Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért titkolta ezt a barátom?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért titkolta ezt a barátom? Egyre rosszabbul érzem magam amiatt amit most művel. Mi legyen?

Figyelt kérdés

Még 2013 októberében jöttünk össze a barátommal, szeretjük egymást, boldogok vagyunk.

Érdekes módon nagyon hamar kiöntötte nekem a szívét, meg a bánatát, sajnos eléggé magányos volt, barátai alig voltak neki, ritkán mozdult ki.

A találkozásunk sem volt minden napi, én egy kisboltban dolgozom másodállásba, amolyan kisegítő vagyok igazából.

Aztán a barátom egyik nap betért oda, és elkezdtünk beszélgetni, mert senki sem várt a sorára, és elhívott egy találkozóra hogy jobban megismerhessen, először csak húztam a szám mert elég mackós a srác, nekem meg ezek nem nagyon jönnek be, de végül belementem, de olyan aranyos a barátom hogy szinte a második randinkon már beleszerettem teljesen.

Hamar összejöttünk, boldogok voltunk.

De sajnos nagyon sokáig nem beszélt nekem egy x időről ami az életében történt, és furcsálltam a dolgokat, hogy valamit titkol előlem.

A szülei sem meséltek nekem semmit hogy mi volt korábban kik voltak a barátnői, egy lányt mondtak nekem akivel járt és elég komoly volt a dolog de hogy miért váltak szét, azt már nem említették.

Egyik nap még december elején észrevettem a barátom pénztárcájába egy fényképet amin egy fiatal csinos lány volt, pontosabban a tabló képe volt.

Eleinte nem kérdeztem rá ki az a lány, de egyre jobban frusztrált a dolog, mert már egyre jobban gyanakodtam hogy van másik lány az ő életében amiről én nem tudok.

És a gyanúm az beigazolódott majdnem mert a szobájában is találtam tárgyakat amik szerelemre utalnak és rengeteg közös fotót amin azzal a lánnyal szerepelt. Persze ezeket csak kinyomtatva találtam, a gépén nem kutakodtam de nem találtam ott semmi, csak a mi közös fotóinkat.

Most karácsony után rákérdeztem a barátomra hogy ki is az a lány, és mesélt összevissza hogy csak egy ismerős, egy jó haver, de láttam rajta hogy hazudik nekem róla, és akkor határozottan rákérdeztem hogy "ő a másik barátnőd?" És hát elég ideges voltam, de akkor minden megváltozott!

Akkor észrevettem a barátomon hogy beremegett a hangja, és hihetetlen módon elvörösödött és elkezdett sírni! Akkor ki is szaladt a szobából zokogva, az anyja is látta az egészet és tőlem kérdezte hogy mi a baja. Akkor nagyjából elmondtam hogy találtam egy fotót egy lányról és kérdeztem tőle hogy ki is az a lány.

Akkor már az anyja is hirtelen elhallgatott és láttam rajta hogy szomorú, de elmondta hogy ő a barátom volt barátnője akit még mindig nagyon szeret.

Akkor én már teljesen elvesztettem a fonalat, de elmondta az anyja hogy a lány picivel több mint 1 éve halt meg, öngyilkos lett a szülei miatt.

Akkor már mindent megértettem, hirtelen én is megkönnyeztem a dolgot.

Aztán kimentem az udvarra a barátomhoz aki még mindig könnyezett és a hinta székben ült, leültem mellé és megöleltem, majd elmondtam hogy nem haragszom rá és bocsánatot is kértem tőle.

Elmondtam hogy tudom már ki az a lány és megértem hogy miért akadt ki amikor rákérdeztem a dologra.

Tudom hogy szereti a lányt még mindig, de tudom hogy már nem lehetnek együtt. Tudom hogy engem nagyon szeret ezt megértem hogy még mindig szereti a volt barátnőjét és hogy nagyon hiányzik neki.

2 napja voltunk kint a temetőben most volt 1 éve a lány temetése a barátom ott sírt a sírnál nagyon megsiratta a barátnőjét de én vigasztaltam őt.

Ez nagyon szomorú történet tudom, én is megkönnyeztem. Csak amióta megtudtam mi a helyzet azóta furcsább lett a barátom, lehangoltabb de boldog ha vele vagyok.

