Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nevezik egyesek párkapcsolatnak azt, ahol nincs szex?
pl.: http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szuzesseg__5740..
Ez nem csak egy olyan baráti kapcsolat, ahol (legalábbis elvileg) nem szexelnek mással sem?
Sokan annak hívják a sima "járunk/nem járunk" állapotot is, amikor két kommentből kiderül, hogy együtt vannak de nem szerelemből :D Ugyanúgy párkapcsolatnak hívják pedig az ilyen szexkapcsolat átcímkézve :) Az egyik szexkapcsolat, a másik barátság inkább.
Én az arany középutat javasolnám. Szerelemből egyenek együtt, és ott szeretkezzenek is nyílván. Egyik véglet sem jó :)
Ha nincs meg a testi vágy, akkor szerintem nem beszélhetünk párkapcsolatról.
Nyilván, ha a testi vágy megvan, de például van valami oka, ami miatt _átmenetileg_ nincs szexuális kapcsolat, az más.
A linkelt kérdésben pont, hogy átmenetileg nincs szex. (2 év is átmeneti idő, mert nem tart örökké.) Mondjuk szerintem is hülyeség házasságig várni, de hát a vallásosok elmebetegek, ezen nem lehet segíteni sajnos. A lényeg, hogy bármennyi hét / hónap / év lehet átmeneti időszak, ha a szándék megvan az emberekben, hogy majd egyszer szeretnének szexelni. A testi vágyat meg félre lehet rakni ha "kell", attól még az megvan és a szexmentes kapcsolat párkapcsolat marad.
Nem attól lesz egy emberi kapcsolat párkapcsolat, hogy d*gnak.
Ha meg nehézséget jelent a barátságot a párkapcsolattól megkülönböztetni, akkor az érzelmi intelligenciád igen csak sekélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!