Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha valaki megcsalta a párját,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki megcsalta a párját, és utána tanácsot kér ezen az oldalon, miért hordják le?

Figyelt kérdés

Én sem helyeslem sem a hazugságot, sem a megcsalást. Ha valaki kérdezi, hogy megtegye-e, mindig azt írom, hogy ne.

Ha valaki megteszi, és nem lát a szemétől, hogy benne van a hiba, megpróbálok szólni, és felhívni a figyelmét arra, hogy rosszat tett.

De miért van az, hogy ha valaki bevallja amit tett, mindenki leugatja, hogy mekkora gyökér bunkó paraszt vagy, hogy megcsaltad, rohaggyá meg, ki kellene herélni téged (ha ffi) te rohadt q (ha nő)???

Lehet, hogy sokszor valójában nem is tanácsra van szüksége, hanem könnyíteni akar a lelkiismeretén, nem?

Nincs annak is szüksége a szeretetre, aki bűnt követett el?

Ez itt több kérdés - de ne moderáljátok ki légyszi - mert a lényege a címben fogalmazott: miért kell még pluszba letolni, akinek már úgyis lelkifurdalása van?

2008. júl. 28. 02:05
1 2
 11/20 anonim válasza:
13%
:-)
2008. júl. 28. 09:22
 12/20 A kérdező kommentje:

"Most őszintén, arra, h megcsaltam az ezmegazom, mit tegyek, mit lehet válaszolni? Sztem 2 dolgot: Jól tetted, vagy fordulj föl."

Szerintem pont hogy nem csak ez a két válasz van, hanem például ilyesmi is lehet:

"Úgy gondolom, hogy nagyon rosszul tetted, hogy megcsaltad a férjed. Annak idején sok ember előtt megfogadtad, hogy mindig hűséges leszel hozzá. Ha tisztességes akarsz lenni, soha többet ne tegyél ilyet. Most azonban rendezni kell valahogy a helyzetet, amiben vagy: 1. szakíts meg minden kapcsolatot azonnal azzal, akivel megcsaltad 2. valld be a párodnak, hogy mit tettél, kérj őszintén bocsánatot és ha megbocsát, akkor dolgozz teljes erőddel azon, hogy helyrehozd a kapcsolatotokat. Ha ezek után szakítani akar, sajnos annak a következményeivel is szembe kell nézned

Egy ilyen jellegű és stílusú válasz például nem is az, hogy 1. igen kefélj szét mindenkit, ne is törődj a hűséggel és nem is az, hogy 2. dögölj meg te ócska k

2008. júl. 28. 09:29
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

Én végtelenül elítélem azokat, akik megcsalják a párjukat! Ennél nagyobb szemétség kevés van, amit a pároddal tehetsz!

Ha az adott személy annyira kívánja azt, aivel megcsalná a párját, akkor feküdjön le vele, de legyen benne annyi gerinc, hogy előtte szakít a párjával! Olyan nincs, hogy "elragadtak az események" stb. Ez mind hazugság! Azért vagyunk emberek, mert képesek vagyunk gondolkodni és legyőzni ilyen esetekben az ösztöneinket. Ha ezt nem tesszük meg és megcsaljuk a párunkat, akkor egy utolsó mocskos patkányok vagyunk!!

Ennyi!!

2008. júl. 28. 09:41
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

A kérdés(ek)re válaszolva, szerintem egyszerűen jól esik mindenkinek már rátenni egy lapáttal... másban tényleg könnyű meglátni csak a rosszat. Plusz sok emberbe szerintem nuku empátia. És mégis válaszolnak.

A másik gond az lehet, hogy maga a "kérdező" sem veszi túl komolyan a saját bűnét, lazán leírja ide, hogy megcsalta,.. most nem tudja mi legyen.. stbi stbi... Legtöbben, -azért valjuk be- nem igazán bánták meg és nincs lelkiismeretfurdalásuk. Ez sok embert dühíthet, kicsit jogosan. 1. Ha már megtette... 2. Ha már kiírta a kérdését.. 3. És még mindig nem bánja eléggé. ) Sokak szemébe ez így tűnhet. Szerintem.

