Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm türelmetlen és sürget, csak tőlem várja a megoldást, jogosan érzem magam kicsit sarokba szorítva, kényszerítve?
Távkapcsolatban élünk, huszonévesek vagyunk. A távkapcs. már kezd terhes lenni, jó lenne valamit lépni. Ő pesti én vidéki. Neki van ott egy fix munkahelye, nekem meg vállalkozásom van (nem egyéni, társam is van), ami felfutóban van, mondhatjuk, hogy van jövője, persze manapság minden bizonytalan, de ha lassan is, úgy tűnik beindul.
Nekem lakásom nincs (családi ház van építkezés áll és befejezésre vár), családommal élek még, ha költözni szeretnék, akkor innen csak albérletbe vagy a barátnőmhöz mehetnék, mert neki van saját lakása.
A helyzet az, hogy barátnőm kimondatlanul vagy már inkább kimondva is azt várja, hogy hagyjak itt mindent, menjek oda hozzá, adjam fel a vállalkozásomat és keressek ott munkát, hagyjam itt az eddigi életemet és költözzek oda hozzá stb.
Eljegyzést emleget, házasságot és gyereket meg hogy már ezekről akarja, hogy szóljon az élete stb. és hogy nem jó már várni stb. Szakítani nem akar, de ezek az elvárások egyre inkább előjönnek.
Nincs is ezzel baj, csak nem tudom, hogy most én bennem van a hiba, hogy nem ugrok azonnal és gondolkodom, meg fontolgatom a jövő dolgait. Itt a cégem, itt a családom, rokonok, "barátok" (belőlük mondjuk szinte nincs egy igaz, nem mondanám, hogy ide kötnek), ingatlan, és az eddigi életem.
Ezt le kéne zárni és egy teljesen újat kezdeni, nekem, vagyis ha úgy vesszük, csak nálam történnének drasztikus változások, nála nem.
Neki nincs senkije, és a jelenlegi lakóhelyéhez is csak a munkája és a lakása köti.
Én gondolkodom rosszul, vagy feleslegesen, hogy nem lépek azonnal és teszem amit "elvár" tőlem, vagy más is úgy érezné, hogy ez nem olyan egyszerű helyzet, és nem mindegy hogyan dönt az ember?
Persze szeretem és el tudom vele képzelni az életemet nagyon is, de nem vagyok már tini, hogy gondolkodás nélkül belerohanjak dolgokba csak érzelmi alapon...
Ti mit gondoltok? Köszi a válaszokat!
Milyen jellegű vállalkozásotok van?
Azt nem lehet - társaddal (helyben) karöltve - Bp-ről menedzselni?
Nem könnyű! Biztos neki sem lenne könnyű más városba költözni, új munka, ráadásul nála tudnátok is hol lakni.
Szerintem mindkettőtöknek nehéz lehet, de nyilván nem költözhettek mindketten. Hacsak nem egy 3. városba költöztök :)
Jó lenne tudni, hogy milyen munkája van. Találna-e ott, ahol te laksz munkát? Mit tud kezdeni a lakásával? Eladná? Abból tudnátok venni másikat, ahol te laksz? Vagy ott annyiért nem lehet találni?
Az megütötte a fülemet (szememet) hogy elvárja tőlem, sarokba vagyok szorítva, stb.
Tudod a lányok/nők elég romantikusak és arra gondolnak, hogy a férfi, akit szeretnek, aki szereti őket, annyira boldog lenne, ha együtt élhetnének, hogy ilyeneken fenn sem akad, hogy el kell költöznie ezért egy másik városba.
Az is lehet, hogy téged tart talpraesettebbnek kettőtök közül, ezért úgy érzi, hogy neked könnyebb lenne alkalmazkodni, boldogulni egy új helyen, mint neki.
Próbáljatok még beszélgetni, mielőtt léptek. Gondoljátok végig, hogy kinek milyen lehetőségei lennének az új városban. És nem a családra meg a barátokra gondolok, mert ezzel sok mindenki van így, hogy messzebbre kerül tőlük.
Inkább olyan racionális dolgokra, hogy ki találna munkát a másik városában? Hogyan tudnátok megoldani a lakás kérdést? De kényszer ne legyen egyik részről sem, mert abból később csak viták lesznek.
vesd fel neki h ha ennyire fontos neki a kapcsolatban a továbblépés akkor ö vajon mit tenne h működjön ?
bár nem tudom mennyire messze laktok egymástól
de pl miért nem költözik ö hozzád és jár onnan melóba ?
