Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fű, alkohol, játékgép. Le tudom szoktatni a párom ilyesmiről?
Jézusom. Mintha az apámról hallanék bár ő csak cigizett meg ivott.
Kérlek, hallgasd meg a történetem:
Édesapàm 2. Házasságából való vagyok. Az első házasságból van egy gyereke, amikor ő megszületett miatta leszokott a cigiről. De az alkoholt nem látta be, hogy függő, mondta, hogy ha akarna, bármikor le tudna szokni. Aha. Biztosan. 4 éves koromra nagyon elfajult a dolog, mert a családi pénzt piára költötte. Karácsonykor költözött el, de a válóper közel még 4 évig tartott. Előfordult, hogy megütötte anyát. Kb. 5 éves koromban elvitt nyaralni egy hónap. 1 hetet voltunk Ikervárott. Volt olya este, hogy ott voltam vele a kocsmában ( ez egyébként minden láthatásreon megtörtént), és egy ideig számoltam, mit ivott: 3 sör, 7 (!!!) vodka, meg valami koktél. Ezután egyedül hazaküldött. Szeretett engem, de az alkohol fontosabb volt. 2007ben kórházba került: leállt a mája, leállt a veséje, kétoldali tüdőgyulladás, lélegeztetőgép, kóma. Egy hónapig volt kómában, az orvosok 1%-ot adtak hogy túlélje. Túlélte. Gyenge volt, de élt. 2008 novemberében egyik pénteken felhivott, beszélni akart velem. Suliban voltam, nem beszéltünk. Szombat semmi, vasárnap semmi, hétfőn nem ment dolgozni, kedden betörtek hozzá a munkatársai: ott volt a kanapében. Nem volt fájdalmas halála. Csak elaludt. Én tudom, hogy milyen amikor egy értelmes ember, több végzettségel és tényanyaggal az agyában, és egy kitűnő grafikus, elsorvad. A fejérmegyei hírlap címoldalán volt a halálhíre: meghalt a krónikás.
Azért írtam ezt le Neked, hogy segítsek. Légyszíves meséldd el a párodnak ezt a történetet, hátha feleszmél. Az alkohol egy szörnyű dolog. Apámnak az életét, nekem meg a gyerekkoromat tette tönkre.
14L
ne beszélj róla egy ideig
költözzetek össze és majd meglátod mi lesz
azért némi sörözés még bele kell hogy férjen .....
valszeg a hétvégi bulik is ritkulni fognak maguktól is, de ha más programot szervezel akár a kollégákat is bevonva akkor meg pláne
néha menj elé a munkahelyére, csábítsd haza valami szexi dologgal, stb ...
vedd elő a fantáziádat - ja nem legyen mindig ugyan az mert elunja akár milyen szerelmes
ne akard azonnal kiszakítani a megszokott dolgaiból mert az a legnehezebb elviselni
szépen lassan haladj
fontos h a haveroktól ne tiltsd el, ne szólj bele -- házisárkány leszel a szemében és a haverok is ellened lesznek és az az ö számára húzó erő
teljesen nem fogod tudni megváltoztatni és ne is akard - elvégre abba az emberbe szerettél bele anno aki most van
feszültség -- esetleg vedd rá h sportoljon valamit
de ha pl ideges és megiszik 1-2 sört az még nem a világ vége
és igen vannak emberek akik nem tudják csak simán elengedni magukat - kell nekik egy löket h oldódni tudjon a dolog - ez valszeg a gyerekkorból ered
am én nem mondanám h alkoholista lenne, mert annak minden nap kell innia
ö meg ha akarja meg tudja állni - lásd a füvezést azzal is leállt
"Mivel most már együtt fogunk élni, nem lesz lehetősége piálni, meg zülleni a kolegákkal, stb."
Ezt te sem hiheted komolyan!!!! Olvasd el az itteni kérdéseket, rengeteg nö panaszkodik, hogy a párja otthon hagyja, és megy a haverokkal inni/szórakozni, és nem tartja vissza, hogy együtt él valakivel.
