Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Életemben nem gondoltam volna, hogy valaha is ebben a témában fogok kérdést feltenni, de most mégis úgy érzem, hogy muszáj lesz itt meghallgatnom néhány független véleményt.

A lényeg az, hogy a barátnőmmel 17 éves korom óta, lassan 5 éve együtt vagyok, ebből több, mint két éve együtt is lakunk. A kezdetektől fogva eléggé jól kijöttünk, igazi szerelem volt az egész. Később természetesen voltak vitáink, veszekedéseink, de soha nem tartott néhány óránál tovább, mindig megbeszéltünk mindent. Sokan álompárként tekintenek ránk a mai napig. Én pedig a közeljövőben terveztem, hogy eljegyzem.

Alapvetően túl nagy panaszom nem lehet, mert tényleg nagyon sok mindent megtesz, rendben tartja a lakást (időnként én is szoktam neki segíteni), szokott főzni, bevásárol stb.

Régen rengeteg közös programunk volt, kirándulni jártunk, városban sétáltunk stb. stb. Az utóbbi időben egyre kevesebb az ilyen program. Ez részben az én hibám, mert egyetem mellett dolgozok és alig van szabadidőm, viszont azért igyekszem ennek ellenére is mindig időt szorítani rá. Viszont számtalanszor van, hogy amikor például szabaddá teszem a vasárnapomat, hogy együtt tölthessük közli, hogy nincs kedve sehova menni és gyakorlatilag semmi közöset csinálni.

Aztán régen mindig eljártunk közösen társaságba, mostanában ha hívnak valahova minket (buliba stb.) jellemzően csak én megyek, merthogy neki nincs kedve, inkább otthon ül egyedül. Illetve régen rengeteget jártunk közösen túrázni, mostanában ha csak felhozom a témát közli, hogy utál túrázni és amikor rákérdezek azt mondja, hogy régen is mindig csak a kedvemért jött el.

Szóval alapvetően van néhány dolog amin változtatnunk kéne, neki is, nekem is. Az ilyeneket régebben mindig meg tudtuk beszélni. Mostanában viszont ahányszor ezt felhozom soha nem jutunk egyről a kettőre, mindig közli, hogy ő ilyen és fogadjam el így. Meg, hogy előbb magamban nézzek körül, hogy miben kéne változnom és ha változtattam, akkor foglalkozzak vele és így tovább. A lényeg az, hogy ezek a beszélgetések mindig kudarcba fulladnak. Nyilván nekem is vannak hibáim, de azért nem gondolom, hogy én lennék a világ legszarabb embere.

A másik pedig, hogy mostanában minden apró dolgon úgy besértődik, hogy órákon keresztül nem lehet vele beszélni, hiába kérek bocsánatot (sokszor úgy is, hogy nem tartok jogosnak a kiakadását) egyszerűen nem tudunk beszélni meg semmi.

Én tényleg szeretem, jó vele, nem szeretném ha tönkremenne ez a kapcsolat, viszont nem érzem, hogy ez az ő oldaláról is meglenne. Mostanában egyre többször hangoztatja, hogy túl korán ismertük meg egymást, ami való igaz, de hát így alakult.

Szerintetek menthető még a helyzet? Mit kéne tennem?

Bocsi a kisregényért :)

2013. okt. 24. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Van egy olyan érzésem hogy a lány szakítani akar...
2013. okt. 24. 20:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem bántásként,de én azt gondolom,hogy a barátnőd kiábrándult belőled.Lehet,hogy beléd képzelt dolgokat,most szembesült azzal ,hogy te valójában nem az vagy akinek ő képzelt.Valamivel valamikor nagyon megbánthattad,ezért reagál ilyen érzékenyen apró dolgokra.az apró dolgok hátterében valami nagyobb sértés rejlik.
2013. okt. 24. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezt hívják úgy, hogy elmúlt a rózsaszín köd...
2013. okt. 24. 20:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Furcsa helyzet, szerintem a baràtnőd nagyon bizonytalan,olyan mint aki megunt.
2013. okt. 24. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem itt arról van szó, hogy tényleg korán jöttetek össze. Akkor ő valószínőleg egy éretlen leányka lehetett rózsaszín érzésekkel.

Akkor még nem akarta, nem tudta felvállani magát.

Most, hogy korosabb lett hát rájött, hogy nem kellett volna hülyítenie téged azzal, hogy azt teszi, amit te szeretsz, hogy megfeleljen.

Most jutott el oda, hogy kimutassa az igazi énjét. Ő ilyen és így akar élni.

Ráadásul talán az érzelmei is lanyhultak, rájött, még nem élte ki magát, stb. az egész ifjúsága veled telt.

Talán már terhes neki ez a kapcsolat és ez ingerültséggel,indulatokkal, nemtörődömséggel jár együtt.

Már nem akar megfelelni, nem érdekli, mit akarsz csak nem mer, nem tud változtatni. Megszokta, hogy van valaki mellette. Most így kint a nagybetűs életben újra kezdeni és egyedül lenni félelmetes neki ezért nem áll odébb inkább elvárja, hogy te alkalmazkodj.

Érdemes lenne össze szedni a bátorságod és rákérdezni akar-e még tőled és ettől a kapcsolattól valamit? Mert így eljegyezni hát nagyon necces pláne egy gyerekkel később...

Tudom, hogy fájdalmas de talán most, hogy felnőttél ideje egy igazából hozzád illő nő után nézni, aki már tényleg felnőtt, vannak tapasztalatai és nem melletted nőtt fel.

Ha nem lehet vele beszélgetni akkor soha semmit nem fogsz tudni vele megbeszélni egy merő kínlódás lesz a kapcsolat sose juttok az egyről a kettőre!

Úgy látom ez a kapcsolat csak neked fontos te kapaszkodsz belé neki meg mindegy csak az legyen, amit ő akar de ez nem így működik.

Hiába 5 év vannak kapcsolatok, amik már menthetetlenek és nem érdemes küzdeni érte. Fiatalok vagytok még előttetek az élet. Nem szabad belegajdulni abba, hogy te vele akarod leélni az életed mindig kell, hogy legyen egy másik opció. Néha ki kell lépni a taposó malomból, hogy kívülről lásd a dolgokat és akkor nagyon sok mindent másképp fogsz látni.

Egy alapos beszélgetést megér. Ha nem hajlandó rá, ha csak süketel és csak azzal lesz elfoglalva, hogy neki, mi a jó akkor tudni fogod, hogy az ő világában nem játszol nagy szerepet. Ezt a beszélgetést a nagy kérdést meg kell játszani nincs mese jobb a tisztánlátás.

2013. okt. 24. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!