Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy pasi rossz néven veszi,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy pasi rossz néven veszi, ha pszichológiai szempontból kicsit kielemezem őt?

Figyelt kérdés

Tehát a saját pasimról van szó, akinek problémái vannak.

Most nem áll szóba velem egy veszekedés miatt, de segíteni szeretnék neki, ezért írtam egy levelet, amelyben kielemeztem az ő problémáit egy pszichológus segítségével (akihez járok a saját problémáim miatt). Viszont még nem mertem elküldeni a levelet, mert félek, hogy lelkileg nem érinti jól a dolog majd, lehet, hogy megsértődik mégjobban. Hogyan reagálhat?

2014. okt. 2. 23:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igazából csak annyi kérdésem lenne, hogy mit jelent az hogy "kielemezted a problémáit egy pszichológus segítségével"... ezek konkrétan mik? Mármint ténylegesen a hibái oszt cső, vagy egy megoldási javaslat megmondókapitány stílusban, hogy mit kellene tennie, vagy.. vagy mik?

Nem ő jár hozzá, hanem te, nem ő látta be hogy segítséget kérni jó, hanem te...

Inkább a finomabb verziót javasolnám, amikor olyan kapcsolatban állsz (már) vele (újra) hogy nem veszi tolakodásnak, hogy segíteni akarsz.

De előbb helyre kellene tenni a veszekedés nyomait kettőtök közt, aztán várni, ha bármit is tervezel vele.

2014. okt. 3. 00:46
 12/14 A kérdező kommentje:
A kielemezés nem is volt jó szó, inkább úgy fogalmazok akkor, hogy pár mondatban összefoglaltam, mi a véleménye a pszichológusomnak a párkapcsolati problémáinkról. Emellett biztattam pár mondatban, hogy segítséghez fordulhatna. Ennyi végülis.
2014. okt. 3. 00:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezd meg a picológusod, hogy érdemes-e leírni neki....
2014. okt. 3. 01:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez így meg már egy tök más dolgot jelent.. :D Ha tudod hogy hogyan láss hozzá a béküléshez, és tudod hogy mit hogyan kellene tennetek, és kellő motivációd is van hogy rendbehozd a dolgokat, úgy érzed itt az idő, akkor állj elé, szerintem illene (neki is) felnőttként viselkedni.

"nem áll szóba velem".... atya gatya.

Az meg, hogy forduljon segítséghez.. így elég erős. Mai szemmel nézve sajnos ez sokaknak azt jelenti hogy "hülye vagy, beteg vagy" ... így elég nehéz, inkább azt mondanám - ha már van némi eredménye és látható is - hogy neked használ, és jónak tartod a pszichológusod... de ha ő nem érzi hogy szüksége lenne rá, akkor úgysem fog, és csak még makacsabb lesz.

2014. okt. 3. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!