Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem lehet teljesíteni a legalacsonyabb elvárást sem?
A történelem során is elég sok nagy ember volt akinek voltak sötétebb időszakai az életben és úgymond csak nyavalygott. Ahogy Rocky mondja, nem az a fontos hány pofont kapsz hanem az, hogy hányszor bírsz felkelni.
És ebben a gondolatmenetben, hogy "az itt nyávogók gyengék és kihalnak, amíg én erős vagyok így fennmaradok és ez így van rendjén" semmi pozitívat nem látok.
És jelenleg ő sem csinál mást csak siránkozik, igaz más ok miatt... Nem kellene inni az összes rosszindulatú szavát.
Mellesleg nem olyan könnyű a semmiből, segítség nélkül, egyedül talpra állni. Azoknak akik szülei a kezdetektől kikövezték csemetéjük útját jóval könnyebb.
Igaza van abban, hogy nem folyton csak nyávogni kell de egy életerős ember ismeri a tiszteletet és empátiát nem pedig így érvel.
Tessék itt egy jelenet egy remek filmből ami mindkét "oldalnak" tanulságos lehet.
11-es veled pl. egyet is értek, nekem pl. semmit nem csináltak a szüleim, mivel nem tudtak, saját erőből tartok ott, ahol. De ez azért van, mert nem csak az igényem volt meg a jobbra, nem csak elvártam és nem másokat hibáztattam, amiért nekem nem jobb. Hanem mert tettem érte.
Ami az empátiát illeti, azt inkább azoknak tartogatom, akik megérdemlik, ha nem gond.
Alapvetően egyetértek veled, de.
Nem mindenki egyforma, ezt azért tartsd szem előtt. Van, aki nem annyira összeszedett és nem annyira célokkal teli, inkább a mának él, és reméli, hogy a holnap mást hoz. Ezért nem tesz semmit, mert a környezetétől várja a megoldást, ami szánalmas ugyan, de igen gyakori eset, és sokan vannak, akik így látják.
Mellesleg, hogy neked az a legalapvetőbb elvárás, hogy céljai legyenek a másiknak (ami teljesen rendben van) nem jelenti, hogy másnak is ugyanez a fontos. Van, aki teljesen boldogan megvan egy olyan párral, aki máról holnapra él, és nincsenek hosszú távú tervei, mert elégedett úgy, ahogy van, és ezen nem szeretne változtatni.
Az a helyzet, hogy kamaszként, amikor a másik nemmel ismerkedsz, nem vagy tudatos még ennyire. De ha nem előnyös a külsőd, hamar leverik az önbizalmad, és ezek az évek meghatározóak a lelki fejlődésed szempontjából, válhatsz egy ronccsá.
És elutasítólag nemcsak ápolatlan emberekkel viselkednek, hanem ápolt, de nem vonzó külsejűekkel is, ne légy álszent, kérdező.
Természetesen ez mindkét nemre vonatkozik, talán a csúnya lányok jobban szenvednek, mint a fiúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!