Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Pasiknak mennyi idő kell hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pasiknak mennyi idő kell hogy egy komoly kapcsolat után ( ami nagyon rossz volt) egy újba kezdejenek?

Figyelt kérdés
Ha két hónap után nem tudják eldönteni az akkor azt jelenti hogy nem is érdemes tovább erőltetni? Ezidő alatt 4x találkoztunk (mivel távkapcsoplat), de azokl általában teljes hétvégés találkozások voltak, illetve egy 4 napos sátoros kempingezés. Rákérdeztem hogy ez most kapcsolat-e, az volt a válasz hogy egyrészt nem találkoztunk még eleget ahhoz hogy eldöbtse ezt, másrészt az előző kapcsolatában a barátnője rengeteget gyötörte és nehezen kezd bele egy újba mert nem akar megint szenvedni valakitől. Egyébként mindenben úgy viselkedik mint ahogy általában komoly kapcsolatban szoktak a pasik. Állandóan szeretget, ölelget, foglalkoztatja mi van velem, minden nap keres, étterembe visz, stb. Mégis megdöbbentett mikor azt mondta hogy ez még nem kapcsolat a számára. mire számíthatok tőle? vajon csak arra használ hogy az exét elfelejtse? (egy durván lelkisérült lányról van szó akit nagyon szeretett, 3 évig voltak együtt de kikészítette a srácot teljesen.És nagyon elege lett a kapcsolatokból. Kb 4-5 hónapja ért véget a sztori, rá pár hétre találkozott velem). lehet hogy az exet csak kifogásként használja hogy egy laza kapcsolathoz és szexhez jusson? Ja azt is mondta hjogy nem érzi szükségét hogy más lányokkal is randizzon, csak én vagyok neki. Kérdésem hogy vajon dobjam vagy még adjak neki időt, hátha kialakul a dologból valami komolyabb is? vagy ha ennyi idő alatt nem alakult ki, akkor már nem is fog? Az előző kapcsolatában kb 10-12 alkalommal találkoztak mielőtt járni kezdtek volna. Ez normális dolog?
2013. aug. 26. 10:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, érthető elvárások: mondjuk fél év után. Nekem pl. annyi idő kell, mire el tudom dönteni, hogy valakivel el tudok-e képzelni komoly kapcsolatot. Ahhoz ugyanis sok mindennek stimmelni kell. Megismerem a másikat alaposan, és akkor döntöm el, hogy kell-e. Ha valaki, akit még nem ismerek elég alaposan, ki akarja belőlem kényszeríteni a komoly kapcsolat definíciót, azzal csak elüldöz.
2013. aug. 26. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha számodra nem sértő a laza kapcsolat (a legtöbb önérzetére adó nő számára sértő), akkor fogadd el azt, hogy ez max. egy laza kapcsolat, a srác még csak kapcsolatnak sem mondta. A legtöbb férfi még az alkalmi partnereivel is kedves.
2013. aug. 26. 13:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Nekem viszont SOHA nem kellett félévet várni egy férfire, és mindig is furcsálltam azokat a nőket akik képesek voltak ilyesmire. Szerintem nagyon nem passzolunk akkor.
2013. aug. 26. 13:17
 14/17 A kérdező kommentje:
nekem nem sértő a laza kapcsolat! szó sincs róla. azt nem szeretem amikor nem válik el egyértelműen a két dolog. (mint pl most). szóval akkor egyeseknek teljesen normális fél éveket várni egy alakulgató kapcsolatra? Azért is tettem fel a kérdést mert hallottam ilyesmiről, de számomra ez elképzelhetetlen. Ha neki ez a normális, akkor ez azt jelenti hogy nem szórakozik velem, hanem egyszerűen csak így alakulnak ki a kapcsolatai (plusz most ez nehezítve van a problémás korábbi kapcsolattal). ergo vagy kivárok, vagy dobom mert alapvetően én képtelen vagyok ennyi időt adni bárkinek is. Viszont nála ez a normális.
2013. aug. 26. 13:22
 15/17 anonim ***** válasza:

Bár azt írod hogy a laza kapcsolat számodra nem sértő, mégis úgy látszik hogy tőle komoly kapcsolatot remélsz.

Nyugodtan mondd meg neki, hogy érzelmileg is erősen kötődsz hozzá, ezért számodra sértő az, hogyha csak játékszernek használ, elvárod hogy felvállalja a kapcsolatotokat. Ha önérzetes vagy, akkor olyan dumát nem fogadsz el egy téged használó férfitól, hogy neki a mélyebb érzések kialakulásához még időre van szüksége.

2013. aug. 26. 14:08
 16/17 A kérdező kommentje:
a laza kapcsolat akkor nem sértő, ha nem keverednek benne komoly kapcsolatra jellemző elemek (pl az hogy minden nap felhív, elvisz nyaralni, utcán is meg mindenütt állandóan szeretget, ölelget, hozzám bújik, ölelkezve alszik velem, eszméletlen sok pénzt költ rám, a szexben rendkívül előzékeny, hiányzok neki stb) De ha mindez megvan és úgy nem nevezi kapcsolatnak azért sztem az baromira nem fair és egyenes dolog. Ha laza a kapcsolat én nem fogom meg símogatom a srác kezét az utcán és nem szervezek vele közös programokat.
2013. aug. 26. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem lehet általánosítani, a férfiak se egyformák, ahogy a nők se. Pár lehetséges ok:

- Lehet, hogy valóban időre van szüksége, mire eldönti, hogy tartós, komoly kapcsolatba merjen-e kezdeni, szüksége van egy tesztidőre, "kapcsolatszimulációra" (ezért olyan, mintha kapcsolatban lennétek). Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül csak átmeneti megoldásként vagy hídként használ, lehet, hogy őszintén szeret, csak fokozottan fél a bizonytalantól, a csalódástól, és csak akkor akarja elkötelezni magát akár ilyen definíció szinten is, amikor biztos benne, hogy ez a kapcsolat stabil.

- Valószínű, hogy az exnő miatt bizalmatlanabb, óvatosabb és bizonytalanabb is, fél, hogy beleesik ugyanabba a csapdába, meg akar győződni róla, hogy a történelem nem ismétli önmagát. Fokozott lehet a szorongása, ha markánsan egy nőtípusra bukik.

- Lehet, hogy érzelmileg is össze van még zavarodva (nem tudja eldönteni mit is érez irántad).

- Lehet, hogy tényleg csak átmeneti megoldás vagy neki, csak ő a laza kapcsolatot máshogy értelmezi, mint te.

Amit tehetsz:

- Kommunikáció, és még több kommunikáció. Mi csak találgathatunk, mi zajlik benne, miért nem beszéled át vele?

- Ne hisztizz, ne követelőzz, ne állítsd éles döntéshelyzet elé, akkor mindenképp lőttek a kapcsolatnak. Ha nem bírod vele, hagyd el, korrekten, egyenesen megmondva neki, hogy komoly kapcsolatot vársz és nyomaszt téged ez a sem-sem helyzet, de ne riaszd el és idegenítsd el magadtól.

- Ha végül is jól érzed magad vele, akár várhatsz is még (nincs olyan messze az a vízválasztó 10 alkalom), hogy mi sül ki a dologból. Ő a jelek szerint elég görcsösen és mereven áll a kapcsolat-témához, de ha ilyen definíciókhoz kötöd, akkor te is; ne görcsölj.

2013. aug. 26. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!