Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvárható, hogy fizesse a fogamzásgátló felét?
Még exem mellett elkezdtem szedni, ő fizette az egészet. Most a szüleim fizetik, mert nem akartam abbahagyni.
Összejöttem egy sráccal, ő nem akar semmit belefizetni...
Ugye tudjátok, hogy most kb. 1.500 Ft-on lovagoltok havonta?
Ha a srác elmegy a lányért minden hétvégén... mennyi most a BKV jegy?
kifizeti neki a mozijegyet...
A lány süt neki palacsintát... tojás, tej, liszt, töltelék...
Ott alszik egyik a másiknál, kaja, fürdővíz...
Ennél nagyobb tételek elmennek egy kapcsolat alatt mindkét oldalról....
Ismétlem: hosszabb, komolyabb kapcsolatnál megegyezés kérdése lehet.
De egy kezdő kapcsolatnál benyújtani a számlát, hogy figyi, ha le akarsz velem feküdni, akkor fizesd a tabi árának a felét?!
Ez nekem így elég morbid... már bocs.
És igen, ha teherbe esik a lány, az mindkettőjük felelőssége... de a lány lesz az, aki megszüli, és esetleg egyedül felneveli, vagy ő lesz az, aki abortuszra megy... tehát ő az, akinek ez sokkal fontosabb...
A gumi pedig... itt pont a lány jelentette ki, hogy nem hajlandó gumit használni!
Azért az nem úgy működik, hogy nem fizet bele, de szexelni meg akar.
Mond meg szépen, hogy addig nem szexeltek amíg nem fizeti a gyógyszer felét. Ha nem tetszik, lehet másik balekot keresni akit megfektethet...
A védekezés a kettőtök dolga. Ha te vállalod a gyógyszert, és neki nem kell kotont húzni, akkor fizesse a felét.
Ez nem kizsebelés, teljesen alap dolog.
Mikor a férjemmel járni kezdtünk mi úgy csináltuk amíg védekeztünk, hogy havi 2 doboz pharmatex ment el....egyiket én vettem, a másikat a férjem. Szóval felváltva, így ugyanannyit költöttünk rá. És saját magától mondta hogy megveszi. Ha már szerencséjére nem kell gumit használnia, akkor beszáll a fogamzásgátlóba.
Ez így normális.
T. Veronika!
Már ne haragudj, de ostobaságokat írsz.
Melyik világban élsz, hogy 1500 forint a fogamzásgátló? A legalja is 2500, és ahogy írta a Kérdező, 10 000Ft három havonta, ami manapság már nem kis pénz. Ráadásul valószínűleg a kérdező még tanul, vagy most kezd önálló életet, ahol minden forint számít.
És attól, hogy a srác elmegy a lányhoz...A lánynak is ugyan annyiba kerül elmenni a sráchoz...
Nem hiszem, hogy az ilyeneken a Kérdező problémázna, de akkor is igaza van abban, hogy fizetnie kell bele a srácnak is. Ő is ugyan úgy élvezi a szexet (és lehet törölték a kommentet, nem olvasom vissza) de a Kérdező írta, hogy a pasi szerint ha gumiznának, azt is a csajnak kéne fizetnie és már ne haragudj, ez mi?
És valószínűleg azért nem akar a Kérdező gumit használni, mert rossz tapasztalata van vele, de a srác sem akarja az említett módszert használni.
Azt irta h. 1500ft havonta, a kérdező meg 10e -t mondott 3 hónapra. Ez havi cc:3000 huf.
Bocs, de arról volt szó, hogy fizesse a felét...
Ha 3 havi 10 ezer, az havi 3.3333 , annak a fele 1.665 ft (mivel lefelé kerekítünk itt ugyebár..). Bocs, ostoba vagyok, elszámoltam 165 Ft-tal...
Olvastam a gumis részt is... mondjuk ott már én felest írtam...
Maradjunk annyiban, hogy a fogamzásgátló árán való lovaglást igenis kicsinyességnek tartom...
Ha viszont mindent a kérdezőnek kell fizetni (randik, utazás, vacsik), akkor meg ebben a kapcsolatban nem az a legnagyobb probléma, hogy ki fizesse a fogamzásgátlót!
Ja, ez a "Nem fizet, nincs szex..."
Most tekintsünk el attól, hogy a párommal én nem pénzért szexelek...
De nincs undorítóbb dolog, mint egy kapcsolatban szexmegvonással fenyegetőzni, azzal elérni valamit! Ha egy kapcsolat idáig fajul, akkor ott már jobb a békés különválás...
Hát, nálunk egy úgy volt, hogy az elején, amíg még nem szedtem gyógyszert és gumival védekeztünk, azt mindig a barátom vette meg, és sose kérte el tőlem az árát. Bement a boltba, kifizette az óvszert, de nem jött utána oda, hogy na, kicsim, akkor ennyivel és ennyivel lógsz...
Ezek után, mikor végül gyógyszerre váltottam, nekem alap dolog volt, hogy mivel ezidáig mindig ő fizette a gumit és soha nem kért tőlem a petákot se, akkor a gyógyszert én fogom fizetni, és én se kérem el az árát. Ő megkérdezte, hogy szeretném-e, ha beleadna, de azt mondtam, hogy nem kell. Viszont ha nem kérdezte volna meg, akkor se csináltam volna belőle ügyet.
A gumit ő vette, a gyógyszert én veszem, ennyi. Egy normális kapcsolatban szerintem ebből nem kellene, hogy vita legyen. (Mondjuk mi már 5 éve együtt vagyunk, szóval biztos más a helyzet egy friss kapcsolatnál, de szerintem ez akkor se olyan nagy dolog, amin így ki kéne akadni).
24/L
U.I.: Nem azt írtad, hogy anyukádék fizetik a gyógyszeredet? Akkor tulajdonképpen mi a gond? Neked egy forintodba nem kerül, mert édesanyád meg édesapád állja az egészet. Én magamnak veszem a saját keresetemből és mégse balhézok rajta a párommal...
A nincs szex dolog nem fenyegetőzés meg zsarolás. Csak én speciel olyannal nem vagyok hajlandó szexelni, aki semmilyen módon nem veszi ki a részét a védekezésből... ennyi a lényeg.
Az meg szerintem roppant mód aránytalan, hogy mondjuk teszem azt a kapcsolat első fél, 1 évében a pasi veszi a gumit, a maradék 4ben meg a csaj a gyógyszert....de ahogy gondolod. De mindenki úgy lesz balek ahogy akar.
Szerintem inkább az a balek, aki pár ezer forintból ilyen méretű, mesterségesen generált problémát csinál, de ahogy gondolod...
Ha szerinted aránytalan, akkor fizettesd ki a felét. Ennyi. Ha meg nem akarja kifizetni, akkor keress olyat, aki belefizet a védekezésbe, és kész. Szerintem ez az egész "probléma" nevetséges, kicsinyes, és borzasztóan szánalmas. De hát, kinek mi jutott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!