Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fiataloknak miért kell a felnőttek előtt titkolóznia, hogy pl. cigizik, nem szűz, meleg?
Mert még fiatalok.
Majd, ha idősebbek lesznek benő a fejük lágya. Pl. jómagam, meg úgy voltam vele leszartam mindent.. az is igaz, ha megkérdezték mi volt az iskolában: "semmi különös" illetve "a szokásos" válaszokat adtam nekik :D
Ez a tinikor egyik jellemző vonása :)
"Nem, a mi időnkben még sokkal jobban titkolták, ha valaki meleg volt vagy ivott, netán cigizett, akkor az borzasztó szégyen volt és a többség kiközösítette őket. A suliban sem volt menő cigizni meg inni, messzire kerültük az ilyen zülött buta gyerekeket."
lol szakad a plafon :DDDDDDDDDDD
Sajnos mert a szülők többsége annyira korlátolt és nem értenek a neveléshez,mindent csak tiltanak,mindenre azt mondják,hogy nem,mert az egyszerűbb:)))
Amúgy a 3 dolog,amit felsoroltál teljesen más természetű.
Ha dohányzik vki az káros.Na de most egy dohányzó szülőtől hogyan hangzik a lebeszélés?
Érthető ha a gyerek nem érti.
"Nem szűz"-Mert félnek attól,hogy lesz még egy gyerek,akit el kell tartaniuk.Nem a gyereküket féltik.
Meleg-Vannak olyan szülők,akik nem tudják,hogy ez mit jelent.Nem olvastam utána,tájékozatlanak.
Szerintem ennek az alapja a szülő gyerek kapcsolat.
A szülőm mindig is nagyobb lesz mint én, mindig is ott lesz bennem egy késztetés, hogy megfeleljek a szüleimnek. Azt gondolom ez lehet az alapja, hogy sok mindent titkolunk teenager korunkban. Hiszen a szüleink értékrendje az amiben nevelkedünk, mind a dohányzás, a szex, és a korábban említett témákban is. Tehát tudjuk mi az ő értékrendjük. Milyen érdekes, hogy bár félünk attól, hogy szeretetüket elveszíthetjük(ezért titkolózunk); mégis feszegetjük a határainkat, ellenkezünk.
Viszont lehet érdemes megközelíteni a kérdést a másik oldalról. Pl.:Rá lehet kérdezni, hogy milyen volt a szüleink kamaszkora. Volt e valami amit nem mondtak el a szüleiknek? Miért? Mitől féltek?Beigazolódott e vagy sem?Így kialakulhat egy beszélgetés, amiben mi is elmondhatjuk aggodalmainak. Persze csak ha akarjuk.
Én elmondtam a szüleimnek, hogy meleg vagyok. Nem mondom, hogy könnyebb lett az életünk, de nekem könnyebb a szemükbe néznem. Nem nyom a titok terhe már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!