Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek van igaza, a barátomnak vagy nekem? Mit tegyek? 17/L
Szerintem mind a kettőtöknek igaza van. Én megértem a barátodat, fiatal szeret bulizni. A helyedben én is vele mennék, összebarátkoznék a haverjaival. Attól mert buliban vagy nem muszáj innod is..
A nyaralásra pedig ha nem menne el, akkor megkapná a "papucs" jelzőt az ismerőseitől. Ha félted, akkor miért nem mész velük?
Nem akar se neked, se a barátainak csalódást okozni. Az ő szemszögéből (szerintem) elég nehéz. Se neked nem akar rosszat, de egy jó kis nyaralást sem akar kihagyni. + ha kihagyja, a barátai szemében örökké ő lesz a papucs.
De a te szemszöged is érthető teljesen.
Neked van igazad, és az tényleg nem jó jel, hogy máris ennyire közelinek érzi magához azokat az állítólagos barátokat. De mit tudsz tenni? A barátod fiatal, éretlenebb nálad, és ezen a mentalitáson, amit leírtál, szerintem még jó ideig nem fog változtatni. Az ilyen srácoknak általában csak évek múlva szokott benőni a fejük lágya, szóval mondhatsz neki bármit. Lehet, hogy idővel majd lenyugszik, kissé átformálódik az értékrendszere, és alábbhagy majd ezzel, de erre ne számíts egyhamar. Persze nem azt mondom, hogy minden fiatal srác ebbe a kategóriába sorolható. Vannak (remélem minél többen), akiknél azért nem ennyire központi dolog az ivászat, de legalábbis sokkal több figyelmet fordítanak a barátnőjükre, hogy ő mit szeretne.
Azt mondom, gondold át, hogy meddig vagy hajlandó kitartani mellette, nem kellene-e inkább egy hozzád hasonló értékrendű sráccal megpróbálni. Ha pedig arra jutsz, hogy vele akarsz maradni, akkor nem tudsz mást tenni, mint lenyeled a békát. Megpróbálhatod elmagyarázni neki még egyszer, hogy miért is ne menjen, de nem hiszem, hogy maradni fog. Ha ennyire félted azoktól a csajoktól, akkor esetleg el is mehetsz vele, de abból szerintem megint csak a balhé lenne, mert biztosan nem hagyna neked békét a társaság, amíg nem iszol. Sőt, az is benne van a pakliban, hogy ittasan a barátod még ennyire sem fog adni a szavadra, és nagy veszekedés lesz csak az egészből. De ha megbízol benne, és mindenképpen vele akarsz maradni, akkor engedd el, mást nem tudsz tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!