Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom, vagy a családi gond válthatta ki belőlem a "depressziót"?
Igyekszem nem túl hosszan leírni. 19 éves lány vagyok.
Édesanyám alkoholista, depressziós, lop tőlem, hazudozik...ennek következtében hatalmasat csalódtam benne holott eddig ő volt a támaszom. Amikor kiderültek dolgok, majdnem bele rokkantam, és ekkor jött a barátom, aki volt nekem a menedék. A barátom előtt rengeteg barátom volt, szerettek az emberek, amióta viszont együtt vagyok vele, csak neki élek, és bezárkóztam. A régi énem sehol sincs. Olyan, mintha az anya szerepet ruháztam volna a barátomra. Azóta mindenkivel bunkó vagyok, mindenben a rosszat látom, és eljutottam a pánikbetegséghez is. Úgy érzem, ez a kapcsolat többet árt, mint használ, mégse tudok kilépni. Tele vagyok gondokkal, senkivel nem ebszélhetem meg őket. Jártam két pszichiáterhez illetve két pszichológushoz.
Nem látom a kiutat. Ma is rengeteg minden történt, aminek következtében már úgy érzem, nem akarok élni. párkapcsolatomban megfelelési kényszerem van, félek, hogy elveszítem. Nem tudom, hogy a kapcsolat-e a fő gond, vagy anno édesanyám.
Sokszor úgy érzem, hogy a kapcsolatom, de a másik percbe meg azt, hogy szeretem a barátomat.(A pánik "rohamok" jelentős része a barátom tettei következtében keletkezett).
Nem látom a kiutat, 2 és fél éve szenvedek ebben, és én csak egy boldog életet szeretnék. MIndenkit elveszítek, aki fontos nekem, rossz ember lettem.
Volt valaki így? Azért a párkapcsolat témakörbe írtam ki a kérdést, mert úgy érzem, hogy egy párkapcsolat jelentős súllyal bír egy ilyen területen.
Ha nem azért vagy vele,mert annyira szeretnéd,hanem csak mert egy támasz,akkor ennek nem nagyon van értelme.
Azt, az elhanyagolt barátaid is tudnának és mással jobb kapcsolatod lehetne.
Köszönöm!:)
Gyógyszert írtak már fel, de nem szedtem, önerőből szeretném megoldani.:)
Láttál már, de mégse!:)
Az a gond, hogy a barátok sose tudtak olyan biztonságérzetet és támaszt adni, mint a barátom. És ez ugyanaz az érzés, amit anno anyukám nyújtott, de ő már sose fogja. Rengetegen próbálkoztak be kapcsolat terén nálam, és volt, aki tetszett is, de ígyse tudtam elhagyni a barátomat.
De ha amúgy csak ez köt hozzá,akkor ott baj van.
Értem én,hogy nélküle elvesznél (hidd el,jobban,mint hinnéd),de ha közben más nincs,akkor ennek nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!