Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha veszek be fogamzásgátlót akkor kell használnunk gumit?
Mind a kettő előttem válaszolónak igaza van, halgass rájuk!
Mindazonáltal, hogy konkrétan a kérdésre is választ kapj, ha a fentiekhez igazodsz, és azt, és úgy használod, amit, és ahogy kell, akkor az a terhességtől megvéd (hát ugye ahogy szokás mondani, 99%-ban, ugyanakkor az óvszerre is ugyanezt lehet), DE a szexuális úton terjedő betegségektől NEM! Ráadásul az utolsó mondatból tényleg látszik, hogy nem használtál fogamzásgátlót, ez nem "esemény előtti tabletta", akkor hat, ha rendszeresen, folyamatosan szeded, és xy idő után kezd el hatni (bár ahány annyi féle, ott a betegtájékoztató + a nőgyógyászod).
Ameddig ilyen dolgokkal nem vagy tisztában, addig nem tudom, miért akarsz gumi nélkül szeretkezni. És még azután is, alkalmi kapcsolatokban mindig fennáll a fertőzés veszélye, nem olyan rossz az az óvszer.. (pláne, hogy te vagy a lány..)
a fogamzásgátló csak a terhességtől véd meg.
a gumi viszont a terhességtől és a nemi betegségektől is.
a helyedben gumit használnék.
nagyon el vagy tévedve, kedves Kolosszus.
ugyanis valaki beszerezhet aids-et, hpv-t stb. a korábbi kapcsolataiból, ahol mondjuk szintén hűséges volt egy fertőzött partnerhez (aki meg, tegyük fel, nem is tudott a fertőzéséről).
csomó betegség lappangási ideje több év. a legtöbben nem is tudják, hogy fertőzöttek, akik a betegséget terjesztik.
egy (tudtán kívül) fertőzött ember is lehet hűséges, élhet "normális" párkapcsolatban és ha nem vizsgáltatja ki magát, és gumi nélkül szexel, akkor simán továbbadja a szintén hűséges partnerének a vírust.
sajnos a te féle tudatlan emberek miatt terjednek a betegségek. és még tanácsokat is adsz.
szerintem sürgősen nézz utána dolgoknak, és amíg nem vagy tisztában a helyzettel, addig legalább tanácsokat ne osztogass. a hűség NEM véd meg a nemi betegségektől. csak akkor, ha mindkét fél egészséges. és ezt vizsgálat nélkül nem tudhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!