Ha van egy kis eszed, akkor ezzel a férfivel nem kezdesz, mert egyrészt alkoholista, akkor is, ha tagadja, és ezen kivül a többi problémája is bármikot visszajöhet.
Egy felnött embert megváltoztatni nem lehet, EZ a mondatod 100%-ig igaz:
"Szerintem aki ilyen beállítottságú, amilyen, az ilyen is marad."
Szerintem próbálj minél elöbb függetlenedni töle, amig van rá lehetöséged, mert ha összeköltözöl vele, akkortól megszünik ez is.
2.vagyok
Attól még, hogy kezdeti fázisban van alkoholista. Egy két napot még a legdurvábbak is kibirnak pia nélkül, de ő alkoholista: igényli a szervezete az alkoholt, egyre többet és többet. És csak mondja hogy le tud szokni. Az apám is ezt mondta: belehalt. Úgy hogy szerintem beszéljétek meg mihamarabb, amikor józan és valamennyire jó a hangulata.
14L
#4 vagyok
amit leírtam az spec a páromnál bevált
2 év alatt szépen lassan elhagyta, nem erőszakoskodtam vele e miatt, hanem apró női praktikákkal kivontam az életéből :-)
nem 100%-ig - de nem is ez volt a célom
hanem a mindennapokból
most már csak nagyobb bulik alkalmával iszik akkor sem részegre issza le magát
és mivel akkor nekem is lecsúszik 1-2 pohár így abszolút korrekt a dolog
az, aki le tudta tenni a füvet, és a játékgépet az nem függő személyiség ....
jelenleg nincs ami/aki motiválja h letegye
nincs miért letenni az alkoholt
nincs neki más csak a haverok/munkatársak
ha vele élsz akkor lesz külső motiváció amit ha ügyes vagy belső motivációvá tudsz alakítani (az az erősebb)
és mint írtam ne egyik napról a másikra akard....
Persze, elhiszem, hogy szereted. Pont ezért akarod megváltoztatni. Anya is megpróbálta. Szerette apát. Ne tiltsd el az alkoholtól, inkább csak otthon ne legyen sok alkohol (1-1 üveg sör mondjuk meccsekre oké). De még valami, amit mondj el neki: az anyukàk. Nagymamámnak végig kellett néznie, ahogy eltemetik a tulajdon fiát. Csak a saját anyja érdekében tegye.
Az hog szereted, nem baj. De legyen benned tartás, ne legyél mindenen engedő, napi 2 sörnél ne engedj többet neki. Kérlek.
14L (második válaszoló)
ELŐZŐNEK
HA TILTOD ÉS SZABÁLYOKAT SZABSZ AKKOR PONT ELLENKEZŐ HATÁST ÉRSZ EL VELE ....
még együtt sem élnek...
majd csak fognak...
és a kérdező már alapból rosszul áll hozzá...
költözzenek össze éljenek együtt pár hónapig és meglátja ...
amíg ez nincs meg milyen alapon akarja már most megszabni a dolgokat ????
ok szabály, de akkor a párja is állíthasson fel szabályokat
pl nem vásárolhat csak az ö engedélyével
nem járhat fodrászhoz kozmetikus műkörmös stb..... bármi amitől a kérdező kellemetlenül, feszélyezve, korlátolva érzi magát
am nekem is alkoholista volt az apán és a párom apja is az volt
de pont ezért nem állok ennyire keménye hozzá
sikerült elérnem h kiszedjem belőle - úgy hogy soha nem tiltottam
bizalmat adtam neki, segítettem, és ha visszaesett kicsit nem dühöngtem hanem szomorúan tudomásul vettem a dolgot
és megérte most már 3 éve nincs napi szintem pia nincs részegre iszom magam hétvégén
a haverjai is szívesen járnak hozzánk főzőcskézni pedig nincs se sör se más ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!