Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Végzettségbeli különbségek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Végzettségbeli különbségek?

Figyelt kérdés
Mennyire működhet, szakmunkás végzettségű, illetve egy diplomás párkapcsolata? Jól elbeszélgetnek, sok közös témájuk van. Személy szerint én nem a végzettségtől teszem függővé egy ember értékét, de kíváncsi lennék más emberek véleményére is.
2014. márc. 3. 09:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Igazság szerint úgy hangzott el, hogy kicsit zavarja, hogy nincs érettségim. Persze soha nem titkoltam, hogy nincs. Ezt a kapcsolatot, jó egy éves intenzív barátkozás előzte meg, tehát tudta mit vállal, nem volt zsákbamacska. Nem tudtam rá mit mondani, ha nem tetszik akkor keressen egy hozzá hasonló végzettségű valakit, ha ő ebben méri egy ember értékét. Mondjuk úgy érzem, hogy inkább a közvetlen környezetének szeretne megfelelni, de ezzel megint nem tudok mit kezdeni, mert a párom ne a családomnak feleljen meg, hanem sokkal inkább nekem.
2014. márc. 3. 10:23
 12/23 anonim ***** válasza:

A diploma mellé észt nem adnak, de valami pluszt le kell tenni az asztalra érte, ha mást nem szorgalmat. Lehet vitatkozni a büfészakokon, hogy azokon mennyire nem kell teljesíteni és hogy egy jó szakma sokkal jobb (ebben van némi igazság) ugyanakkor ott a mérnök/orvos képzés pl amikhez már keményen teljesíteni kell.

Félreértés ne essék, egy ember értéket nem a papír határozza meg, de sok mindent elárul róla. Az intelligencia és műveltség nem ezektől függ, ugyanakkor egyetemisták között több olvasott ember van mint szakmunkások között nagy általánosságban. Oka van annak hogy a szetereotípiák úgy alakultak ki ahogy, mégha nem is igazak minden emberre.

Kövezzetek meg de azt tapasztaltam,hogy többször volt bukó/primitív/alpári velem szakmunkás ember mint diplomás.

Kivétel meg van bőven mindkét csoportban.

Személyes véleményem meg a kérdésre az hogy akkor probléma a végzettség beli különbség ha a felek azt csinálnak belőle.

2014. márc. 3. 13:19
 13/23 anonim ***** válasza:

Huuu ha lepontoznak is ezt elmondom.

Az én apám egy munkásosztálybeli ember volt vagyis szakmunkás, az anyám egy 2 diplomás értelmiségi.

Össze költöztek össze házasodtak majd jöttem én meg a húgom.

Na a nevelésben soha nem tudtak egyet érteni, de az még nem annyira baj.

Viszont apám állandóan vert minket ez addig ment míg anyám el vált tőle. Aztán ö külföldre ment és ott is halt meg, de sikerült olyan lelki sebeket, (kaptam fizikait is) okoznia legalább is nekem h még holtában is utálom.

És ahogy én tapasztaltam az ilyen emberek jóval hajlamosabbak az agresszora, sőt ez a probléma kezelési modelljük. Lehet h most édi (apám is az volt pár évig) de rosszabb esetben még téged is meg fog verni.

Ahogy a nagybátyám az ö feleségét és gyerekeit, és van ismerősöm akinek az apja ugyanez...

Nem véletlen mondják h a hasonló hasonlót vonz. Szerintem keres v ki mást pl egy Jogászt.

Ha így maradsz nem fogsz jól járni és a családod se.

25 F

2014. márc. 3. 14:04
 14/23 anonim ***** válasza:

Igen, működhet. A végzettség - számomra - csak egy külsőség.

Persze, némi halovány statisztikai összefüggés kimutatható az ember végzettsége és intelligenciája, életstílusa és értékrendje között, de ez csak statisztika, rengeteg ellenpéldát lehet rá találni.

"De vajon diplomát adnak ész mellé? (szóval ha valaki "okos", akkor biztosan meg tud szerezni egy diplomát?)"

Most erre felhozhatnám azt példának, amikro a hibátlan vizsgámra a kedves Docens Úr elégtelent adott, mivel nem tetszett a stílusom. Illetve az, hogy a vizsgán ugyanazokat a jelöléseket alkalmaztam, mint az egyetemi algebrakönyvben. Nem én voltam az egyedüli, egyik évfolyamtársam az első ilyen után ott is hagyta a főiskolát, mondván az eszével és tehetségével (webdesigner vénával volt megáldva) többet keres, mint ezzel a diplomával. Kilépett, vállalkozást alapított, és azóta 5-10-szeresét keresi, mint én a diplomámmal.

Bár inkább a trend az, hogy inkább adjunk minden h*lyének diplomát, de fordított eset is elképzelhető, hogy valakinek bőven megvan hozzá az esze, a nagy átlag fölött áll jóval, de mégsem kap diplomát.

(Mellesleg: itt az "észt nem adnak a diploma mellé" összefüggésben ész alatt első sorban nem a szaktárgyi tudásra gondoltak.)

Viszont azt is említsük meg, hogy sokakat (főleg férfiakat) frusztrál, ha a másik félnek magasabb a végzettsége; illetve ha nekik magasabb a végzettségük, hajlamosak elszállni maguktól.

