Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért hiszik sokan azt, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszik sokan azt, hogy akinek mondjuk 20 éves koráig nem volt kapcsolata, azzal valami gond van agyilag?

Figyelt kérdés
Sokszor találkozom ezzel a hozzáállással, és mindig azt kérdezik az emberek, hogy igen, itt már biztos valami gond van, és miért nem volt még eddig kapcsolatod? Na vajon miért? Olyan nehéz elhinni, hogy nem jött össze? Nem kötekedésből, komolyan, de miért hiszik azt sokan, hogy a nők csak úgy válogatnak a pasik közül, és akinek eddig nem volt kapcsolata, az csak válogat? Miközben nagyon sok olyan lány van, akinél egyszerűen nem kezdeményeznek a fiúk! Sőt, tovább megyek, ha meg a lány kezdeményez, akkor 90%-ban elutasítják. Akkor meg mégis mit tegyen valaki? Jó, most kicsit kitértem, de komolyan idegesít, hogy emiatt már szinte fogyatékosnak néznek, ill. éreztetik az emberek hogy "baj van a gépezetben". Egyrészt az egyedülálló emberek nagy része szeretne kapcsolatot, csak nem jön össze. Akkor miért van így beállítva, hogy aki akar, annak lehetne, csak válogat ill. baj van vele? Vagy tényleg így van, és én vagyok a szerencsétlen kivétel? Nem értem...
2014. jan. 31. 23:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es: azt meg elárulom,hogy én is ugyanebben a cipőben járok ;)

De én tisztában is vagyok a saját hibáimmal.

Azt meg remélem nem várod el hogy gyakoris kérdés alapján végezzek pszichoanalízist valakin..

2014. jan. 31. 23:24
 12/33 anonim ***** válasza:
Hát ezzel nekem is teljesen tele van már a tököm. Mintha csak úgy lehetne leakasztgatni a lányokat a fákról mint karácsonkor a szaloncukrot... Az a legfőbb baj, hogy akinek könnyen megy az a büdös életbe nem fogja megérteni másnak miért nem jön össze a dolog és nyilván ők azok akik az ilyesmit mondják, vagy pedig azok a képmutató emberek akiknek egyszer az életben véletlenül sikerült... Röhej.
2014. jan. 31. 23:27
 13/33 A kérdező kommentje:

De ez az, hogy könnyű ezzel dobálózni...csak ezzel semmire sem jutok. Mindenki csak adja az "okos" tanácsait, de senki semmi konkrétat. Az egyik kedvencem: ismerkedj. Jé, tényleg? Mintha nem azon lennék. De mégis hogy kell "ismerkedni"? új embereket megismerni, barátkozni...nem vagyok egy kommunikációs csődtömeg, vannak barátaim, beszélgetek bárkivel, sok emberrel vagyok jóban, járok emberek közé....ezen kívül senki sem tud mondani semmit.

Most kicsit ki ell adnom a dühömet, elnézést a normális válaszadóktól és köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 31. 23:28
 14/33 fahéjas Alien ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy mit hisznek mások? Ha ennyire adsz a véleményekre, akkor elérték a céljukat és felidegesítettek másrészt elültették benned a hülye bogarat, ami rágja a füled.

Ha legközelebb megkérdezik mondd azt, hogy ez a te saját magánügyed és döntésed.

Azért, hogy miért vannak ezen az állásponton több oka is lehet...

1.Ha idősebb korosztályról van szó; - akkor ott azért merül fel, mert az ő idejükben sokkal hamarabb elkötelezték egymást az emberek. Ennek megint lehet számos oka... nem volt ennyire felszínes a világ, mások voltak az igények/tervek/elképzelések és én azt is mondanám, hogy a virtuális világ hiánya is nagy előny volt akkoriban ilyen szempontból, szerintem könnyebb volt egymásra találni akkoriban, hiába 'nyílt meg a világ' elvileg...

2.Fiatalabb korosztály esetén is több lehetőség van.

2/a Vannak akik kapcsolatfüggők és csak a kapcsolatokban látják az önmegvalósítást, nekik állandóan szükségük van egy 'kispárnára' akikre rátudják rakni a fejüket... ők nem fogják megérteni, hogy te egyáltalán, hogy tudsz életben maradni enélkül...

2/b Szerintem olyan csoportról is beszélhetünk akik, ha nem is kapcsolatfüggőek, de a szexre állandó szükségük van... legyenek ők a szexfüggők, ők meg ezt nem tudják felfogni, hogy vagy el e fizikai szükséglet nélkül...

2/c Vannak akik csak szimplán félnek magukra maradni, ezért mindenféle érzelem nélkül, hogy kitöltsék a szabadidejüket kapcsolatba ugranak, de ők nem igénylik az állandó törődést, mint a 2/a-sok.

