Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire volt szép/jogos/legális, amit a csaj csinált?
Adott egy pár, akik 3 éve vannak együtt, de a napokban kiderült, hogy a srác 1,5 éve csalja párhuzamosan a lányt.
Nem laktak még együtt, de srácnak nagyon sok cucca ott volt a lánynál, sok értékes holmi is.
A lány összeszedte az összes cuccot, ami a fiúé volt és elégette/összetörte.
Tudom, hogy nem volt szép,amit a fiú tett..főleg, hogy az elmúlt másfél év alatt a csaj fizette neki a jogsiját és abban is sokat segített, hogy meg tudja venni az élete első kicsiját, közben pedig ott volt neki egy másik (vagy akár több) csaj. DE ezzel a tettel a lány nem sűlyedt a srác szintjére? Nem lett volna jobb megoldás simán visszaadni a cuccait? Egyáltalán van joga más dolgait elégetni/összetörni?
Azért ide teszem ki a kérdésem, mert itt értelmesebb válaszokat kaphatok és az egyik fél az unokatesóm ( a lány ).
Szerintem nem süllyedt le a szintére, méghozzá azért, mert amit a lány csinált az egy hirtelen, dühből elkövetett tett. Amit a fiú az pedig tudatosan, hideg fejjel végigvitt dolog.
(persze ez nem jelenti, hogy jogosan égette el a cuccokat, de elítélni se lehet érte)
Nos, a srác lazán feljelentheti a lányt szándékos károkozás miatt. Perkoltseg, kártérítés....
Értelmesebb lett volna csak osszepakolnia a cuccat es szólni neki hog X napja van elvinni,
Az egy dolog, hogy a srác évekig csalta a lányt, és ő tönkretette, elégette a srác ingó vagyonát.
De a törvény szerint azért mert a srác csalta még nem követett el törvénysértést. Nincs jogi következménye annak ha valaki csalja a párját. Viszont amit a lány csinált annak jogi következményei vannak.
371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a rongálás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást okoz.
Ha a srác feljelenti a lányt az ingó vagyonának rongálásáért bizony megütheti a bokáját.
Bár én valahol megértem a lány felindultságát, de a törvény rá is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!