Nekem lenne könnyebb munkát találni, ez tény és ez az Ő elképzelése felé billenti a mérleget, nem tagadom.
A lakhatás egyik esetben sem lenne gond, nem áll rosszul anyagilag a párom, nekem inkább van a "vagyonom" nehezen tőkésíthető formában jelen. (Picit zavar, hogy nem én adom a családi fészket, és nem járulok hozzá a közös életünkhöz kézzelfoghatóbb módon.)
A munkám online jellegű, jelenleg is otthonról végzem. Felfutó jellegű cég, tehát nem keresek még annyit amennyit szeretnék, vagy amennyit esetleg egy pesti állás nyújthatna, de közelítek hozzá, és pár havonta javul a dolog, és reményeim szerint elér majd egy olyan szintet ami jónak mondható.
Az eddigiek mellett nem említettem még a családi hátteret, ami részemről elég negatív, mármint olyan értelemben, hogy finoman szólva utálják barátnőmet, és sosem akarták, hogy együtt legyünk. Nem azt mondom, hogy ez átléphetetlen akadály, csak azt, hogy rossz érzés, és még egy plusz nehézség, egy óriási lelki teher és nyomás (elsősorban rám nézve) az életünkben,...
Kicsit mind a kettőtöknek igaza van.
Mióta vagytok együtt? Szerintem ebben a helyzetben ez is fontos, mert említetted, hogy a barátnőd már a családalapításon gondolkodik és a jövőt tervezgeti.
Neki van egy fix munkahelye, gondolom akkor jól is keres, van lakása. Ez nagyon jó szerintem. Te vállalkozó vagy. Mindegy, hogy társas vagy egyéni, egy vállalkozónak érteni kell a marketinghez, tehát a fővárosban kitudnád terjeszteni ezt a céget, vagy vállalkozást.
Azt írtad, téged nem nagyon köt vidékhez semmi, ezért neked könnyebb felköltözni. Attól mert a barátnődhöz költözöl még nem jelenti azt, hogy feladsz és hátra hagysz mindent. Ha szereted, akkor mindent megteszel érte, persze ez fordítva is igaz.
Szerintem üljetek le, beszéljétek meg és dönts, vagy döntsetek. De ennyi miatt szerintem kár lenne feladni egy kapcsolatot.
Utolsó vagyok.
Szóval téged az zavar, hogy a barátnőd anyagilag biztosabb és hogy ő felőle van a lakás. De kezdésnek miért nem jó?
Utána, ha már összekovácsolódtatok , jobban megismertétek egymás, tudjátok milyen együtt lakni, összegyűlt neked a pénz akkor vehetsz egy házat. Nem kell ezen ennyire felakadni.
Most amiket leírtál hozzászólásban, abból az tűnik ki, hogy minden érv amellett szól, hogy a barátnődhöz költözz és ne ő költözzön.
Talán zavarja a férfiúi büszkeséged, hogy az ő lakásában fogtok lakni. De ezzel nem kell foglalkozni. Az csak egy lakás. Attól még lehetettek teljesen egyenlő felek a kapcsolatban. Aztán ki tudja, lehet hogy pár év múlva meg pont te leszel szerencsésebb a munkában, anyagiakban. Ennek nem szabad, hogy jelentősége legyen egy komoly, hosszútávú kapcsolatban.
Nem azért, de azon kívül, hogy zavar, hogy nem te biztosítod a családi fészket, az égvilágon semmi nem indokolja, hogy a barátnőd költözzön. Ha ő költözik, nem lesz munkája, ráadásul a családoddal kellene élnie, ami még akkor is problémás lenne, ha eddig jól kijöttek volna. De ők utálják. Ráadásul a 210 km jó eséllyel Kelet-Magyarországot jelenti (oké, esetleg Szombathely), ott pedig nem nagyon lehet munkát találni.
Ezzel szemben neked lényegében semmit az égvilágon nem kellene feladnod. A munkád csinálhatod online, nincs lakásod, amit el kellene hagyni vagy el kellene adni. 210 km pedig pályán két óra alatt megtehető távolság, szóval akár minden hétvégén mehetsz a barátokkal bulizni.
Ebben a helyzetben egyértelműen te gondolkodsz rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!