Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két keresztény meleg fiú között lehet több mint barátság?
Kedves kérdező!
Én is keresztény srác vagyok. Mikor olvastam a kérdést, csak egyetlen dolog merült fel bennem, mégpedig az, hogy miért ide írtad ki ezt a kérdést. Ha keresztény vagy, pláne ha élő hitű keresztény és nem csak valami vallás bigott követője, akkor feltételezem, hogy jársz gyülekezetbe, vannak körülötted hasonlóan keresztény emberek (még ha melegek feltétlenül nem is). Nem itt kellene kérdezni, ahol mondanak neked fűt-fát, mindenki a saját vélekedését. De neked Isten kijelentett igéjét kellene megkérdezned. Azt hiába várod, hogy egyszer csak megkapod útmutatásul, hogy igen, szabad az út, legyetek egy pár. Ilyet nem találsz az igében se.
Én nagyon szívesen dumálok veled, már ha egyáltalán igényeled, mert én is foglalkoztam a témával az utóbbi időben, és azt hiszem, Isten sok mindenre megtanított ez alatt az idő alatt.
És ha megengedsz egy tanácsot. Sose emberekhez, valláshoz, felekezetekhez szabd az életed. Sose ahhoz igazodj, hogy mit mond a pápa meg ez meg az. Mindig csak és kizárólag Isten igéjében lefektetett törvényekhez igazodj. És ne foglalkozz azzal, hogy mások erről mit gondolnak. Véleménye mindenkinek van, sokan úgy fújják a saját vélekedésüket, mintha tudnának valamit, meg mintha az igazság birtokában lennének. Holott nem tudnak semmit. Egyedül Isten igéje az, amire szilárdan lehet építeni. Ez az egyetlen élhető út a mai összes lehetőség közül.
Ha szeretnél beszélgetni, szívesen meghallgatlak, illetve a témával kapcsolatban is segítek szívesen, ha tudok. Szóval írj rám, ha gondolod.
Minden jót nektek.
22/F
"Mindig csak és kizárólag Isten igéjében lefektetett törvényekhez igazodj."
na igen. szóval ahogyan te értelmezed a Bibliát, az az "igazi" Isten igéja, a többiek, akiknek más az interpretációjuk, azok meg félremagyarázzák, eltaláltam? :D
"a többiek, akiknek más az interpretációjuk, azok meg félremagyarázzák"
Hát igen, ezt próbáltam magyarázni fentebb én is...
"Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak. Utálatosság az."
(Mózes harmadik könyve, 18;22)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!