Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Anyuci pici fiai, akár 30...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyuci pici fiai, akár 30 évesen is?

Figyelt kérdés

Első körben fiúknak szól a kérdés, akiket alig lehet/lehetett kirobbantani a szülői háztól, ha már minden adott volt a különköltözésre: Hogy tudtátok önállósítani magatokat, miután kikerültetek anyuci szoknyácskája alól? Milyen motiváció kellett ehhez? Nem feltétlenül barátnő által gondoltátok át a dolgot? Ha még is elköltöztetek, még mindig nagyon fontos volt a szülők szava?

Lányok (akik gondoskodóak és "asszonyosodnak"): Hogy tudtátok kipaterolni a szülői házhoz ragaszkodó pasit? Vagy esetleg hogyan akarjátok? Hisztek benne, hogy valaha megváltoznak és miattatok elköltöznek otthonról, amikor anyucika mindent a popójuk alá tesz és el van kényeztetve a pasas?

Nem tartjátok cikinek, ha a körülmények adottak az elköltözéshez, de még mindig foggal-körömmel ragaszkodnak az otthoniakhoz még 25-30 éves kor körül is? Egyre több ilyen pasast látok, akiknek házias barátnőjük van, süt, főz, de dolgozni is kell, külön élnek vagy a pasi családjánál. Egyik ismerősömnél is ez a szitu állt elő, mivel sok ilyen nyámnyila pasast ismerek, így megkérdeztem, miért? A válasz: "Mert az anyukája már úgy is megszokta, hogy munka előtt és után kiszolgálja, az asszonynak meg elvárásai vannak és kényelmesebb így!" Az elvárások alatt azt értette, hogy kiszedje magának a már elkészített kaját vagy kenjen magának kenyeret vagy reggel főzzön magának kávét, ha mondjuk a barátnője épp nem ér rá, mert ő is este 8-9 körül ér haza és kinyúlt, már nincs túl sok kedve a már kidőlt pasasát még kiszolgálni is!

Én 32 éves vagyok, nálunk munkamegosztás van, segít a takarításban a férjem, de nem vagyok elveszett nőként az elektronikában sem, így segítünk egymásnak, ha akár szerelni is kell vagy mosogatni! A férjem munka után nem dől ki rögtön, hanem együtt tesszük a dolgunkat! De egyre több panaszt hallok fiataloktól és sajnos a saját szememmel is látom milyen pasik élnek mostanság! A lányokról: nem k*rvákról, nem lusta és nem egy nyifi-nyafi kislányról írtam, hanem házias, főzni, sütni tudó, szerető lányokról, akik miatt érdemes lenne lépni, de a pasik anyucisak!

Régebben ha nem is volt asszonyjelölt, akkor is különköltöztek a háztól, a férjem is anno már nem élt velük, élte saját kis életét, amíg én be nem léptem az övébe. Nem csak ő, édesapám is, az ő apukája is, körülöttünk páran, ismerősök, barátok, haverok... Most jönne a kérdés: Minek különköltözni, hiszen ha együtt élünk a szülőkkel, úgy olcsóbb! Nekem ez fura, hiszen ez az önállósodásnak egyik alapköve lenne, én is különköltöztem, önálló életre vágytam, nem akartam szülői segítséget, miután saját lábra tudtam állni, segítek a mai napig nekik, nem gondolkoztam azon, hogy "jajj istenem, több pénzem marad a legújabb WOW kiegészítőre, ha anyucival élek"... bennem volt az, hogy eltudom látni magam, nem hagyatkozok senkire! Szerintem az a felfogás, amit a mai fiatal ürgék űznek, eléggé elszomorító! Ez a szülők hibája is nagyban!

Miért kell anyuci pici fiacskájaként élni?

