Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Műveletlennek érzem magam a barátom mellett, pedig nem vagyok hülye. Van más is ilyen helyzetben?
Sokkal többet tanulok, mint ő, de én az orvosira járok, ő meg humán szakra, ahol inkább "gondolkodni" tanítják, nekem meg ugye sokat kell magolnom. Huszonévesek vagyunk, de annyira más témákkal foglalkozunk nap mint nap, hogy néha úgy érzem, ez hátrány. Tudom, hogy szeretne velem politizálni, filozofálgatni, de én eddig sosem foglalkoztam ilyen dolgokkal, és megrémülök, ha feljön egy ilyesmi téma, én pedig nem tudok hozzászólni. (Most is küldött egy politikai videót, és érdekelné a véleményem róla...) Egyrészt nem is merek, hiszen ő ezekről évekig előadásokat hallgatott különféle professzoroktól, cikkeket olvasott hozzá stb., másrészt tényleg nem vagyok annyira képben még a közel-keleti konfliktusokkal kapcsolatban sem...(Persze az aktuális hírekkel igen, de a háttérrel, összefüggésekkel nem.) Már igyekszem egyre komolyabban informálódni, de aludni is alig van időm, annyit kell tanulnom, ezért aligha fogom gyorsan behozni ezt a hátrányt.
Érdekelne, hogy aki hasonló helyzetben van, hogyan oldja ezt meg a kapcsolatában.
"Sokkal többet tanulok, mint ő, de én az orvosira járok, ő meg humán szakra, ahol inkább "gondolkodni" tanítják, nekem meg ugye sokat kell magolnom."
Vizsgáljuk meg ezt a kijelentésedet kicsit.
Humán szakon gondolkodni tanítanak? Olvass el egy valag könyvet, meg magolj be pár dolgot, aztán a többibe meg azt magyarázol bele amit akarsz, meg amit tudsz, meg amit a prof is benyel.
Kettőtök közül te tudsz többet. Azért érzed őt műveltebbnek, mert a bölcsész szakkal az átlag ember is hamarabb kerül kapcsolatba. Töri, irodalom, aki olvasott, sok verset tud idézni művelt ember.
Hááát egy bizonyos aspektusból biztosan, de ezek az emberek max elb***ott nagy alternatív művészlelkek lesznek akik papolnak kultúráról, meg művelődésről, közben ha behal a kocsija, számítógépe, vízvezetéke sikoltva remeg egy szakemberért.
Tehát csak azért mert neki a tanulmányai mellett van ideje TV-t nézni, újságot, könyvet olvasni, társaságban beszélgetni, filozofálgatni az nem jelenti azt, hogy okosabb, vagy műveltebb nálad.
Kérdezd már meg tőle mi az a Szent-Györgyi-Krebs-ciklus, és hol zajlik ez benne, mihez kell, vagy csak úgy unblock a mostanában nagyon népszerű antioxidánsokról, flavonoidokról, elvégre biztosan pusztítja a bort, és gyanítom elég sznob, hogy ő édes vöröset már nem mert kinőtt belőle. De tudod mit? Nyúljunk vissza a gimibe, mert ezt kéne tudnia (és nem fogja!) milyen összefüggésben áll a magnézium a kalciummal a szervezetben.
De lehet nem annyira orvosi érdeklődésű, esetleg bátran kérd meg hogy fejtse ki a véleményét (lévén tuti alter-rock-ot hallgat, vagy valami neo-hippi, hipszter szart), hogy miért tartják jobbnak az elektroncsöves erősítőt a MOSFET-esnél, de akár a Wankel motor előnyéről is megkérdezheted, és arról, hogy vajon gazdasági szempontból a Mazda miért szakított a Wankel-motorokkal, és tért át a klasszikus Otto-motorokra, pár éve?
De gondolom lehet ő inkább gazdasági érdeklődésű, elvégre szereti a politikát, így simán csak meséljen már róla miért jó avagy nem jó szerinte, hogy az IMF-el szakított a magyar kormány, és mi köze ennek az izlandi 2010 márciusi referendumhoz, majd a 2011-es áprilisihoz?
Na ennyit a bölcsészekről.
Te reál pályán vagy. Ne hagyd, hogy elhitessék veled, hogy a humán/bölcsész tudomány több, jobb annál mint amit te tanulsz. Mert nem. Messze többet tanulsz és fogsz tudni. egy jó orvos (sebészre gondolok főleg) egyben kiváló képzőművész is, mert ügyes kéz kell, és egyben kiváló mérnök is, mert a szervezet egy komplex egység, mint egy autó, vagy egy számítógép (na jó ezek komplexitásban épp csak kapargatják egy ember felépítését, de értsd a példát!), csak mi szén alapú szerves anyagból épülünk fel.
Te tudsz. Őt tanítják, és ő "gondolkozik", magyarul szart sem csinál, csak ideje van. Ha ezzel a "tudásával" elnyom mert a környezete egy Petőfi vers ismeretét többre tartja, mint a Termodinamika 3 törvényének ismeretét, az nem a te hibád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!