2014. márc. 3. 14:13
 15/23 A kérdező kommentje:
Gondolom elég egyértelmű, hogy én a kérdező vagyok az alacsonyabban kvalifikált. Az agresszióról meg annyit, ha megnézed a nagyvilágot, a tanult, jól szituált politikusoknál nagyobb pokolfajzatok talán nem is léteznek. Persze nem nézem le az iskolázottabb embereket, nekem a magam primitív módján elég, ha szeretem a páromat. Ha megértjük egymást, akkor tőlem lehet akár szalagmunkás is, nem érdekel. Mindig úgy gondoltam, hogy a párkapcsolat előtti ismerkedés, a másik jellemének nagyjából kiismerésére szolgál. Azért vannak árulkodó jelek, amiből le lehet szűrni, ha valaki az átlagosnál hajlamosabb az agresszióra, tehát ezt az anyukádnak kellett volna észrevennie anno, pláne két diplomával.
2014. márc. 3. 14:32
 16/23 anonim ***** válasza:
68%

# 9:

Konkrét példával tudok erre szolgálni. Egyik ismerősöm lemérte az intelligencia kvóciensét és bizony 96 lett neki az eredmény. Amikor megtudtam, nem lepődtem meg és jót mulattam rajta. Na, belőle egy-két év múlva diplomás mérnök lesz. Egyébként látszik is rajta, hogy nem teljesen normális, már-már buta kategória.

A másik példa saját magam, nekem 120 és 130 között fluktuál az intelligenciaszintem (mértek már 125-öt is, de 133-at is). Mégis annak köszönhetem csak, hogy diplomás mérnök leszek, hogy összeszedtem magam az érettségire és én mint a kettessel éppen hogy átcsusszanó nebuló négyes-ötös érettségit kalapácsoltam össze a semmiből. Ha az nem sikerül, feldughatom magamnak az IQ-t, nem leszek diplomás, ergo maradtam volna szakmunkás, vagy maximum technikus (ami egyébként így is vagyok már).

Kérdésre pedig:

Én nem fogok közhelyeket pufogtatni, nekem jó lenne egy diplomás lány. De nem a feltételezhető intelligenciája végett, hanem a financiális vonzata miatt (tehát egy andragógussal, vagy más büfészakossal sem vagyok kisegítve). Nekem vannak céljaim, amit szeretnék elérni és ahhoz egy szakmunkás fizetése nem feltétlenül elég. Persze, ha adj' Isten megismerkedek egy varrónővel, aki értelmes és egy hullámhosszon vagyunk, nem fogom elhajtani.

Külön bónusz egyébként, ha beszél nyelveket és ő is külföldön képzeli el a jövőjét.

(Ejj de arrogánsra sikerült ez a hozzászólásom)

2014. márc. 3. 14:35
 17/23 anonim ***** válasza:

"A diploma mellé észt nem adnak, de valami pluszt le kell tenni az asztalra érte, ha mást nem szorgalmat."

2 éven át két testnevelés szakos volt a szobatársam. Ha az a "valami plusz" annyi, hogy baromi jól kosaraztak, akkor igen, letettek némi pluszt. Szorgalom? Amikor minden vizsgára "majd valakitől szerzünk puskát" mentek? Persze, az oktatók sem buktattak nagyon, mert akkor elnéptelenedett volna a szak. De ennyi "plusz" egy izmosabb erdészben is van.

"Az intelligencia és műveltség nem ezektől függ, ugyanakkor egyetemisták között több olvasott ember van mint szakmunkások között nagy általánosságban."

Igen. A gond csak annyi, hogy ez puszta statisztika. Igen, a többségre igaz. Nézz körül a kocsmában (ne az egyetemhez közeliben), hogy hány diplomást, és hány szakmunkást találsz a részegen óbégató emberek között. Valóban, nem a diplomások lesznek többségben. Valóban, áltlánosságban valószínűbb, hogy egy egyetemista IQ-ja magasabb, mint egy szakmunkásé. Az általános műveltség, tájékozottság és "olvasottság" tekintetében már ebben koránt sem lennék ennyire biztos. (Ajánlom megnézésre: https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk )

A statisztikával az a baj, hogy az csak egy valószínűségi mutató.

"Kövezzetek meg de azt tapasztaltam,hogy többször volt bukó/primitív/alpári velem szakmunkás ember mint diplomás."

Pont erről beszélek, hogy ez puszta statisztika. Bár azért a "bunkó" szót ha nem csak a beszédstílusra, hanem általánosságban a viselkedésre, az egymáshoz való viszonyra is ktierjesztjük, bizony legalább annyi diplomás bunkót ismerek, mint szakmunkást.

Viszont a személyiség, empátia, és a társas kapcsolatok milyensége tényleg nem a végzettségtől függ.

Kérdező: szabad tudni a nemedet? És hogy párodnak milyen a végzettsége?

2014. márc. 3. 14:42
 18/23 anonim ***** válasza:
Te máris gondot csinálsz ebből, ez számodra kérdés. Vagy vágjatok bele gondolkodás nélkül, mert akkora a szerelem, hogy fel sem merül, aztán lesz, ami lesz. Mi lenne, ha leérettségiznél, vagy netalántán diplomát is szereznél, és ezen gondolkoznál, ha ez téged ennyire zavar? Biztosan értékelné a párod. És akkor az itteni kommentlőknek is hivatalosan okosnak számítanál, nem csak elméletileg lehetségesen.
2014. márc. 3. 14:42
 19/23 A kérdező kommentje:
A gyakori azért van, hogy kérdezzünk. Nem tanácsokat kértem, hanem véleményeket. Ha kicsit visszaolvasol utolsó, leírtam a reakciómat is.
2014. márc. 3. 14:52
 20/23 A kérdező kommentje:
#17! Én vagyok a férfi, illetve a lány tanultabb, jogász.
2014. márc. 3. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!