Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálja ezt?
20 éves vagyok, van egy párom ő 24 éves, 4 és fél éve vagyunk együtt és alakult, hogy babánk lesz. 39 hetes terhes vagyok, de ő nem foglalkozik velem inkább minden este a haverokkal bulizik, iszik és hazudik össze-vissza.. megígérte, hogy meg fog változni, minden jót és szépet ígért, ehhez képest még csak arra sem veszi a fáradtságot, hogy megkérdezze hogy vagyok, pedig egy 1 és itt a baba, de azt elvárja, hogy azonnal szóljak ha érkezik a kicsi, mert ha nem teszem akkor mehetünk az anyakönyvveztetőhöz és átíratjuk a baba vezetéknevét az enyémre, mert ő akkor nem adja neki az övét.. Igaz, 4 és fél év alatt sose voltam nála első, csak amikor elhagytam, akkor futott utánam...
Szerintetek mit csináljak? Mi lenne a legjobb?
Kedves Kérdező Kismama!
Kicsit szomorúan olvastam a kérdésedet és írom le őszinte véleményemet. Nagyjából egyet kell értenem a válaszolókkal, különösen a 3-assal, aki a legnyugodtabban, a korábbi 2-nél visszafogottabban fejtette ki a meglátásait.
Egyelőre ne izgasd magad, az a legfontosabb, hogy egészséges legyen a gyerek. A hogyan továbbot (az függ az apuka akkori magatartásától) ráérsz még mérlegelni.
A fiatalkori (20 körüli) házasságok közül a papírforma szerint sok végződik válással, de ebből nem feltétlenül következik, hogy neked is ez az utad. Az apukán múlik, adj neki még egy utolsó esélyt. De vedd komolyan az ügyet, érezze ő is. Az anyaság egyébként majd téged is megváltoztat, felnőttebb nővé tesz. A párodnak is muszáj felnőni a feladathoz. Ha neki ez nem megy... (Előtte azért szükség esetén a problémádról beszélhetnél a szüleivel is, hátha ők nagymértékben képesek hatni rá. Hacsak eleve nem hibás nála otthon a családi minta.)
Amennyiben úgy alakul, akkor lépjél bátran, addig, amíg fiatal és helyes vagy. 25 alatt könyebben találsz párt, mint ha 35 lennél. És -ha jól választasz- akadnak férfiak, akik tekintettel a párjukra, felvállalják a más gyerekét. (Minél kisebb a gyerek, annál könnyebb az ügy. Ha érdekel, erre tudok pár szép példát.)
A mai világban viszont az anyagiakat látom elsődleges gondnak egy egyedülálló nőnél. Elhelyezkedni is nehéz lenne, és fokozottan szükséges a szülők pénzügyi és fizikai segítsége.
Olvass most sokat (bár lehet hogy már elkéstem ezzel) tanulmányozd a kisgyerekek pszichológiájára és egészségügyére vonatkozó könyveket,mert ha megérkezett a kis jövevény, akkor erre évekig egyáltalán nem lesz időd. Az első gyereket könnyű elnevelni. Kívánom, hogy legyen még több, és mind egészséges legyen.
Az élettől Te most egy nagy ajándékot kapsz. Tudod, hány 30-as nő van, aki csak szeretne gyereket?
Ajánlom Pál Ferencet, aki hivatásos sportolóból (atléta volt) 30 évesen lépett be papnak. Kimondottan a párkapcsolatok, a családi problémák pszichológiájára, az ilyen gondokra szakosodott. Nagyon híres és elszánt, pörgő. Szerintem fordulj hozzá egy e-mailben, vagy hagyományos levélben, kérd ki a véleményét, tanácsait.
https://www.youtube.com/watch?v=VQzqdEmDOHg
A neten (pl. a gyakori kérdéseken keresztül) feltehetően ki lehet nyomozni az elérhetőségét. Lépd meg.
Szellemi önfejlesztésre ajánlom még a "Három királylány, Három királyfi Mozgalom" honlapját és a Képmás nevű, havonként megjelenő családi-családbarát magazint. Utóbbi sokkal értékesebb, komolyabb lelkiségű, jó értelemben mélyebb tartalmat nyújtó újság, mint a Nők Lapja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!