Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Végzettségbeli különbségek?
Eset 1:
Édesanyám egyik munkatársa azt találta mondani, hogy addig nem nyugszik, míg a lányának minimum orvos férje nem lesz. Minden udvarlót elmart mellőle, végül valóban orvos férje lett. Itt fordult a kocka: a lány orvos asszisztens volt, nem volt diplomája. A férje közölte vele, hogy a családja szemében jobban mutat(!!) egy diplomás meny, így hát nem lévén más lehetőség, elvégezte a tanítóképző főiskolát (merthogy legalább azt... mondjuk nem vágom, miért épp' az egyik legnehezebb iskolát, de ő tudja - ebből is látszik, hogy egy orvos se feltétlenül észlény, csak mert diplomás meg blabla).
Eset 2: nekem van diplomám (két szakmám), és interneten megismerkedtem egy férfival. Kérdezősködtünk egymásról, én meséltem neki, hogy hol végeztem, miféléket tanultam, majd megkérdeztem tőle, és neki hány diplomája van. Visszaírt, hogy neki bizony nincs egy se. Nagyon felvontam a szemöldököm, mert a minimum egy diplomát biztosra vettem, igazából a száma volt kérdéses. 4 éve vagyunk együtt, és soha férfitól annyit még nem tanultam, mint a diploma nélküli páromtól. Szóval ennyit a végzettségbeli különbségekről, az lópikula cintányérral.
Ami döntő, hogy az életfelfogásotok megegyezik-e; hogy az érdeklődési körötökben van-e átfedés; hogy tudtok-e egymásnak újat mutatni/mondani (nyilván hogy mindketten okosnak, műveltnek érezzétek magatokat, s ne legyenek komplexusaitok egymástól). Ha a párodat zavarja a diplomanélküliséged annak ellenére, hogy egyenrangú fél vagy a kapcsolatban, akkor az életfelfogásotok nem egyezik. És az gond. Beszéld meg vele. Lehet, hogy csak a környezete befolyásolja, és nem is olyan fontos neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!