Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátnőm türelmetlen és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm türelmetlen és sürget, csak tőlem várja a megoldást, jogosan érzem magam kicsit sarokba szorítva, kényszerítve?

Figyelt kérdés

Távkapcsolatban élünk, huszonévesek vagyunk. A távkapcs. már kezd terhes lenni, jó lenne valamit lépni. Ő pesti én vidéki. Neki van ott egy fix munkahelye, nekem meg vállalkozásom van (nem egyéni, társam is van), ami felfutóban van, mondhatjuk, hogy van jövője, persze manapság minden bizonytalan, de ha lassan is, úgy tűnik beindul.

Nekem lakásom nincs (családi ház van építkezés áll és befejezésre vár), családommal élek még, ha költözni szeretnék, akkor innen csak albérletbe vagy a barátnőmhöz mehetnék, mert neki van saját lakása.

A helyzet az, hogy barátnőm kimondatlanul vagy már inkább kimondva is azt várja, hogy hagyjak itt mindent, menjek oda hozzá, adjam fel a vállalkozásomat és keressek ott munkát, hagyjam itt az eddigi életemet és költözzek oda hozzá stb.

Eljegyzést emleget, házasságot és gyereket meg hogy már ezekről akarja, hogy szóljon az élete stb. és hogy nem jó már várni stb. Szakítani nem akar, de ezek az elvárások egyre inkább előjönnek.

Nincs is ezzel baj, csak nem tudom, hogy most én bennem van a hiba, hogy nem ugrok azonnal és gondolkodom, meg fontolgatom a jövő dolgait. Itt a cégem, itt a családom, rokonok, "barátok" (belőlük mondjuk szinte nincs egy igaz, nem mondanám, hogy ide kötnek), ingatlan, és az eddigi életem.

Ezt le kéne zárni és egy teljesen újat kezdeni, nekem, vagyis ha úgy vesszük, csak nálam történnének drasztikus változások, nála nem.

Neki nincs senkije, és a jelenlegi lakóhelyéhez is csak a munkája és a lakása köti.

Én gondolkodom rosszul, vagy feleslegesen, hogy nem lépek azonnal és teszem amit "elvár" tőlem, vagy más is úgy érezné, hogy ez nem olyan egyszerű helyzet, és nem mindegy hogyan dönt az ember?

Persze szeretem és el tudom vele képzelni az életemet nagyon is, de nem vagyok már tini, hogy gondolkodás nélkül belerohanjak dolgokba csak érzelmi alapon...

Ti mit gondoltok? Köszi a válaszokat!

2013. dec. 9. 09:09
1 2
 11/13 Költőnő? ***** válasza:

"csak" munka és lakás köti oda. Hát végül is...

megmondom őszintén, ha nekem az a munka ilyen egzisztenciát biztosítana, h megengedhessek magamnak egy saját lakást, én se nagyon mozdulnék.

nem akarok igazságot tenni, de egy vállalkozás mobilisabb tud lenni, mint egy fix munkahely és 210 km nem olyan nagy távolság, h ne lehessen meghatározott időközönként "haza"utazni

2013. dec. 9. 10:41
 12/13 A kérdező kommentje:

nyilván sokaknak igaz van, és én fogok mozdulni, mert nekem könnyebb melót találni minden helyzetben, és Pest több lehetőséget biztosít mit egy vidéki környezet. Később meg ha lesz rá lehetőség lehet városon kívülre költözni vagy valami...

A lakás egyébként örökség és nem a jelenlegi munkahelyének köszönhető, az átlagos meló, de egyébként a lehetőségeihez mérten nagyon jó.

Köszönöm a sok építő jellegű választ!

2013. dec. 9. 10:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem, te jobb helyzetben vagy. Könnyebben tudsz mozdulni. Mint a párod, akinek viszonylag fix munkahelye van. Ami azért manapság nem elhanyagolható.

Tudom, nem ugyanaz a helyzet, de pl nálunk a férjem hagyta ott a családját, az addigi életét, Pestet, és leköltözött vidékre hozzám. Mert fontos volt neki a kapcsolatunk, és a közös jövőnk.

Dolgozni így is Pestre jár. Havonta látogatjuk a családját is. Mert csak 30km (fél óra). Plusz fél óra kb városon belül a családjához.(ezért mondom hogy nem ugyanaz)

De akkor is feladott mindent miattam. A munkája pesthez köti, és innen (röhej) de hamarabb beér a munkába mintha pesten maradtunk volna. Mert lett volna rá lehetőség, viszont az a lakás annyira kiesik....hogy tovább tartott volna onnan munkába mennie mint innen vidékről. Plusz, itt kevesebb rezsit fizetünk:)

27/N

2013. dec. 9. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!