És egyszerűen semmit nem mesél a lányról, egyik nap megkértem hogy meséljen róla milyen volt ő, hogy én is megismerhessem, bele is kezdett de rögtön elsírta magát. Egyszerűen nem tud beszélni róla amit megértek.

Csak azt nem értem miért nem mondta el eddig nekem hogy miért van nála a fényképe, akkor még nem tudtam hogy mi a helyzet, én nem akartam így megbántani ezzel, de amikor durván rákérdeztem akkor teljesen összetört és n ezt szerettem volna elkerülni.

Ebbe csak az bánt hogy amikor megnyílt előttem ezt a részt kihagyta a történetéből, még akkor tudom hogy nem akart róla beszélni csak furcsállom a dolgot.

Tudta jól hogy előttem nincs mit titkolnia segítettem volna neki feldolgozni a dolgot ha szerette volna de így most még rosszabb szegénynek.

A másik legszomorúbb hogy pár napja együtt aludtunk és arra keltem hogy a barátom engem ölelget puszilgat és a halott barátnője nevét mondogatta. Ez picit bánt engem mintha nem is engem ölelt volna, de annyira megható ez a dolog.

Csak már nem tudom ezt hová tenni sajnos egyre jobban érzem azt hogy mintha én nem is lennék hanem a volt barátnője vagyok és hogy őt látja bennem egy más lány testében, pedig állítólag az anyja meg néhány barátja szerint nem hasonlítok rá.

Nem akarok vele szakítani mert tudom hogy azzal jól megbántanám, meg nagyon szeretem, csak egyre jobban érzem azt hogy ő nem engem szeret!

Mit csináljak most??? :(

Egy kétségbe esett 23 éves lány.

2014. jan. 20. 22:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
*mintha nem lennék normális.
2014. jan. 20. 23:25
 12/19 anonim ***** válasza:
48%
Legyél türelmes. Azért nem beszélt róla, mert még nagyon fájó seb a lelkén, de az idő begyógyítja, és téged is fog szeretni ugyanúgy vagy jobban. Csak ki kell heverje a tragédiát, ami időbe telik (az 1 év erre igen kevés)
2014. jan. 20. 23:30
 13/19 Költőnő? ***** válasza:
100%

kicsit tartok attól a helyzettől, h vele maradsz. Megmondom azt is, h miért. Az természetes lenne, h még gyászol, az elengedés mkinél nehéz folyamat és mkinél más-más idő szükséges hozzá (van, akinek sosem sikerül igazán). Számomra az ijesztőbb, h ébren volt, mikor a lány nevét mondogatta?

Mert ha igen, az nagy baj. Ha esetleg nem egészséges az a mostani lelkiállapot és esetleg ez most Nála kóros, akkor félek, h a jelenléted nem azt erősíti benne, h vki van mellette, h az TE vagy, hanem h még mindig az a lány. Sajnos a leírtak alapján simán benne lehet ez is.

2014. jan. 20. 23:36
 14/19 anonim ***** válasza:
81%
Pont az fogadja rosszul, hogy pszichológushoz kellene mennie, akinek valóban szüksége van rá. A pszichológus a lelket ápolja, és nem a hülyéket gyógyítja. Nem biztos, hogy mindenkinél begyógyítja az idő, főleg, ha magába is folytja a történteket.
2014. jan. 20. 23:37
 15/19 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező,

Elolvastam az írásod és a történet, paradox módon, nagyon megható és frusztráló is egyben.

Egyrészt ott van a barátod, aki, mint leírtad, még nem tudta áttenni magát a volt barátnője gyászán. Másrészt viszont ott vagy te, aki több mint valószínű hogy azt szeretnéd, hogy TÉGED szeressenek és nem egy volt barátnőt, hiába halott.

Lehet, hogy az őt ért veszteség miatt még nem tudja megnyitni a szívét egy másik lánynak a volt barátnőjén kívül, és őt látja benned. De az is lehet, hogy próbálna nyitni egy új kapcsolat felé, de még nem megy neki. (Ezt esetleg megkérdezhetnéd tőle.)

Mondta neked már hogy SZERETLEK? Gyengéden bánik veled? Mert ha túlzásba viszi, akkor az is lehet rossz jel.

Biztos rossz lenne ha még egyszer elveszítene valakit, mert lehet, hogy újra megélné az egész gyászt (főleg ha a szeretett, halott lányt látja benned). De ezt neked kell eldöntened, hogy a válladra veszed-e az ő terhei súlyát.