2008. júl. 28. 10:30
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
még*
2008. júl. 28. 10:35
 16/20 anonim ***** válasza:
38%

Ezt én sem értem - bár még nem követtem el ilyen hibát -. Hahó, emberek vagyunk és hibázunk. Néha túl lövünk a célon, de mindent helyre lehet hozni (ha hiszitek, ha nem). És attól, mert ezt elkövette UGYANOLYAN EMBER marad, mint mi csak plussz egy hibával. És aki nem követte el ezt a bűnt, az valami mást, szóval nem hiszem, hogy oka lenne rá, hogy lehordja.

-

Másrészről: szerintem azért ilyen bunkók (bocsánat a kifejezésért), mert szerintük ők tökéletesek és a másik tahó paraszt csak azért, mert hibázik. És tanácsot kérni sosem késő.

Tükörbe lehet nézni.

2008. júl. 28. 12:08
 17/20 anonim ***** válasza:
22%
megcsalás és megcsalás között is van különbség. pl van egy csaj akinek a pasija más csaj mellét megfogja. ez a csajnak nagyon szarul esik de a pasi szerint ez semmiség. a csaj erre úgy dönt hogy szakít a pasijával és elmegy ahoz akit már régóta szeret. ekkor megtudja hogy az illető viszont szereti, és elkezdik tervezgetni hogy együtt legyenek. viszont az expasi visszakönyörgi magát a csajhoz és azzal fenyegetőzik hogy öngyilkos lesz ha a csaj szakít vele. a csaj meg nem tud mást tenni minthogy megcsalja a pasit azzal akit szeret, mert hiába mondja a párjának hogy szakítani kéne meg minden, a pasi nem fogadja el, szerinte az a megoldás ha a csaj szerelmét megutáltatja mindenkivel és megpróbálja megveretni. ez nyilván nem ugyanaz mintha a csaj egyszerűen változatosságra vágyik és félrekúr. tehát valóban vannak akik csak azér kérdeznek arról amit tettek hogy legyen mit kérdezniük vagy mittomén akármilyen célból de vannak akik tényleg tanácsra vágynak. és tényleg nem az a legjobb ha gondolkozás nélkül leosztják őt, de még ha meg is érdemli az illető, akkor is kultúráltan kéne. meg mindenki meg fogja tapasztalni egyszer hogy senki sem tökéletes.
2008. júl. 28. 12:55
 18/20 anonim ***** válasza:
48%
Aki leírja ide, hogy megcsalta a barátnőjét, szerintem azért teszi, mert lelkiismeret-furdalása van, a bűnhöz meg hozzátartozik a bűnhődés: bűnhődni vágyik. Amikor leírja a sztorit előre tudja, hogy vissza fogják küldeni az anyjába, de tudat alatt igényli ezt, mert enyhíti a bűntudatát.
2008. júl. 28. 19:25
 19/20 anonim ***** válasza:
64%
Igazat adok a kérdezőnek. Hogy is van az a bibliai idézet? Az dobja rá az első követ... vagy valami ilyesmi.Senkit nem szabad elítélni, amit tesz, mert senki nem tudja mit hoz a holnap. Ahány ember, annyiféle. Különben is a szerelemben az a szabály, hogy nincs szabály. (Na most nagyon "okos" voltam...) Megcsalt és megcsaló mindig volt és mindig lesz. Az ember állandóan keresi a boldogságot.
2008. júl. 28. 21:47
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez azért van mert kell hogy legyen az emberben egy olyan általános igény az erkölcsösségre amiről úgy érzi hogy mindenkinek kötelessége azt képviselni.

Ha valakit megcsalnak akkor kötelességed legalább egy kis részben legalább átérezned a felszarvazott helyzetét, sokkal inkább mint a bűnösét.

Egy érdekes morális kérdés ez, de fogd fel úgy hogy az emberekben még megvan az igény a jóra, az erkölcsösségre.

A társadalom neveli önmagát és a helyes viselkedésre akar rábírni mindenkit, bár ezt tudat alatt teszi.

Szerintem ez önmagában dícséretes.

A bűntudat ugyanenek a másik oldala és ez is dícséretes.

Az emberek hibáznak és még fognak is, de az emberek tudnak tanulni is a hibáikból és ha a bűnöket elítéljük(következetesen), legyünk akár bűnösök akár szenvedők, akkor jók vagyunk :)

2008. júl. 30. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!