Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hamis tanúznál a párod miatt?
Sajnos a párom nyakig benne van valamiben, amiről én mindvégig tudtam és nem tettem semmit. (Nem szeretném kivesézni.) Ebből adódik, hogy én is tettes társ lehetek. Péntekre beidéztek meghallgatásra, mivel nincs papírunk arról, hogy a párja vagyok, úgy tudom tanúskodnom kell, akár ellene is.
Védjem a páromat és hazudjam, amit kért, amit a fejembe vert? Hazudjam azt, hogy nem tudok semmiről, engem nem avatott be semmibe és ezzel mentsem az ő és a saját bőrömet?
A szívem azt diktálja, hogy vállaljam a felelősséget és mondjak el mindent A-tól Z-ig. Mindent, amit tudok, amit láttam, amit elmondott nekem. Az én lelkem így lenne tiszta, bár így a páromat börtönbe juttatom. Lehet, hogy engem is megdorgálnak, de sokkal könnyebb lenne ezt elviselni, mint azt, hogy hazudtam.
Teljesen ki vagyok bukva, nem eszek, nem alszok, ahogy közeledik a nap. Szeretem a páromat, mégha soha nem is támogattam a tevékenységét. Tudtam, hogy egyszer minden kiderül, de hülye voltam... Félek. Félek attól, hogy fogok a párom szemébe nézni azok után, hogy ellene fordultam és félek attól mit fogok ezért kapni tőle, ha szabadul. A következményeket illetően nem félek. Megérdemlem. Ti mit tennétek?
Most mondjam azt, hogy megérdemled? Jó hlye helyzetbe hoztad magad.
- ha hazudsz, akkor börtönbe mész
- ha színt vallasz, akkor is esélyes, max. enyhítettben
El kellett volna hagyni a párod, nem belemenni a hlyeségeibe.
Így utólag már kár a gőzért, mert ez már mindenhogy lehetetlen helyzet. Akkor kellett volna lépned, amikor megtudtad, mit csinál. Hallgattál és nézted, már ezzel tettestárs lettél, nem lehetsz, hanem az vagy, csak még nem bizonyított. Hát, ez van.
Nincs olyan, hogy én mit tennék ilyen helyzetben, mert nem támogatom a bűnözést, nem maradtam volna tovább egy percig sem mellette.
Nem tudod, mit csinált az a jóember, de én a helyedben elmondanám a színtiszta igazat. Így is bajban vagy, egy hazugsággal még nagyobb bajba kerülhetsz.
Divat h*lyének nézni a rendőröket. Mielőtt csúnyán meglepődnél, szólok: nem azok.
Azt, hogy máskor mit kellett volna tennie, tán nem nagyon hasznos infó.
Két hibád volt:
1 belekeveredtél a párod bűnügyébe
2 elhitted, hogy sok esze van
A 2-es megdőlt, ezért folyik ellene eljárás, miből gondolod, hogy amit kitalált, az ki tudja menteni?
Lehet igen, lehet nem: as akkor te is sz_ban leszel, jobban, mint így
Szóval én az igazmondást tanácsolom, szerintem kérhetsz védelmet is, ha annyira olyan a dolog.
Nem vagyok egy agyatlan tyúk, nem kell porig alázni. Nem akkora bűn, hogy földhöz csapkodjam magam, ezen felül pedig a szerelem sokmindenre képes. Nem azt kérdeztem mit kellett volna máshogy csinálnom, az szerintem egyértelmű. Ki nem hibázott még életében?
Előtte levő nap találkoztam az ügyvédemmel. Neki elmondtam mindent. Ő az őszinteséget javasolta nyilván és így is tettem. Nem akkora bűnről van szó, így szerinte nem is lett volna állampolgári kötelességem bejelenteni. Ha valamit sikerül is rámkenni az is max egy kisebb felfüggesztett, vagy közügyektől való eltiltással fog járni. Méltányosságot kért azért is, mert ha papíron nincs is közünk egymáshoz, a párom, mégis tanúskodnom kellett ellene. Kérvényeztük annak kivizsgálását is, hogy esetleg szükségem lesz-e védelemre. Lobbanékony alkat az exem, bár engem soha nem bántott jobb félni, mint megijedni. A talán egyetlen normális választ köszönöm, mostmár minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!