Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom nem tud spórolni, nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom nem tud spórolni, nem győzöm már anyagilag, hogyan oldjuk meg? Én 21/L, Ő 24/F

Figyelt kérdés

Én nagyon spórolós vagyok, mindent beosztok, így mindig van nálam pénz, sosincs semmi bajom. Ő viszont azonnal elkölti ami nála van ("megveszem, csak 200 ft!" - aztán naponta még ötször 200 ft), képtelen beosztani, majd ha neki elfogyott, tőlem kér. Együtt élünk, az albérletet én fizetem, a rezsit ő, kajacsekket kap, abból egyszer vásárolunk be, a többi kaját folyamatosan veszem, mikor kell. A többi dolgot meg ki-ki magának veszi meg. Cigizik is, sajnos nagyon sokat. A legnagyobb pénzt tankolásra megy el, imád autózni, egy nagy 6 helyre képes elmenni 6 fuvarból, nem egyszerre intéz el mindent.

Szóval kiborít. Minden nagyon jó egyébként, szeretjük egymást, ha veszekszünk, csak a pénzt miatt. Ha van félretett pénzem, tuti kitalálja hogy kell neki valamire, és nem tudok neki nemet mondani. Legalábbis eddig nem tudtam, most nem hagytam magam, elvittem magammal a munkahelyre az összes félretett vagyonomat, szóval ha kell is neki, nem fogja megtalálni.

Nagyon fáj hogy ilyen könnyelmű, nem merek így tervezni vele, amit már elmondtam neki, de sajna nem igazán fogja fel. Hogy akarjak így hozzámenni és gyereket szülni neki?

Már nem tudok mit kitalálni, de nem akarok hogy ez miatt szakítsunk, mert nagyon jól megvagyunk ezt leszámítva.

2014. márc. 20. 09:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Itt baj van. Az albérletet miért te fizeted és miért nem közösen? Állj a sarkadra, és nagy a gyanúm, hogy kihasznál, te pedig hagyod magad...
2014. márc. 20. 09:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennek csak úgy tudsz véget vetni, ha nem adsz neki a te pénzedből. Beleadsz abba ami kell (tisztítószer, kaja, stb) de az ő kis "jaj csak 200 forint"-jait ne támogasd! Próbálj erőt venni magadon és mondj nemet ha pénzt kér. Ossza be szépen a sajátját, ha majd gyorsan elfogy és nem lesz mihez nyúlnia, akkor hamar rá fog jönni hogy bizony a pénzt félre kell tenni.

Amúgy az én párom is ilyen, ő 10 km-ről akar beköltözni egy 40 ezer+rezsi albérletbe, mert unja a buszozást... De az eredeti terv az hogy egy 70 km-re lévő városba költözünk mert ott dolgozik, de hiába mondom neki szépen, csúnyán hogy tegyen félre, ne dobja ki a pénzt ha úgysem itt telepszünk le... Eljutottam oda hogy nem érdekel, mondtam neki hogy költözzön be, de én nem megyek vele. Érdekes, mert egyből meggondolta a dolgot.

Néha csak rá kell hagyni hogy a "maga ura" legyen, aztán rájön hogy hoppá, ennyiből kell gazdálkodni, hát az már nem is olyan jó buli.

2014. márc. 20. 09:09
 3/14 anonim ***** válasza:
50%
Sajna pedig szakítanod kell. Ő nem fogja megtanulni egyhamar. De lehet hogy soha.
2014. márc. 20. 09:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Azért fizetem én az albérletet, mert amikor ki kell fizetni, akkor neki még nincs meg a fizuja, nekem meg már igen. És mivel nagyjából ugyanakkora az albi díja, mint a rezsi, így beszéltük meg. Egyszerűen így jön ki. Pont akkor kap fizut, mikor rezsit kell fizetni, szóval adja magát a helyzet.

Szerintem is magára kéne hagyni. Annyiszor hagyott már cserben, hogy azt hittem van pénze, és bejelentette, hogy már nincs, hogy megérdemli hogy én is ezt csináljam vele.

