Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti elköltöznétek Brazíliába a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti elköltöznétek Brazíliába a párotok kedvéért?

Figyelt kérdés
A párom olasz származású a szülei kiskorában elváltak az apja Brazíliába költözött az új feleségével, a párom maradt az anyjával Olaszországban. A páromnak most talált az apja egy jó állást Brazíliában és ez azt jelenti hogy költöznünk kellene. Én még sohasem jártam ott és portugálul sem beszélek. A párom természetesen menne hiszen a rokonsága nagy része ott él, és azt mondta hogy ráérnék tanulni a nyelvet, és a fizetése is sokkal jobb lenne. Mit csináljak?
2014. aug. 6. 08:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

# 20

Azért majd beszélgess olyannal, aki élt már Braziliában. :-)

2014. aug. 6. 10:38
 22/29 anonim ***** válasza:

Én a következő tanácsot kaptam a szüleimtől: "Csak mindig legyen pénzed a visszaútra!" (Nem Brazíliáról volt szó, de szintén "balhés" helyről.)

A pároddal meg le kellene ülni őszintén megbeszélni a helyzetet, mivel neki meg a családjának van tapasztalata a kinti életről, pl. mennyire veszélyes, mennyi az esélyed szakmába vágó munkát találni. Mivel utálok másokra utalva lenni számomra az lenne az ideális megoldás, hogy még itthon elkezdem tanulni a nyelvet, és esetleg néhány hónappal később mennék utána, hogy 1.) legalább egy kiló kenyeret tudjak kérni 2.) ne egyszerre szakadjon rám kint minden: idegen környezet, idegen nyelv, idegen emberek, idegen kaják stb. - kulturális sokk 3.) úgy is kellene kint tanulnom, akár munka mellett is, de számomra megnyugtató lenne, ha legalább az alapok meglennének.

Egyébként, hátha ez is segít: [link]

2014. aug. 6. 11:43
 23/29 anonim ***** válasza:
21-es: beszélgess te olyannal, ha akarsz
2014. aug. 6. 14:20
 24/29 anonim ***** válasza:

# 23

Én már beszélgettem olyannal, aki élt ott néhány évet. Volt köztük egy háromgyerekes család és egy egyedülálló férfi is.

Az alapján, amit ők meséltek, meg két Brazíliáról szóló dokumentumfilm után nekem finoman szólva elhamarkodottnak tűnik az a megjegyzésed, miszerint:

"Magyarország közbiztonságánál csak jobb lehet."

Hangzatosnak hangzatos, csak nem igaz.

2014. aug. 6. 14:31
 25/29 anonim ***** válasza:

Az a "jó állás" egy érdekes dolog, mert jó állás pl. Magyarországon az is, ha vidéken 150 nettóért bejelentve dolgozol az önkormányzatnál, sok helyütt ezt úgy hívják, bukott élet. (De akkor is rájöhet erre bárki, ha el akar menni nyaralni.)

Én erősen mérlegelnék. Ez, hogy nem beszéled a nyelvet, többről szól, mint hogy nem kapsz egy ideig munkát. Ráadásul, mire annyira megtanulsz egy nyelvet, hogy értelmiségi munkát kapj, az évekig eltarthat. Egy ideig magatehetetlen leszel, nem tudsz semmit sem elintézni, valakinek gondoskodnia kell rólad az összes hivatali ügyedben; nem tudsz tévét nézni, újságot olvasni, beszélni bárkivel bármiről, ami túlmutat azon, hogy hozd ide, vidd oda, merre voltál. Ez egy idő után egy képzett embernek nagyon frusztráló.

Én bő fél évet voltam egy tanulmányúton Spanyolországban a feleségemmel úgy, hogy nem beszéltem spanyolul. Eléggé nehéz volt, nem csinálnám újra. Ő németül, franciául és olaszul sem beszél, így Svájc elég kemény volt neki az elején, de szerencsére sokan beszélnek angolul itt.

Ha angolul tudsz, egy nagyvárosban jó eséllyel kapsz munkát, mert Brazília nagyon fejlődik az utóbbi időben, de nehéz fába vágod a fejszédet.

2014. aug. 6. 20:16
 26/29 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék az anyagiakról beszélni de ha nem dolgozok akkor sincs semmi gond. Már mindent bekalkuláltunk tisztában vagyunk az árakkal.
2014. aug. 6. 20:39
 27/29 anonim ***** válasza:

Jó de nem az érdekel, hogy mennyit fog keresni (bár írhatnál akármit, nekem mindegy), hanem az, hogy hogyan fogsz ott így ÉLNI. Nem TÚLÉLNI, hanem ÉLNI, vágod.

Amiket írsz, annak alapján sosem próbáltál még ilyet.

Ami nem baj, csak ne legyen csalódás a vége.

Sok sikert, ha nekilátsz.

2014. aug. 7. 23:03
 28/29 A kérdező kommentje:
Eddig nem voltam itthon. Eldöntöttük költözünk nekem is lesz munkám ahol az angolomat tudom hasznosítani. Közben majd tanulom a portugált is.
2014. aug. 11. 12:45
 29/29 anonim ***** válasza:
En mennek hisz Brazília a kedvemc helyem oda akarok elutazni. De azert nem biztos rabolintanek hosszutavra
2015. ápr. 18. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!