2014. aug. 19. 23:12
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Látod igazam lett. Te is olyan ember vagy, akit a szülők segítettek lakáshoz, és megvetően beszélsz azokról akiket nem tudtak segíteni. Kűzdelemről beszélsz, közben csak beleszülettél a jólétbe. Egy harcosnak állítod be magad, pedig csak a készbe ültél bele. Butuska vagy, de nem baj, mert még fiatal vagy.
2014. aug. 20. 00:12
 12/34 A kérdező kommentje:
Önállósodás, ezt nem ismerik sokan! Na meg saját lábra állást! :)
2014. aug. 20. 00:15
 13/34 A kérdező kommentje:
Kedves "Kekesek"! Én magam egy albérletben kezdtem, az elejétől fogva én fizettem, majd összekerültem a férjemmel, kikerültünk külföldre, összeszedtünk annyi pénzt, hogy tudjunk venni idehaza lakást, vissza azért jöttünk, mert szükség volt rá, pedig kint jól éltünk volna. Az egyetemen a kollégiumot, a ruházkodást és egyebeket én álltam, mivel munkát vállaltam, később levelezőre mentem, de amíg nappalin voltam, a szüleim állták a kaját! Mikor már levelezős voltam és nem diákmunkából éltem, akkor vettem ki magamnak albérletet és onnantól kezdve mindent én álltam magamnak! A segítés alatt nem azt értettem, hogy ők mindent kifizettek helyettem!
2014. aug. 20. 00:20
 14/34 anonim ***** válasza:
Az önállósodás azt jelentené, hogy te dolgozol, és a megkeresett pénzedből tartod el magad. Fizeted a kaját, rezsit, számlákat. És ezek után összespórolsz egy lakásra, cagy hitelt veszel fel, és a fizudból törleszted azt. És nem azt jelenti, hogy anyád vesz neked egy lakást, amibe csak bele kell költöznöd.
2014. aug. 20. 00:22
 15/34 A kérdező kommentje:
Nekem nem vettek lakást, én megdolgoztam érte! :)
2014. aug. 20. 00:24
 16/34 anonim ***** válasza:
Akkor te már egy öregasszony lehetsz, mert külföldön sem lehet egy-két év alatt norámlis lakásra összegyűjteni.
2014. aug. 20. 00:31
 17/34 A kérdező kommentje:
32 éves vagyok, majdnem 5 évig voltunk kint külföldön és ketten vettük a házat, de ne hatalmas atombunkerre gondolj, nagy gyümölcsöskerttel! :D Aranyos, tágas, kiskertes családi ház a fővárostól nem messze :)
2014. aug. 20. 00:35
 18/34 anonim ***** válasza:
Mennyiért vettétek? Mit melóztál kint?
2014. aug. 20. 00:38
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés ténylegesen provokatív. Nekem csak 2 megjegyzésem lenne a Tisztelt Kérdezőhöz:

1. Szerintem manapság Mo-on egyáltalán nem általános az, hogy 25-30 között adottak legyenek a körülmények a különköltözéshez (egyedül), ez legfeljebb a felsőbb rétegekben van így. Ha valakinek barátnője van és ketten vannak albérletben, még úgy is szűkösen jönnek ki.

2. Miért nem foglalkozol a saját dolgoddal? Mi közöd neked ahhoz, hogy ki hogyan érzi jól magát? Ha valakinek mondjuk 35-40 körül lesz csak lehetősége különválni, az már rosszabb ember, mint akinek 30 évesen sikerült?

Gondolkodj, mielőtt hülyeségeket kérdezel. 24/F

2014. aug. 20. 00:41
 20/34 A kérdező kommentje:
Én lányosabb melót végeztem, a férjem férfiasabbat, nem egy helyen dolgoztunk, de közel egymáshoz. Külföldön sokkal jobban fizetnek, mint idehaza, akár százezrekkel is, így 5 év alatt sikerült összegyűjtenünk egy lakásra valót. Árat nyilván nem mondok, nem osztok meg anyagiakat a nagy közönség előtt :D De ketten, ha jól fizető állást talál mindkét fél, akkor pár év és sikerül! A férfiaknak könnyebb találni kint munkát, ez a tapasztalat, de vannak bőven női munkák is! A jobbakhoz nyelvtudás is kell nyilván, de nélküle is jó fizető állást lehet találni! :)
2014. aug. 20. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!