Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fű, alkohol, játékgép. Le...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fű, alkohol, játékgép. Le tudom szoktatni a párom ilyesmiről?

Figyelt kérdés
No, hogy pontos legyek: A párom kb 10 évig rendszeresen füvezett, ezt saját maga vallotta be, és tette hozzá, hogy már másfél éve abszolút nem szívja, mert érezte, hogy tönkre teszi magát. Közös barátainktól megtudtam, hogy az anyja 20 éves korában kirakta otthonról, mert a pénzt amit a rezsire kellett volna leadjon, eljátékgépezte. Utána az apjához költözött, és ott is megcsinálta ugyanezt többször, csak az apja nem rakta ki ezért. Mondjuk ez már régi sztori, azóta eltellt 10 év, de a barátnőm kb 3 éve ismeri a páromat (régebb óta mint én) és azt mondta 3 éven belül egyszer látta csak gépezni. Hát az alkohol meg... :( Mivel a kedvesem külföldön dolgozik, szállásokon lakott eddig munkatársaival, az volt a fő szórakozásuk, hogy hétvégente főztek meg jól beb.asztak. A hétköznapi munka utáni iszogatás (pár sör állítólag) az is 3x minimum előfordult. Én ezt soknak tartom. Mivel most már együtt fogunk élni, nem lesz lehetősége piálni, meg zülleni a kolegákkal, stb. Összeköltözésünket ő szerette volna jobban ő kezdeményezte, és hogy mondjak pozitívumot is, rengeteget tett azért, hogy működhessen a kapcsolatunk. Albérletett vett ki kint, ahol ketten fogunk lakni. Ha én nem lennék, maradt volna a szálláson a kolegáival. Magyarországon belül is 200 km távolságra lakunk egymástól, az sem volt neki gond soha, jött mindig. Voltam már nála kint külföldön is egyszer egy hetet, azt is lerendezte, hogy épségben ki-és hazajussak, meg még sok apróság. Szóval úgy látom, ami tőle tellik belead mindent, hogy működjön a dolog. Engem viszont ezek a dolgai iszonyat aggasztanak, amiket fent írtam. Azt állítja, hogy a fűről saját maga szokott le, a játékgép nem szenvedélye, mert ha annyira akarná, akkor neten keresztül is eljátszhatná a pénzét. Inni viszont szerintem sokat iszik. :/ Aztmondja, hogy ő így tudja magát lelazítani. Észre vettem már, hogy ha valamin ideges, vagy feszült,egyből kibont valami alkoholt. Azt mondja, ha kint leszek nem fog inni, mert ott ott leszek neki én, és én vagyok a fontos. Szerelmesnek nagyon szerelmes belém. De valahol attól tartok, hogy ezek a lemondásai csak ideig óráig fognak tartani. Szerintem aki ilyen beállítottságú, amilyen, az ilyen is marad. Én mindig is elítéltem a drogosokat (igen én a füvet is annak tartom), azokat akik sokat isznak, a játékgépről meg nem is beszélve... Változhat egy ember szerintetek kapcsolatban olyan mértékűt, hogy ezeket a dolgokat elfelejtse teljesen? Én is feldobtam az itthoni életem miatta, nem szeretnék csalódni. Szeretném hinni, hogy nem fog ilyeneket csinálni, de nem tudom...:( Szerintetek?
2013. okt. 28. 06:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez most kinek mondod? Nekem (2.) vagy azutáninak? Mert ha nekem, akkor kétlem hogy akkora alkoholista lett volna az apád. És ha nekem mondod: én 8 évesen néztem végig, ahogy földet szórnak az apámra. Kellenek szabályok! Nem sok, de kell!
2013. okt. 28. 09:00
 12/18 anonim ***** válasza:
nyomás alatt jön majd elő újra.
2013. okt. 28. 09:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Menekülj. Ne nézz vissza.
2013. okt. 28. 09:32
 14/18 anonim ***** válasza:
#13 de ha egyszer szereti... (#2)
2013. okt. 28. 11:32
 15/18 anonim ***** válasza:

igen 2es neked szólt és a kérdezőnek is

am nem fogok leállni bizonygatni neked h igen az én apám és a párom apja is az volt (már mind a ketten meghaltak)

felesleges lenne

te úgy élted meg ahogy én másképp.....

de mint írták, ha a kérdező erőszakosan belenyúl ebbe akkor a pasi egy ideig tűri majd csak azért is még többet fog inni.. egy ilyen dolognál az erőszakos viselkedés ellenkező hatást ér el ...

2013. okt. 28. 13:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, azt látom, hogy másképp gondolkodunk. Ugyanakkor én nem erőszakról beszéltem, csupán reális határok meghúzásáról. Nem azt mondtam, hogy nem ihat egyáltalán alkoholt, csak azt,hogy ne engedje meg, hogy a párja részegre igya magát.

De látom, a nézeteink különböznek.

(#2, 14L)

2013. okt. 28. 13:59
 17/18 anonim ***** válasza:

én meg azt írtam h amíg nem élnek együtt addig felesleges ezen agyalni ...

lehet h az itallal is olyan lesz mint a fű vagy a játékgép

leteszi

és annyi volt

amiket leírt róla az alapján ö nem függő személyiség

am te 14 éves vagy én 40 ...

kicsit többet láttam már a világból

nem kétlem h rossz volt neked megélni ezt

de majd 40 évesen jó pár kapcsolattal a hátad mögött megérted ...

egy kapcsolatban egyensúly kell

nem az h a nő majd megmondja mi a jó a férfinak

2013. okt. 28. 16:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Én se azt mondtam, hogy összeköltözés előtt, éljenek együtt és egy idő után legyen erről szó. És értem én, hogy egyensúly kell, de az nem lesz meg, ha a pasi mindig kocsmázik.

Az hogy én 14 vagyok te meg negyven... Nem jelent semmit. 14 éves korom ellenére elég nagy élettapasztalatom van, ami a családot illeti.

(#2, 14L)

2013. okt. 29. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!