Ne azért maradj vele, mert sajnálod, vagy mert nem mersz vele szakítani, hanem azért mert működik a kapcsolat és nem csak te szereted őt hanem ő is viszont szeret TÉGED, és nem a volt barátnőjét. Lehet, hogy a lány meghalt, de ettől függetlenül ez a te életed és neked kell eldöntened, hogyan éled le. Te is megérdemled, hogy 23 évesen egy egészséges párkapcsolatod legyen, esetleg tervezni is tudjál a jövőre és boldog legyél.

Arra vigyázz, hogy nehogy ez a gyászos hangulat téged is magába kebelezzen és kívülálló maradj a dologban, mert ez az ő gyásza és nem a tiéd, ezt ne felejts el.

Szerintem mind a kettőtöknek az lenne a legjobb, ha a fiú orvosi segítséghez fordulna és megoldaná a problémáit. Ebben természetesen te is segíthetsz neki. Abban sincs semmi rossz, ha néhányszor elkíséred a temetőbe. Többször hozd fel neki a témát és erősítsd benne a tudatot, hogy te ott vagy neki. Viszont őneki is akarnia kell elengedni. Ilyenkor az emberek sokszor kapaszkodnak minden lehetséges dologba, ami a szeretett személyhez köti őket.

Amúgy, azt is csinálhatjátok, hogy arra az időre szüneteltetitek a kapcsolatot és barátok lesztek. Te segítesz neki, hogy túl legyen a dolgon, ő pedig összeszedi magát és segítséggel közösen átvészelitek a dolgot.

Szerintem mindenképpen fontos lenne, hogy addig ne legyetek egy pár, mert mint mondtad még mást embert lát benned és ez hosszútávon rátenné a bélyeget a kapcsolatotokra és tényleg soha nem tudná maga mögött hagyni a problémát. Ezt is meg lehet beszélni, de merned kell felhozni a dolgot és nagyon finoman mondani neki, hogy szeretnél segíteni és nem hagyod el, de neked magadra is kell gondolnod.

Arra vigyázz, hogy ez a dolog ne húzódjon köztetek sokáig és ne csak pótlék legyél, hanem lépnetek kell valamit. Ha nem is pont így ahogy tanácsoltam, de meg kell oldani a helyzetet és hidd el, hogy jobb előbb mint később.

A döntés a te kezedben van, én maximum csak a véleményemet tudom neked leírni objektívebben, kívülállóként.

Azért sok sikert! Fel a fejjel! :)

2014. jan. 20. 23:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A barátod nem beléd szerelmes, hanem még a volt barátnőjébe. Téged is szeret, de nem szerelemmel. Sajnos nem tud tovább lépni egyelőre.

Nyilván szüksége volt valakire, akiről úgy gondolta, hogy segíthet neki újrakezdeni. De ezzel hibát követett el, még nem lett volna szabad egy új kapcsolatba kezdenie.

Nem irigylem a helyzeted. Hagyj időt magatoknak, de ha nem változik a helyzet, akkor idővel döntened kell, hogy akarsz-e ilyen kapcsolatban élni.

2014. jan. 20. 23:43
 17/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!

Tegnap megbeszéltem barátommal a dolgot, eddig sajnos nem bírtam ezt. Szerencsére a napokban jobb lett az állapota, tegnap megtört és elég sokat mesélt nekem a volt barátnőjéről.

Egyébként az álommal kapcsolatos dolog amikor engem ölelgetett és a barátnője nevét mondogatta azt álmában tette tudom nagyon jól. Tegnap erre is rákérdeztem és egyáltalán nem emlékezett erre, mondta hogy volt egy álma ahol a volt barátnőjével álmodott talán ez lehetett az oka.

Nos igen pszichológus talán tudna rajta segíteni de hallani sem akar róla.

Én nem akarom őt elhagyni mert szeretem.

De a barátom is elmondta hogy ő is nagyon szeret engem, szerelemből és mondta hogy azért választott engem mert nagyon kedves vagyok és nyomokban sem hasonlítok a volt barátnőjére és mondta hogy amikor velem van/volt boldognak érezte magát, és csak akkor volt rosszul a volt nője miatt amikor nem voltam vele.

Tegnap részletesen elmesélt mindent a régi kapcsolatáról, mindent elmondott nekem.

