok, mint a szexualitás, párkapcsolatok témakörben. Köszönöm előre is!

2010. jan. 27. 00:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát én sem örülnék ennek. Anno mi a férjemmel amikor összejöttünk, elpakoltuk az exeink összes cuccát. Nem kell azt kidobni, csak el kell rakni. Én is összegyűjtöttem mindent egy dobozba, és kivittem a kamrába. Tehát még annak is kizártam az esélyét, hogy megtalálja, ha keres valamit. Egyszer mondjuk történt egy olyan, hogy én kerestem nála valamit, és az egyik szekrény alján megtaláltam a cuccokat dobozban. Rosszul esett egy kicsit, de igazából nem haragudtam, mert végülis elrakta. Aztán valahogy észrevette, hogy megtaláltam, és levitte a pincébe. Egy hét múlva nem volt ott.
2010. jan. 27. 08:23
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Láttad már élőben az exet? Mennyire hasonlítasz rá?

Nekem erős a gyanúm, hogy az ex lelépett, a pasidnak összetörte a szívét, amit nem tud feldolgozni, szóval keresett magának egy expótlót. Ha még hasonlítasz is az exre, akkor még erősebb a gyanú. Szerintem mondd meg neki, hogy téged baromira zavar, hogy állandóan hasra esel az ex cuccaiban, állandóan az ő sztorijait hallgatod és hasonlók...

2010. jan. 27. 09:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

igenis csak lustaság és nem törődömség!

jogosnak érzed, hogy nem tetszik, hiszen valahol már ez a te birodalmad!a te csakis a te cuccaidnak van joguk ott lenni. szerintem is az első válaszadónak van jó ötlete :)

2010. jan. 27. 12:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Cuccold be a holmikat egy dobozba, és írd rá: X-akták. Derítsd ki a csaj címét, és titokban küldd el neki; még jobb, ha személyesen te viszed vissza őket. A további reakcióból kiderülhet minden. Hajrá! ;D
2010. jan. 27. 15:21
 15/21 A kérdező kommentje:

Először is, köszönöm a válaszaitokat! Egy kicsit megnyugodtam, hogy nem az én reakciómmal van gond. :)

Mivel én nem lakom a páromnál (és még nagyon nem tervezem az otthonról való elköltözést), csak heti 1-2 délutánt + éjszakát töltök ott, ezért az „összepakolósdit” nem akarom elsietni. Bár valóban ez nem rossz ötlet. Bízom benne, hogy ahogy mélyül a kapcsolatunk, előbb- utóbb már neki is kellemetlen lesz. Ha nem, akkor jön az, hogy fogok egy dobozt, és mindent bele. Persze előtte ezt vele is megbeszélném.

Egyébként a csaj hagyta ott, de nem hirtelen, s azóta ő is belátta, hogy nem lett volna értelme tovább húzni azt a kapcsolatot. A lánynak utána rögtön volt más, akivel azóta is együtt van, szóval nem hiszem, hogy azért hagyott ott egy csomó mindent, hogy visszajárjon. Sőt, azóta szerintem nem is járt ott. Ők is úgy beszélték meg, hogy barátok maradnak, s néhány havonta találkoznak is, de ebben szerintem nincs semmi. Én is néha összefutok az egyik volt barátommal, mert érdekel, hogy mi van vele.

Hogy pótlék lennék, azt nem gondolom (vagyis inkább csak nagyon remélem, hogy nem), mert ahogyan az előbb is írtam ő is belátta, hogy az előző kapcsolat jobb, hogy lezárult, másrészt tudom is, és érzem is, hogy szeret engem. (És egyébként is, mivel az exnek is van már más, nem hiszem, hogy összejöhetne a dolog). Látni láttam már fotót a csajról, szerintem külsőre kicsit sem hasonlítok rá, belsőre pedig már azért sem valószínű, mert ő kb egy tizessel idősebb nálam.

Siettetni, számonkérni semmit sem akarok, sőt, igyekszem a lehető legnagyobb tiszteletben tartani a kapcsolatukat, és a hozzá fűződő dolgokat, csak ennek is van egy határa. Bár azt gondolom, hogy egy kicsit még várok, és ha nem történik változás, akkor további lépéseket teszek.

