Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagyott férfi vagyok. Sok ilyen kérdés van itt, de minden eset más. Talán az én esetemben lehet valami újat mondani. A szakítás előtti egy hét és az azóta eltelt másfél hét története címszavakban a kiegészítés mezőben. Tudnátok véleményt írni?
Elég fiatalok lehettek, és mindketten most tanuljátok még a kapcsolatok kezelését.
Nem tudja, mit is akar pontosan, valószínűleg most, 7,5 hónap után jutott oda, hogy kicsit alábbhagyott benne a lángolás (normális jelenség), ezért vannak ezek a kisebb, de elhúzódó feszültségek. Ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnétek egymást vagy ne lehetne jó a kapcsolat, csak változnak az érzések, és ezt ilyen fiatalon, kevés tapasztalattal nehéz feldolgozni. A 3. 4. ilyen eset után megérti az ember, hogy a lángolás első, intenzív szakasza nem tart örökké. Néha takarékon ég, néha fellobban. Egy igazi szerelemnél nem huny ki soha teljesen.
Nagyrészt semmit sem tehetsz.
Megpróbálhattok leülni őszintén és mélyen beszélgetni. Talán ki tudod szedni belőle, hogy ez-e a baja, hogy kicsit "megszokottá" vált a kapcsolat, a kezdeti izgalmat hiányolja-e belőle. Akkor megbeszélhetitek azt is, hogy ez így normális. Ahogy kezditek kiismerni a másikat, kevesebb a felderítetlen terület, egyre inkább tudjátok, hogy mire számíthattok a másiktól, az apró nézetkülönbségek hosszú távon néha bosszantóbbak, mint amekkora a valós jelentőségük stb. Ez vezethet efféle konfliktusokhoz.
Te vagy az idősebb, talán kicsit tapasztaltabb, élettapasztalat szempontjából főleg. Talán meg tudod értetni vele, hogy ezek az érzések természetesek, a kapcsolat változik, alakul, de közben még bensőségesebb is lesz, még mélyebben kötődhettek egymáshoz. Nem kell, hogy lelkiismeret-furdalása legyen, amiért így érez, mert ez normális. Az viszont nem az, hogy ennyire nem tud dönteni, hogy veled vagy nélküled akarja-e folytatni. Döntenie kell.
Ezt már mondtam neki, hogy ha újra összejövünk, alaposan visszaveszünk a tempóból, mert szerintem is valószínűleg észrevétlenül ez vezetett ide, ahol most vagyunk. Mondtam már neki, hogy nem szeretném ennyire lekorlátozni, hogy minden este együtt, mert miközben látszólag ő is élvezte, sőt ő várta el az elején, lehet, hogy mostanra ez változott és ezt nem merte mondani, hanem halmozta magában, ami most bukott ki.
Döntési helyzetbe annyira nem akarom hozni. Ha "falhoz állítom", akkor én is rosszul járhatok. Én vagyok az "okosabb", a kevésbé büszke és a türelmesebb, úgyhogy megígértem neki, hogy egy ideig tudok várni és nem kényszerítem rá, hogy márpedig holnapután éreznie kell újra a tüzet. Erre mondta, hogy igyekszik, de több idő kell, amire én szintén - mint "bölcs" 30 éves - megígértem, hogy megkapja, csak a kapcsolatot tartsuk és együtt kilábalunk belőle. Köszönöm a választ, hasznos volt!
Jaja, értem. Nem is falhoz állításra gondoltam. :)
Egyébként a sok együttléttől nem szabad, hogy elhidegüljetek egymástól. Gondolj bele, ha esetleg jövőt terveztek, családot alapítotok, akkor lesznek időszakok, amikor sokkal intenzívebben "össze lesztek zárva" és egymásra lesztek utalva. Lehet ez gyerekszületés, közös lakásvásárlás vagy neadjisten betegség. És nem futamodhat meg az egyik fél minden ilyen alkalommal. Így értettem a döntést. Úgy kell dönteni, hogy együtt oldjátok meg, vagy úgy, hogy nem, de akkor nemigen lesz megoldás, csak magányos vajúdás. Persze most, a kapcsolatnak ebben a fázisában, ennyi idősen még belefér egy ilyen megingás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!