2/d Szerelemhajhászok, akik egyik kapcsolatból ugranak a másikba, mert akkora érzések dúlnak bennük, hogy muszáj valakiben testet ölteniük... ők nem értik te, hogy lehet ilyen rideg...

2/e ..... és akik keresik az igazit! A családra a gyerekre, kiskutyára, nagymama pitéjére vágyók! Ők azt gondolhatják, te karrierista vagy, vagy csak szimplán másra összpontosítasz... ez egyszerű, értékrendbeli különbség.

2/f A kettes csoport kombinációi.

3 Az általános társadalmi felfogás/elvárás... ha neked nincs családod a társadalom egy megkülönböztetett tagjává válsz, hogy mondjam... a társadalom alapja a család, és a társkeresés ez felé hajt, még ha nincs bennünk ez így tudatosan... ergo azt hiszik te az árral szemben úszol...

Erre jutottam :D így belegondolva

2014. jan. 31. 23:37
 15/33 anonim ***** válasza:
Igen ismerkedni nehéz, legalábbis akkor ha komoly kapcsolatot szeretnél, úgyanis annak tétje van. Vagy boldog leszel, vagy elpazrolsz x időt az életedből mire rájössz nem ő kell neked valamilyen oknál fogva. Akiknek meg összejön, azok hirtelen párkapcsolati "szakértők" lesznek és osztják az élebölcsességeiket. Na velük aztán végképp nem kell törödni. A hátamon feláll a szőr ezektől az emberektől, mikor tanácsot osztogatnak, ráadásul kéretlenül.
2014. jan. 31. 23:42
 16/33 anonim ***** válasza:
Nézd. Engem anyum nyaggat, hogy ismerkedjek már, mert gond lesz(pedig az övén tuti több a pókháló, na mindegy). Nekem nagyon sok fiú tetszik KÜLSŐRE, de azt hiszem ennél sokkal több kell. Nálam nincs minden rendben, tudom, hogy defektes vagyok, de amíg egymagam nem teszek ki egy egész embert, addig nem kezdem el félemberként. Főleg önbizalomhiányra, rossz önképre, önbecsülés hiányára gondolok, de mindenkinek meg van az oka, hogy miért nem és ez csak és kizárólag rá tartozik.
2014. jan. 31. 23:45
 17/33 anonim ***** válasza:

Sztereotípia.

Magyarázni annyi értelme van, mint vaknak a színeket.

2014. febr. 1. 00:13
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
Én 25 éves fiú vagyok és ilyen cipőben járok. Teljesen megértelek abban az esetben, ha férfi vagy te is. Ha nő vagy, akkor tényleg van valami defekted.
2014. febr. 1. 01:37
 19/33 anonim ***** válasza:

A végső következtetés tényleg az hogy marhára nem tartozik senkire, hogy épp együtt vagy-e valakivel vagy sem az meg aztán végképp hogy volt-e már párkapcsolatod.

Szerintem eleve elég hülye dolog ilyen kérdést feltenni, de nyilván nem mindenkinek lök oda az ember egy "Semmi közöd hozzá"-t. Én azt szoktam mondani hogy volt már ez az, ha meg tovább feszegeti a témát úgy intézem, hogy lássa nem jó vizekre evezett, legvégső esetben meg mondhatod, hogy nem szeretnéd kitárgyalni a szerelmi életedet. És voálá senkit nem bántottál meg és megtartottad a dolgot egy privát titoknak :)

De még mindig azt mondom hogy normális ember nem feszegeti ezt a témát.. Ha megismerkedek egy lánnyal engem sem érdekel, hogy miféle párkapcsolati múltja van...

2014. febr. 1. 06:02
 20/33 A kérdező kommentje:

Éppen az ilyen nőellenes hozzáállásról beszélek, mint a kedves 18-as. Már ne is haragudjatok, de ez hatalmas butaság. Persze, mert minden nőt ostromolnak a kérők...ti sem csak a legszebbeknél kezdeményeztek, mi? Nem, dehogy. Majd akkor veszem komolyan ezt a defektesdit, ha mondotok egy konkrét dolgot, mert mindenki csak ennyire képes. Én is tudok üres szavakkal dobálózni. Ja, meg ráadásul férfiként normális, nőként nem....édes Istenem.

19-es (és a többi hasonló válaszadó) köszi a tanácsot, igazad is van, persze, senkinek semmi köze hozzá. Még az idegeneket, nem közeli rokonokat le is rendezem,de néha már a közeli családom is úgy néz rám, mintha idióta lennék, és ez azért eléh szomorú.

Mindegy, persze, más nem oldhatja meg az én problémámat. Bizonyára defektes vagyok, csak itt a sok önjelölt pszichológus nem tud pontosabban diagnoztizálni!

2014. febr. 1. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!