2010. jan. 27. 22:45
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ne csinálj belőle nagy gondot, ha zavarnak a volt barátnő dolgai, mondd meg a párodnak őszintén, meg fogja érteni, hidd el, simán kidobja, vagy visszaadja a csajnak.Ha mégsem akarja, na akkor van gond. Ne hallgass azokra, akik azt írták, hogy már az is rosszat jelent, hogy megtartotta őket, mert ez hülyeség. Szimplán nem volt kedve ezzel foglalkozni és kész. Lustaság. Velem is volt/van ilyen, de ez nem azt jelenti, hogy nem a mostani barátomat szeretem a legjobban a világon, vagy hogy bármelyik volt barátomhoz visszahúz a szívem.

És a 8:13-asnak (remélem jól emlékszem) csak annyit, hogy most még lehet, hogy a barátodat nem zavarja annyira, hogy konkrétan eltiltottad a volt barátnőjétől, akivel barátok maradtak, de később már fogja, úgyhogy kicsit szerintem vegyél vissza.

Az én legjobb barátom is fiú, és voltunk is együtt sokáig, én is járok át hozzá, bulizni is megyünk együtt és a mostani barátnője az én barátnőm is, szóval ne legyél ilyen féltékeny p*csa, mert a végén még pofára esel. Senki nem bírja a pasijukat a barátaiktól/nőiktől eltiltó fapinákat(és bocs a nyers megfogalmazásért).

2010. ápr. 9. 03:17
 17/21 anonim ***** válasza:

9:18-as, ha netán nem vagy pszichológus (márpedig, sejtem, közöd nincs ehhez a tudományághoz), inkább ne erőltesd ezt a túlkombinálást, mert egy naaaaaagy baromság.

Lustaság, lustaság ééés mégnagyobb lustaság, ahogy már írtam.

Amúgy már abból leeshetett volna, hogy egyáltalán nem izgatja az exe, hogy felajánlotta, hogy felvedd egy ruháját. Ha nagy becsben tartaná azokat a holmikat, tuti nem tett volna ilyet. Nah, semmi agyonbonyolítás. Megbeszélés, csaj cuccai ki és kész. (előző voltam am)

2010. ápr. 9. 03:32
 18/21 anonim ***** válasza:

Nálunk is nagyon hasonló volt, mi majdnem 3 évet voltunk együtt. Amikor még csak kezdödött a kapcsolatunk és átmentem hozzá, megnéztem a dolgait a szobájában, volt 1 polc, azon szinte minden az exeitől volt...Nem esett jól. Az főleg nem, hogy később, amikor vettem neki valamit, az én ajándékaim is az exek ajándékai közé kerültek. Különösen rosszul esett, hogy amikor én összejöttem vele,én mident kidobtam, amit az exemtől kaptam, ő meg ott őrizgette a dolgokat.

Volt 2 exe is, akikről állandóan beszélt, az egyikkel együtt is dolgozik a mai napig. Ez is rosszul esett, mármint, hogy ennyit beszél róluk. Aztán kiderült, hogy van egy szekrény is tele az exektől kapott cuccokkal, fényképek, képeslapok, minden ami személyesebb....Akkor jöttem rá, hogy ő ilyen, nem vagyunk egyformák, ő nem tud túllépni a múlton, ami azért érthető is. Elfogadtam ilyennek, aztán jött 1 lomtalanítás, az exek cuccai nagy részét végül kidobta, anélkül, hogy kérnem kellett volna.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne sürgesd. Az exek is a múltjához tartoznak, tiszteletben kell tartani

2010. ápr. 9. 08:57
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha egy tizessel több nálad az ex,akkor a te párod is egy tizessel idősebb nálad?ha pl te huszonéves vagy a párod meg már harmincéves,akkor szerintem már nehezebb egy kapcsolatot lezárni az Ő részéről...

Én az első válaszolóval értek egyet,ha majd arra kerül a sor,hogy odaköltözz hozzá,akkor szedd össze a dolgokat egy dobozba,vagy kérd meg a párod hogy a régi ruháit tusfürdőit azért visszaadhatná v elajándékozná...(a tesóm lakása is tele van még az exe cuccaival...ő pl lusta bármit is eltenni v kidobni.)

2010. ápr. 9. 11:36
 20/21 A kérdező kommentje:

11.36 (azt hiszem) Igen, Ő pont 30 éves, én pedig nemsokára 20... :)

Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok, hogy ez csak nemtörődömség. És egyébként is minden jel erre mutat, úgyhogy hagyom, hogy ő döntsön úgy, hogy előbb- utóbb összepakol.

2010. ápr. 14. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!