Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy pasi rossz néven veszi, ha pszichológiai szempontból kicsit kielemezem őt?
Tehát a saját pasimról van szó, akinek problémái vannak.
Most nem áll szóba velem egy veszekedés miatt, de segíteni szeretnék neki, ezért írtam egy levelet, amelyben kielemeztem az ő problémáit egy pszichológus segítségével (akihez járok a saját problémáim miatt). Viszont még nem mertem elküldeni a levelet, mert félek, hogy lelkileg nem érinti jól a dolog majd, lehet, hogy megsértődik mégjobban. Hogyan reagálhat?
Nem biztos, hogy a legbölcsebb döntés egy komoly veszekedés után a legjobb dolog, ha a fejéhez vágod, hogy milyen abnormalitásai vannak.
Persze, tudom, hogy ez a részedről segítő szándékkal történik, de a férfiak zöme egyrészt nem hajlandó elfogadni a pszichológia létjogosultságát, másrészt nem hajlandó elfogadni, hogy neki is lehet valami baja.
Persze, egyénfüggő. Én hasonló helyzetben jó néven venném, de ez csak én vagyok, az emberek zöme másképp gondolkodik.
A kielemzés ebben az esetben azt jelentené, hogy alaposan megpróbálod körülírni miért ő a hibás mindenben.
Ehhez nem kell pasinak lenni, mindenki rossz néven veszi. Ha egy veszekedés után a barátod elkezdené ecsetelni, hogy pszichológia szempontból hogyan és miért vagy labilis az neked jól esne és segítő szándékként értelmeznéd? Nem hiszem.
Téged nyilván a jószándék vezet, de nem biztos, hogy bölcs dolog lenne szem elől téveszteni, hogy te a párja van, nem pedig a pszichológusa, vagy a terapeutája.
Feltételezem, hogy te saját felismeréstől vezérelve, önszántadból fordultál pszichológushoz.
Szerintem bármi pszichés probléma esetén valójában csak akkor lehet segíteni valakinek, ha:
1) felismeri és elismeri, hogy van valami megoldatlan problémája, amivel egyedül nehezen, vagy egyáltalán nem tud megbirkózni
2) hoz egy olyan döntést, hogy segítséget kér, illetve fogad el
A párod hogy áll ezekkel a dolgokkal?
Még egy dolog eszembe jutott. Szerinted biztos, hogy az az elemzés, amit a pszichológusod készített a párod problémájával kapcsolatban, teljesen objektív?
Még ha nem is lennének párkapcsolati problémáitok, biztos lehetnél abban, hogy te tényszerűen és abszolút tárgyilagosan adtál át minden olyan információt a párodról, amire ehhez az elemézéshez szükség volt?
Nem fordulhatott elő, hogy a te saját szemszögedből nézve, és a saját érzelmi szűrődön átengedve a dolgokat, akaratlanul is torzultak ezek az információk kisebb-nagyobb mértékben?
Szerintem jogos az a félelmed, hogy ezzel a lépéssel nem javítanál a helyzeten, hanem rontanál, és tovább mélyítenéd a konfliktust kettőtök között. De te ismered őt, nyilván jobban meg tudod ítélni, hogy milyen reakciót váltana ki ez belőle, mint mi ismeretlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!