Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előbb-utóbb az anyagi különbségek problémát okoznak
egy kapcsolatban?
dehógy. Főleg a nők hamar hozzászoknak a jóhoz. Hány nőt láttál sírni,h "jaj az uram túl sok pézt hoz haza.." ?
2013. szept. 12. 09:52
Házasságban nem, de amíg jártok és a szüleitek tartanak el, abból adódhatnak gondok, igen. Főleg ha a lány gazdagabb sokkal, mert azért ő a saját ki pénzes társaságában csak megszokta hogy a fiúk meghívják, fizetnek neki ezt-azt, stb.
2013. szept. 12. 10:07
Nem, ha nem olyan programokat szerveztek, ahol többnyire ő fizet. Én sosem voltam "gazdag", meg semmi ilyesmi, de az zavart már hosszú távon, ha a barátom pénztelensége miatt, nem mehettünk apró programokra ahol csöppet fizetni kell, mert hát néha megteszem, de nem akarok mindig én fizetni...
2013. szept. 12. 10:12
Az a bajom ilyenkor, hogy én a lány életvitelében nem tudnék partner lenni. Nem tudnék pl hetente kétszer pizzériában enni, minden este beüldögélni valahova, stb... Nem tudnék vele nyáron külföldre menni nyaralni. Engem ez frusztrálna, és úgy érezném, a lány megvon magától miattam valamit.
2013. szept. 12. 10:17
Igen, problémát okoz.
Ha jobban állok anyagilag, akkor van egy megszokott "igényszintem", tehát milyen programokra járok, hova megyek nyaralni, stb. Ha a partneremnek ezekre nincs pénze, akkor 1. én fizetem, ami szerintem mindkettőnknek kínos 2. lemondok az igényeimről, ami hosszú távon frusztrációt szül.
Lehet, hogy soha nem fogok rájönni, hogy valójában azért vagyok ideges, mert sátorozni mentünk a háromcsillagos szálloda helyett, és másba fogok "belekötni", de kimondatlanul igenis ott lesz a probléma...
A túl nagy különbség nem jó.
2013. szept. 12. 10:18
Szerintem problémát okozhat. Én például nem rég ismerkedtem egy lánnyal, párszor találkoztunk. Ők annyira kifejezetten nem gazdagok ugyan, de olyan körökbe mozognak és említette hogy az ő volt barátai is inkább onnan kerültek ki.
Aztán mikor leközölte hogy ő szeret szusizni és itt Pécsen fejenként 15ből teljesen jól lehet lakni, míg Pesten annyiért csak kóstolót kapsz akkor leesett az állam. Én azért diákként 3 napot dolgozom.
Ahogy írták is felettem, ő hozzászokott egy szinthez, amit még ha ő állja is a saját részét lehet hogy neked annyira se futja hogy azt fizetni tudd, mondjuk egy étterem esetében hogy a példánál maradjak.
Persze van akit ez nem zavar, de engem rosszul érintene hogy én már azt nem tudom azt megadni neki, legalábbis komoly érvágás nélkül ami nála teljesen alap lenne, még csak nem is extra.
2013. szept. 12. 10:52
Szerintem igen, ha még nincs közös háztartás (és persze a közös háztartásban nincs énpénzem-tepénzed, és könyörögnöd kell egy samponért c. móka). Én ugyan nem vagyok pénzes lány, és szívesen is hívom meg a páromat erre-arra, de az megmondom őszintén, zavarna, ha a srácnak annyi pénze nem lenne, hogy havi egy mozira vagy pizzára ne legyen képes meghívni, vagy hogy egész nap otthon döglünk, mert nem tudunk sehova elmenni (az más, ha ingyenes programokat szervez, akkor legalább látom az igyekezetet). A fiú szemszögéből azért lehet bajos a dolog, mert lerombolhatja az önbizalmát, a férfiúi büszkeségét, ha mindig a nő fizet, vagy ha egy idő után a lány nyafog, hogy miért neki kell fizetnie már megint/nem tudja fenntartani az elvárt életszínvonalát.
2013. szept. 12. 12:38
2013. szept. 12. 18:44
Kapcsolódó kérdések: