Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért zavarja az embereket az, ha azt mondom nekik, hogy "egyedül akarom leélni az életemet"?
22 éves férfi vagyok.
Miért zavarja az embereket az, ha egyedül akarok élni? Nem ártok vele senkinek. Élem a kis életem, és majd csak eltelik.
A fajfenntartási ösztön ÖSZTÖN, nem az a lényeg, hogy hányan vagyunk, a többségben ott van. Így születünk. Miért néznek rád furcsán? Mert a többség számára elképzelhetetlen, mert társas lények vagyunk. És szerintem kijelenthetem, hogy ha valaki csak úgy érzi jól magát, hogy valakivel él, akkor biztos rémisztő számára az egyedüllét gondolata is, és sajnálni fog, hogy valami miatt úgy megkeseredtél, vagy mit tudom én, hogy inkább lemondanál erről.
Van aki magának való, ez van. De ne várd, hogy mindenki ezt tartsa a normálisnak! Persze jobb esetben nem firtatják, elfogadják, vagy rádhagyják, aki meg minden lében kanál, az úgyis megszól másért is...
Kicsit magamra emlékeztetsz.
22
Kicsit a nagyapámra emlékeztetsz.
19
A társadalmi elvásások miatt. Sok ember úgy gondolja, hogy joga van ítélkezni, vagy beleszólni abba, ha valaki nem szokványos módon akarja élni az életét.
Az a társadalom számára szokványos, hogy egy férfi idővel megállapodik, megházasodik, gyerekei lesznek, majd unokái, esetleg dédunokák, aztán meghal.
Csak nem veszik észre, hogy vannak akik másképpen gondolkodnak az életről.
Ezek miatt aggódnak érted, hogy esetleg akkor gondolod meg magad, ha már mondjuk 40 leszel, akkor már piszok nehéz lesz találnod valakit, aki még normális is, mert furcsának fogják tartani, hogy ilyen idősen még egyedül vagy, és azt gondolják majd, hogy azért nincs feleséged, élettársad, gyereked, mert valami baj van veled.
Pedig ez nincs így, egyszerűen csak másképp gondolkodsz.
pl Régebben tizenévesen már házasodtak az emberek, ma pedig már rám néztek furán a munkahelyemen mikor bekerültem, hogy 25 évesen mentem férjhez, és nem tervezünk gyereket. (nem lehet,pedig akarnánk)
A világ változik, és ezzel együtt az emberek életszemlélete is.
Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy mindenkinek a saját dolgával kéne foglalkoznia. Speciel azért, mert a férjem egyik családtagjától minden évben 2x megkapom hogy miért nincs még gyerekünk... És piszokul nincs köze hozzá, hogy azért, mert nem lehet.
27/N
Uhh... :S
Sajnálom, ehhez aztán kell lelkierő kibírni ezt a tudatot. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!