Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Műveletlennek érzem magam a barátom mellett, pedig nem vagyok hülye. Van más is ilyen helyzetben?
Sokkal többet tanulok, mint ő, de én az orvosira járok, ő meg humán szakra, ahol inkább "gondolkodni" tanítják, nekem meg ugye sokat kell magolnom. Huszonévesek vagyunk, de annyira más témákkal foglalkozunk nap mint nap, hogy néha úgy érzem, ez hátrány. Tudom, hogy szeretne velem politizálni, filozofálgatni, de én eddig sosem foglalkoztam ilyen dolgokkal, és megrémülök, ha feljön egy ilyesmi téma, én pedig nem tudok hozzászólni. (Most is küldött egy politikai videót, és érdekelné a véleményem róla...) Egyrészt nem is merek, hiszen ő ezekről évekig előadásokat hallgatott különféle professzoroktól, cikkeket olvasott hozzá stb., másrészt tényleg nem vagyok annyira képben még a közel-keleti konfliktusokkal kapcsolatban sem...(Persze az aktuális hírekkel igen, de a háttérrel, összefüggésekkel nem.) Már igyekszem egyre komolyabban informálódni, de aludni is alig van időm, annyit kell tanulnom, ezért aligha fogom gyorsan behozni ezt a hátrányt.
Érdekelne, hogy aki hasonló helyzetben van, hogyan oldja ezt meg a kapcsolatában.
Azt tanuld meg, hogy a gondolkodási készség többet ér, mint a záraz tudás.
Én még a szakmunkást se végeztem el, de mégis volt amiben többet tudtam az adott témáról, mint az érettségizett.
Ha zavar az állapot, próbálj meg te is rá hasonlítani, hát ha menni fog.
Rossz érzés, megértelek. Én is voltam így, aztán fejlesztettem magam, bővítettem a tudásom. Ha beszélgetnek a pasik egymással körülöttem, nagyon szeretem hallgatni, sokkal jobban érdekel, mint amiről a csajok beszélgetnek, a divat meg a vásárlás. Olvasok is sokat, ismeretterjesztő magazinokat. Ha a férjem az autó működéséről beszél nekem, azt is érdeklődéssel hallgatom, még ha nem is nagyon tudok hozzá szólni. HA figyelsz, akkor a másik jó beszélgetőpartnernek tart és sokszor fel sem tűnik neki, hogy nem mondtál semmi ütőset a témával kapcsolatban.
Ha konkrét téma érdekel, a neten olvass fórumokat, ott sokféle különböző vélemény van, így kialakul a sajátod is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!