Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg én lennék az ostoba?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg én lennék az ostoba?

Figyelt kérdés

Van egy lány, akivel már két hónapja együtt vagyunk, minden tök jól alakult. Eddig, még annyira nem beszéltük egymás anyagi helyzetéről, de szóba jött pár napja. Elmondtam neki, hogy mennyit keresek (750000 ft) és először el se akarta hinni. Tudni kell rólam, hogy van egy másfél szobás lakásom, egy 6 éves opel astrám és kb ennyi. Sose játszottam a gazdagot, nem is szeretem hirdetni magamról, nem is látszódik rajtam. Ő meg nem érti meg, hogy miért élek akkor így. Nem érti, miért jó nekem a 43nm-es lakás, 6 éves autó, miért jó nekem az ő grízes tésztája/főztje, amikor étteremben is ehetnék, ...stb. Azt mondja: "ha az élet ilyen jó velem, akkor miért nem élek? miért csak létezek, mint egy minimálbéres?". Ugyanazt hajtogatja, mint a szüleim is... Kezdem azt hinni, hogy tényleg én vagyok a nem normális, mert nem játszom a burzsujt. Nem tudja felfogni, hogy nekem ez nem csak elég, hanem jó is, nem kívánom a csillogást. Szerintem semmivel sem lenne jobb, ha audival járkálnék a városban, max. a buszmegállóban pár ember fejében szidna, mint gazdag g*ci.

(Tegyük hozzá, hogy a kocsikról annyit tudok, hogy van benzines meg dízeles és se több, se kevesebb, ezért annnyira nem is érdekel.)

Szerintetek is abszurd/ostoba vagyok? Mivel tudnám elhitetni vele (és a szüleimmel), hogy ez TÉNYLEG ELÉG, sőt JÓ nekem? Miért ilyen értetlen mindenki???

2014. jún. 30. 16:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%
Miért lennél ostoba?! Nyilván nagyobb ívű terveid vannak a pénzeddel, azért nem szórod. Én ugyanígy csinálnám. Vigyázz, nehogy a nők lehúzzanak, vagy rád szálljanak. Ha eddig okos voltál, maradj is az. Ne hallgass a "tanácsadókra"!
2014. jún. 30. 17:28
 12/15 A kérdező kommentje:

Azért nem arra kell gondolni, hogy 30000 ft-ból élek havonta. Nem a teszkós tejet veszem, nem párizsit eszek mindig. Utazni szoktam néha, általában Németországba.

Gondolom, ha lesz már gyerek, meg feleség, akkor lehet megváltozom, nem tudom. Most úgy vagyok vele, hogy miért ennék két gombóc fagyit, ha eggyel is jól lakok.

2014. jún. 30. 17:36
 13/15 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem teljesen normális vagy, én is ilyen vagyok. Képtelen vagyok elkölteni a pénzemet amit keresek, mert hülyeségnek tartom butaságokra költeni. Képtelen vagyok csak azért venni egy harmadik nadrágot mert jól néz ki, mikor már van kettő, hiszen egyszerre úgyis csak egyet veszek fel. Tök pazarlás és hülyeség, hogy valaki ilyen több milliós kocsival jár, amikor sokkal olcsóbban is el lehet ugyanannyi idő alatt A-ból B-be jutni. Hidd el, azok az ostobák.
2014. jún. 30. 17:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen szinten szerintem is hülyeséget csinálsz. Nem kell minden nap étteremben enni, ezzel pl. egyet értek, hogy hülyeség. Jobb a hazai kaja. De néha használd ki, hogy van pénzed. Nézz meg olyan helyeket, amiről más csak álmodik, rendezd be extra kényelmesen a lakásod, biztosan van hobbid, abba is jobban belemeríthetnéd magad.

Így még mindig nem költenél sokkal többet havi szinten, de ha már jól keresel, ne csak jól élj, hanem nagyon jól. Annak semmi értelme, hogy csak gyűlik-gyűlik, de soha nem akarsz hozzányúlni, mert minek.

Az más, ha valamire gyűjtesz, pl. másik lakás, amit kiadsz.

2014. jún. 30. 17:56
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

Teljesen jól gondolkozol. Ha jól érzed magad mi a gond? Jól jön majd a most megtakarított tartalék, ha esetleg jönne egy rosszabb időszak. Semmi gondod nem lesz a nyugdíjas éveidben, lesz szabad időd lesz pénzed bejárhatod a világot, Ica és Peti, akik elverték a pénzüket, meg majd otthon ülnek és megnézik a TV-ben azt ahova te elmehetsz. Én is elég jól keresek és bőven van tartalékom, de sose jutott eszembe, hogy a kétszobás lakásomat nagyobbra cseréljem, mi a fenének mikor ez is bőven elég?

Sok ember viszont féltékeny minderre, pláne akik rossz körülmények közt élnek, vagy akik nem tudnak bánni a pénzel és hiába keresnek jól folyton elverik.

2014. jún. 30. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!