Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnék segíteni a barátnőmnek?
Barátnőmnek ha rossz kedve van szokta magát bántani. Régebben előfordult, hogy ütött valamit, mostanában áttért arra, hogy vagdossa magát.
Először körzővel, utána meg áttért a pengére. Már régóta próbálom erről leszoktatni, mondtam, hogyha csinálja akkor én is, de ez se segített. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy ez így nem helyes, nem szabad bántani magát, máshogy kell levezetnie a feszültséget, és, hogy azzal, hogy magát bántja nekem is nagyon rossz.
Az a legnagyobb baj vele, hogy azt mondja, hogy neki tetszik ha van rajta vágás, szereti nézni. És hiába mondom neki, hogy ez nagyon nem jó dolog, nem szabadna magát bántani. De ő azt mondja, hogy nincs ebbe semmi rossz, hogy néha-néha pár vágást csinál magának.
Hogy tudnék neki segíteni, hogy leszokjon róla?
Nem hagyom rá.
Nem hiába vagyok vele, jóban és rosszban is, segíteni fogok neki mindenben mert szeretem.
Érte megéri.
Csak gondoltam megkérdezem, hogy hátha tud valaki valamit tanácsolni, hogy, hogyan tudok segíteni neki.
Na ez az ahova nem trollkodok. Ez nagyon komoly ember. Itt már csak drasztikusan lehet fellépni, hisz hiába mondod szépen, saját magát se tiszteli nem, hogy téged. Leírom én mit csinálnék:
Először is szembesíteném vele, hogy akármikor meghalhat, ki tudja mikor milyen állapotban van meg milyen érbe vág bele, 1-2 perc és azonnal elvérzik. És akkor lehet hatni a lelkére, az van minden nőnek: Kiábrándultam belőled, mert elfutsz a problémák elől és ahelyett, hogy közösen megoldanánk, te a barátodat is leszarod holott elvileg fontosak vagyunk egymásnak. Szerintem gondolkoztasd el mielőtt késő lesz!
14-es Köszönöm szépen.
Megpróbálok hatni rá.
Akkor nem próbálom, megteszem. :)
18,19 évesek vagyunk.
Át fogjuk beszélni jó párszor, addig nem fogom feladni amíg nem látja be, hogy ezt így nem szabad csinálni és nem fejezi be.
18-as, ha nincs értelmes válaszod akkor légyszíves ne írj ide.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!