2014. márc. 20. 09:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon húzós, ha már el kell előle dugni a pénz. Gondolt át, hogy le akarod-e így élni az életedet, hogy ez egy örök ütközőpont és probléma lesz az életetekben. Ez sajnos egy rossz tulajdonság, ő nem érzi át teljesen vagy ha igen akkor sem tudja leküzdeni, ez sajna nem igen fog változni. Szörnyű, mert más egyébként lehet nagyon rendes, figyelmes törődő ember. Viszont komoly kapcsolatban családalapítás, stb ez rendkívüli problémát jelenthet. Ha majd hirtelen rádöbbensz, hogy nem tudod megvenni a gyereknek a téli csizmát, mert elment valami baromságra (csak példának mondtam).

Végül is te tudod, te ismered, de ha már beviszed a munkahelyedre a vagyonkádat, mert azt sem tartja tiszteletben és kikutatná az nagyon, nagyon gáz!

2014. márc. 20. 09:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd is, tudom elég gáz, mert ezt nem neked kéne megtanítanod neki, hanem másnak kellett volna még mikor kisfiú volt, na de mindegy is... Biztos lesz ebből sértődés meg veszekedés, de próbáld meg nem felvenni a hisztijét. Állítsd szembe a ténnyel hogy ő is kap fizetést, te nem vagy köteles az ő kis fölösleges kiadásait finanszírozni és nem is fogod mostantól. Ha meg netán emiatt szakítani akarna (bár szerintem úgysem tenné mert akkor aztán végképp nem lesz kitől kunyerálni) akkor hadd menjen, nem a te veszteséged lesz.
2014. márc. 20. 09:23
 7/14 A kérdező kommentje:

Azért légyszi ne állítsátok be élősködőnek!! Sokat kapok tőle, nagyon szeret, kedves velem, nem gonoszkodik, s amikor megkapja a fizuját, mindig vesz nekem valamit: ruhát, cipőt, csokit stb. Csal aztán elfogy a pénze, és már elegem van ebből.

Múlt hónapban megmondtam neki hogy ha ez van, akkor adjon bele ő is a megtakarìtásba, ha már elvesz belőle, és akkor adott is bele, csak aztán úgy vette ki hogy nem szólt, aztán kerestem hogy hova tűnt egy tízezres, "jaaa, tankoltam meg cigit vettem". Most pedig arra hivatkozik hogy azért kér mert elvettem az egész fizuját. Dehát nem magamnak vettem el, hanem kettőnknek, hogy legyen félretett pénzünk!

Szerintetek papucs hogy ebbe belement? Sokan mondják rá hogy az mert bármire képes értem, de szerintem ha nem tud spórolni akkor alap hogy odaadja nekem, nem?

2014. márc. 20. 09:33
 8/14 anonim ***** válasza:

Ne vedd el az egesz fizujat.

Ulj le, beszeld meg vele, hogy szerinted ezek az olcso csak ketszaz, csak otszaz forintok mennyik osszesen egy honapban. O mond egy nevetseges osszeget, mondd hogy oke, akkor a fizetes 10%a legyen nalad zsebpenz, verd el amire akarod, de ha elfogyott akkor abban a honapban tobb ilyen folos kiadas nincs.

Akinek meg keves a penze, az ne cigizzen es ne autozzon.

2014. márc. 20. 13:22
 9/14 anonim ***** válasza:

" nem tudok neki nemet mondani"

Ez az egyik probléma.

A másik meg, hogy mint a példa mutatja, egy tök egyszerű problémát sem vagytok ebben a "tökéletes" kapcsolatban megoldani.

2014. márc. 20. 14:09
 10/14 anonim ***** válasza:

Legközelebb elolvasok minden kommentet, mielőtt hozzászólok.

"Most pedig arra hivatkozik hogy azért kér mert elvettem az egész fizuját."

Így azért már árnyaltabb a kép. Tehát amit "TE" félreteszel, ami a "TE" félretett pénzed, az igazából az ő fizetése.

Ezzel nem azt mondom, hogy helyes, hogy szórja a pénzt, de azért ne úgy állítsd be, mint ha a te pénzedet szórná.

Megoldást meg csak akkor várj, ha hajlandóak vagytok ezt értelmes emberek módjára megbeszélni. Amire azok után, hogy már a kérdésedben sem mondtál igazat, nem sok esélyt látok.

De mondjuk megoldás lehetne az, ha nem vagytok (teljesen) közös kasszán.

Vagy megegyeztek, hogy ki mit fizet, vagy abban egyeztek meg, hogy X összeget beadtok a közösbe, és a maradékkal mindenki úgy gazdálkodik, ahogy akar. Mert nálatok a közös kassza egyszerűen nem működik.

2014. márc. 20. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!