Most nem írom le a dolgokat, de nagyon jó életük lehetett mert rengeteg mindent csináltak együtt, mindenhova elmentek, jókat szórakoztak együtt, kalandoztak, olyanokat mesélt olyan élményeket mondott el nekem amiről nem is gondoltam hogy átélte volna.

Persze időnként megakadt a hangja meg láttam hogy egy picit sír, de vigasztaltam őt. Viszont elővett egy pendrájvot amin megmutatta az összes róluk készült képet, 6 GB-nyi anyag az egész durván azokat mutogatta hogy hol jártak, mit csináltak stb... Láttam rajta hogy örült amikor visszaemlékezett a dolgokra. Viszont rábukkant egy videó felvételre amit szerintem már el is felejtett. A lényeg az hogy a barátom vette fel egy szép estén amikor a naplementét nézhették és a lány akkor vallotta be neki hogy mennyire szereti őt, akkor vallottak egymásnak szerelmet, olyan szövegek voltak benne amiktől nekem is könnyes lett a szemem. Nem az első csókjuk volt akkor meg nem az első szerelem vallás de felvette a párom amikor a csajjal beszéltek és szerelmet vallottak egymásnak. A barátom teljesen elfelejtette már hogy ezt felvette amikor vége lett a videónak észrevettem hogy megállt a hangja csak nézett ki a fejéből. De utána később észrevettem hogy elkezdenek potyogni a könnyei és akkor nagyon sírva fakadt. Ezt a dolgot értem meg a legjobban tényleg nagyon szép videó az amit mutatott rendesen zokogott a vállamon, percekig kb. Amikor már jobban megnyugodott akkor megint szorosan átölelt engem és mondta hogy engem szeret nagyon szerelmes mert én mellette vagyok és mellettem érzi magát igazán erősnek még így is ebben az állapotban. Mondta hogy mellettem tud kigyógyulni ebből és új életet szeretne kezdeni vele, mert szerelmes belém nagyon.

Persze utána később elmondta hogy mindig is szeretni fogja a volt barátnőjét amit én elfogadok mert nem igazán tudom, csak sejtem hogy ez milyen érzés lehet egy embernek főleg ilyen fiatalon.

De nagyon örülök hogy kisírta magát, kiengedte a fájdalmát, mert sokkal jobban megkönnyebbült.

Ma reggel mosolyogva ébredt mellettem és őszintén szólva nem láttam még ilyen jókedvűnek.

A mai napunk is csodásan telt. Sétáltunk a hóban képeket készítettünk, jól összebújtunk, ittunk forró teát, és ma este amikor hazakísért megálltunk egy kisebb parkban egy időre beszélgetni és akkor őszintén szerelmet vallott nekem :)

ezzel nem csak azt bizonyította be hogy szerelmes belém és szeret engem tiszta szívből. Hanem azt is hogy végre lezárta a múltját és elengedte az első szerelmét, így jobban megkönnyebbült.

Most nemrég beszéltem facebookon anyukájával aki viccesen kérdezte tőlem hogy mit csináltam a fiával mert teljesen megváltozott, mosolyog folyton, jó kedve van, szinte madarat lehetne vele fogatni. Eddig elmondása szerint nem volt ilyen amikor nem voltam ott vele. És nagyon hálás azért amiért boldoggá teszem őt.

Úgyhogy végre kezd rendben lenni minden. A ti tanácsotokat is köszönöm én türelmes voltam vele, mert magától mondott el mindent én csak egyszer kérdeztem rá dolgokra de mindent elmondott, végre megkönnyebbült csodásan vagyunk együtt :)

2014. jan. 25. 23:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy most minden rendben van, remélem így is marad.

Jó volt, hogy tudott róla beszélni neked. Arra vigyázz, hogy nehogy túlságosan ragaszkodni kezdjen hozzád, mert ez megmérgezheti a kapcsolatot. Ezt úgy értem, hogy nélküled is jól kell, hogy érezze magát. Olvastam, amit írtál, hogy anyukájának is pozitív erről a visszajelzése (ha nem vagy ott akkor is vidám), ez mindenképp jó dolog.

Minden jót, sok boldogságot kívánok nektek! :)

2014. jan. 26. 00:09
 19/19 Költőnő? ***** válasza:

csak így tovább :)

so sok új emlékekkel megtöltendő pendrájvot kívánok:))

2014. jan. 26. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!