Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban nem teljesen normális ez, vagy én dramatizálom túl? (bővebben lent)
Nem olyan régóta vagyok együtt a párommal. Ő előtte több évig élt együtt egy másik nővel (amivel semmi probléma nincs is). Érzései már nincsenek iránta, és kb. egy éve, hogy különváltak, tehát ebből a szempontból semmi okom a féltékenységre. Ami fura, hogy a postaládán még kint van a csaj neve is, és a párom lakása még teli van a lány által otthagyott cuccokkal. Ilyesmik mint cipők, pólók, zoknik, újságok, tusfürdő, fogkefe... a személyes ajándékokról pedig nem is beszélve. Ezek egy része (mint az újságok és a fogkefe) bárki számára észrevehető, míg a ruhákról csak onnan tudok, hogy egyszer kerestem valamimet, és a párom mondta, hogy ne aggódjak, XY itthagyott egy csomó mindent, használhatom azokat. (Ezután pedig elővette, hogy megmutassa) Mondanom sem kell, nem volt túl nagy kedvem ehhez a nemes "felajánláshoz". Ezt neki is említettem már, hogy nem annyira esik jól, mire ő nyugtázta, hogy oké, érti, hogy engem ez rosszul érint. És ennyi. Azóta sem történt semmi, minden úgy van, ahogy előtte.
Még az, ami kicsit zavar, hogy minden témából képes szóbahozni az exet. Ami persze érthető, hiszen sok évet töltöttek együtt, de én pl. igyekszem a lehető legkevesebbszer említeni előtte a volt pasikat.
Nos, kicsit hosszúra sikeredett, de a kérdésem az lenne, hogy miért nem vált már meg ennyi ideje ezektől a dolgoktól? Szimpla lustaság, és nemtörődömség, vagy lehet más oka is? És normális, hogy engem ennyire zavar? Én egy kicsit kicsinyesnek érzem, de irritál ez a helyzet. Nem vagyok féltékeny típus, sőt, nem is vagyok büszke magamra emiatt....
Ja, és azért ebbe a témába írtam a kérdést, mert bízom benne, hogy érettebb válaszokat kapok, mint a szexualitás, párkapcsolatok témakörben. Köszönöm előre is!
Szerintem az exet nagyon szerette, es ezert nem dobja ki a dolgokat tole.
Engemet is nagyon zavarna a dolog, ugyanugy mint teged zavar. Kerd meg a parod, hogy pakoljatok ossze a lany cuccait, es dobjatok ki. Fogkefeje az exnek meg meg van??? Ez nagyon furcsa! Beszelj a baratoddal, tudod szobol ert az ember.
Ennyi tapintat lehetne a baratodban, hogy az exe fogkefejet kidobja.
azért az ex is elég gáz, h így becsüli a cuccait, hogy a felét ott hagyja a volt pasijánál...
talán ürügyet akar arra, h visszajárjon???
a,Hirtelen távozott a csaj
b, új életet kezdett tiszta lappal
c, drága a lomeltakarítás
lehet csak féltékennyé akart tenni.
amúgy nálunk is volt egy lomtalanítás.minden cuccát kidobáltam, néhány írását látványosan széttéptem..
Azt nézd meg, hogy más dolgokat is így gyüjtöget-e. Ha megvan még a régi, általános iskolai Hahota-gyüjteménye, meg az ovis csocsi-rongya, akkor ez nála természetes, mindentől nehezen válik meg. (Nagyapám volt ilyen, semmit nem lehetett kidobni, hátha jó lesz még valamire.)
Ha viszont más cuccoktól könnyen megszabadul, csak a csaj cuccait gyüjti, akkor neked kell lépni : kérd meg, hogy dobja ki őket, mert téged zavar.
Én szerintem ez nem akkora gáz. Bár azt sem állítom, hogy biztosan nem gáz.
Azt azért gondold végig, hogy mennyire volt meghatározó az előző kapcsolata számára. Ha nagyon, akkor érthető, hogy nem akar mindent kidobni. Elvégre az emlékeinket sem dobjuk ki a kukába. Kell egy jókora idő, amíg egyes kapcsolatokból teljesen kigyógyul az ember. Egy év sokszor nem elég,sajnos. De idővel mindig-mindig egy kicsit kijjebb megy, s előbb-utóbb teljesen leszakad.
Érthető tehát a kétséged. De hát belegyalogoltál egy olyan kapcsolatban, ahol valszeg volt előtted egy nagyon komoly másik is. Ezt neked is el kell valahol fogadnod. Nem követelheted az előző teljes megsemmisítését a lelkében. Valamennyi siettethetsz rajta, de nagy hibát követsz szerintem el, ha ezt követelőzően vagy számonkérően teszed. Sokszor már az is sietteti az elszakadást, ha már van következő kapcsolat. S az idő is itt fontos tényező. Abban viszont igazad van, s tehetsz lépéseket. Azt én nem javaslom, hogy dobjátok ki. De mondjuk úgy lehetne, hogy leülsz vele és mégegyszer elmondod, hogy ez téged nagyon zavar. (Ha van benne lojalitás és szeretet feléd,akkor ezt meg kell értenie. Hisz mindenkit zavar valamilyen formában az ex, ezt nem lehet vitatni. Érthető.) Szóval szerintem beszéljétek meg, hogy bepakoljátok az összes cuccot egy dobozba és lezárjátok. Mindent. A doboz pedig mehet pl. a pincébe vagy valahova, hogy ritkán találkozzatok vele. Ha viszont óckodik ettől, akkor van okod aggodalmaskodni. Akkor valszeg még mindig az exhez akar kötődni. Na ez viszont a gáz.
Szia.
Hasonló helyzetben voltam, csak nálunk, ha hiszed ha nem, miután szakítottak, elhatározták, hogy barátok maradnak.
Eleve úgy jöttek össze, hogy barátságból lett a kapcsolatuk, s aztán úgy gondolták , utánna is fenntartják ezt az állapotot.
Természetesen a párom lakása tele volt a dolgaival, mert éppen felújította a csaj a lakását, és az albérlet helyett a páromnál tárolta el a cuccait. Ez volt a kisebbik gondom. A baj az volt, hogy "barátság" lévén, heti rendszerességgel nálunk volt, főzött "nekünk" levest, stb., még folytathatnám.
A lényeg: Állj a sarkadra , a párod meg döntse végre el, hogy akkor kivel is van kapcsolatban.
Nálam ez bejött. Ezt most lekopogtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!