Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Félek másik autót vezetni? (....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek másik autót vezetni? (. ) Mért nem érti meg?

Figyelt kérdés

volt egy rossz "élményem" a témával kapcsolatban, mikor lerobban a saját autóm, és a cégeset kellett volna vezetnem... én úgy gondoltam, persze, mért is ne. Megy ez nekem.... de nem.... nem ment :( 50 ezer volt a kár benne.

Akkor megfogadtam a sajátomon kívül nem vezetek más autót... párom ezt nem akarja elfogadni.... illetve nem próbál segíteni, hogy ne okozzon ez traumát nekem... mert hétvégén a töltésen autózva megállt, és kiszállt, majd szólt hogy üljek át a helyére. Nem voltam képes rá. Sírógörcsöt kaptam. Mért nem veszi észre, hogy nem makacsság és hiszti ez nálam?

2014. szept. 2. 07:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
12%

Őszintén szólva én képtelen vagyok megérteni a kérdezőt. Nekem is volt már karambol (egy barom áttért a szembe sávba én meg félrerántottam, hogy elkerüljem az ütközést, mázli hogy nem árok volt ahová elrántottam hanem leállósáv, de azért rendesen meghúztam a szalagkorlátot), volt hogy a kocsim motorja elszállt 100 km/h-s tempónál (újfent mázli hogy a hajtás elment de nem kapta be a tengelyt) a terepes élményekről inkább nem beszélek, mégse érzem magam túlzottan traumatizálva.

Na mindegy különbözünk, a párod tényleg nem a legmegfelelőbben kezelte lehetett volna türelmesebb is. Ugyanakkor szerintem kérdező te vagy irracionális. Nem értem mi bajod van a másik kocsival, és ha lefulladsz? Megpróbálod még egyszer. A sírógörcs meg végképp túlzás. Szerintem meg pont, hogy makacsság amit csinálsz bebeszéled magadnak hogy te csak a saját kocsid tudod vezetni és pont fejben akadályozod magad. Szerintem nincs igazad, a bolhából csinálsz elefántot és messze túldramatizálod az egészet.

Nem feltétlen igaz, hogy egyik kocsi olyan mint a másik, mind meg kell tanulni vezetni máshol fog a kuplung (ha automata sebváltós a kocsi az megint más történet) kül. a gézpedál érzékenysége más a holtjáték szervo rásegítés stb. és a fék se ugyanolyan erős mindnél. Viszont kérdező, gondolom te se gondolod, hogy egész életedbe a jelenlegi kocsid fogod vezetni, ha váltani kell mi lesz, sírógörcs a kereskedésben vagy a próbaúton? Amit csinálsz az finoman szólva is túlzás.

Hogy a kérdésre is válaszoljak szerintem azért nem érti meg amiért más józanul gondolkodó ember se, mert egész egyszerűen túlzás amit csinálsz.

2014. szept. 2. 08:52
 12/23 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es válaszoló! valószínűleg nem vagyunk egyformák. mivel a másik autót minden zavaró körülmény nélkül sikerült leamortizálnom .... így a kétségeim a képességeimet illetően megcsappantak... ami eddig az esetig nem állt fenn. Azóta van ez a félelmem. Így nem tudom mi lesz ha le kell cserélnem az autóm, de biztos hogy nem leszek olyan bátor mint ezzel, hogy 10 év vezetés kihagyás után beültem és hazamentem az autóval, sőt 1 hét után már 400 km-t vezettem egyhuzamban.

Természtesen nem kell velem egyet érteni, és megérteni sem.... de attól nem leszek jobban ha nem segítenek.

2014. szept. 2. 09:48
 13/23 anonim ***** válasza:
59%
De épp hogy segíteni akart neked a párod! Más kérdés, hogy ezt nem jól tette. Viszont, ez pont olyan kérdés, hogy nem más segítségére van szükséged ezt neked kell helyretenni méghozzá fejben. Ráébredni hogy nincs baj a képességeiddel, ok nem leszel versenypilóta de amíg magad se hiszed el hogy elboldogulsz más kocsival addig senki nem tud neked segíteni.
2014. szept. 2. 10:01
 14/23 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy leginkább az zavar, hogy zavarban vagy mások előtt, hiszen a sajátoddal rögtön mertél menni, szereted, nem félsz.

Én azt tenném a helyedben, hogy egyedül mennék el a párom autójával gyakorolni.

A lefulladáson meg nem kell görcsölni. Nekem is van olyan autó, amivel tök könnyen lefulladok, van amivel meg soha. Ne arra gondolj, hogy mások mit gondolnak rólad, mert akkor csak idegesebb leszel.

Mindenki szokott néha bénázni, még az is, aki tapasztalt, jó sofőr.

2014. szept. 2. 10:28
 15/23 anonim ***** válasza:
59%

Lefulladtal vele? Uristen. Tenyleg ez a vilagvege.

Draga, en a sajat autommal is lefulladok neha. Es akkor mi van?

egyszeruen nem ertem ezt a gondolkodasmodot, hogy hat jaj, en ezt nem tudom, be vagyok gorcsolve, en frusztralt vagyok, valaki allitsa meg a vilagot, le akarok szallni!!!

Annyi igeny legyen mar az emberben hogy ettol eletrevalobb. Mondd meg a ferjednek hogy szeretnel elmenni vele gyakorolni kettesben valami neptelen utra, aztan probalgasd a kocsit. A ferjed nyilvan turelmetlen lesz, mert a ferfiakat genetikailag irritalja ha egy no benazik a kormanynal, de szard le.

Meg tudod csinalni, ez a lenyeg, a tobbi rizsa me hiszti.

2014. szept. 2. 10:41
 16/23 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ne vezessél semmilyen autót, ha ekkora hisztit csapsz egy ilyen piszlicsáré dologból....
2014. szept. 2. 11:43
 17/23 anonim ***** válasza:
70%

Az ilyen sofőröktől kéne elvenni a jogosítványt, hogy semmit ne vezethessenek. Vészhelyzben csak pánikolnál, esélytelen, hogy a józan eszed vezéreljen, nem lenne lélekjelenléted, és sokkal nagyobb bajt okoznál, mint indokolt lenne. A gyerekeid is életveszélyben vannak melletted, úgy gondolom. Rengeteg idióta sofőr van sajnos, és nem feltétlen te okoznál balesetet, viszont ha lélekben ott lennél, elkerülhetnéd. De te nem fogod, elengeded a kormányt, és lesz, ami lesz.

Amit művelsz valóban csak és kizárólag hiszti és makacsság, semmi más. Minden autó egyforma, ugyanúgy működnek. Ugyanúgy nyomod rajta a gázt, a féket, a kuplungot, ugyanúgy váltasz, stb.

A lefulladás nem kéne, hogy lelki válságot okozzon, mindenkivel előfordul, még édesapámmal is, aki 40 éve vezet. Az pedig igen poénosan hangzik, hogy "nem lehetett megállni" a kölcsön autóval. Minden autóval meg lehet állni, kivéve, ha elromlik a fék - az pedig a tiéden is elromolhat. Kifogás mindig van, mindenre, drámakirálynőt játszani nagyon könnyű.

5 éves jogsim van, legalább 25 autót vezettem már. Volt köztük manuális, automata, régi, új, kisautó, terepjáró. Érdekes módon mindegyik elindult és mindegyik megállt, és egyiket sem törtem össze. Volt már nem egy olyan szituáció, hogy két sávos és igen szűk főúton hárman mentünk el egymás mellett, mert a szembe jövő előzésben lévő s***fej nem tudott behúzódni, és nekem kellett lemennem fél kerékkel az útról, hogy elkerüljem a balesetet. És ez csak egy veszélyesebb szituáció a millió közül, ami nap mint nap előfordulhat az utakon.

2014. szept. 2. 13:55
 18/23 anonim ***** válasza:
65%

Ezt mondjuk én se értem, hogy a fenébe nem lehet megállni egy kocsival ha elvileg működik a fék?

Olyat eltudok képzelni hogy a fék gyengébb vagy a servo rásegítése más mint a tiednek de könyörgöm akkor jobban bele kell taposni. A fogadalmad meg már bocs de h@lyeség. Meg mi az, hogy meg se próbál a párod segíteni, hogy ne okozzon traumát? Könyörgöm összetörtél egy céges kocsit, sz@r ügy de nem olyasmi amiért poszttraumás stresszben kéne szenvedned életed végéig.

2014. szept. 2. 15:25
 19/23 A kérdező kommentje:

SZERETNÉM HANGSÚLYOZNI, HOGY NEM A LEFULLADÁS MIATT ÉRZEM ÚGY AHOGY.

De már leírtam többször, aki érti érti, aki nem az nem.

Az összes válaszolónak: a saját autómat nem egyedül vezettem elsőre.... ez nem okozott gondott.

A másik. A saját autóban megvan a lélekjelenlétem.

2014. szept. 2. 16:14
 20/23 anonim ***** válasza:
61%
Igen, a lélekjelenlét úgy működik, hogy autónént változtatja a kedvét, hogy épp óhajt-e jelen lenni.
2014. szept. 2. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!