Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért viselkedik így a párom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért viselkedik így a párom?

Figyelt kérdés

A gond az, hogy úgy érzem, nem elég figyelmes velem a párom. Talán nem is ez a legmegfelelőbb kifejezés rá. De vannak dolgai, amik nem férnek a fejembe.

Kezdjük először a facebook-kal. Ő se használja túl sokat, én se posztolgatok naponta. De azért jeles alkalmakon (szülinap, névnap) alap, hogy írunk egymás falára. Én igyekeztem is neki személyesebb hangvételben írni, és azért egy 'szeretlek' mindig elfért. Ő pedig mindig ugyanazzal a sablonos 'köszi'-vel válaszolt, mint mindenki másnak. Se 'szeretlek', se 'puszi', kis szivecske.. Mikor ő írt nekem, akkor is ugyanez volt, csak akkor még hozzáírt egy 'szivem'-et.

Vagy például, sokat mondja, hogy szeret, meg írja is facebook-on üzibe, de az, hogy írjon néha egy édi sms-t, meg se fordul a fejében. Jó fél éve valahogy leszokott erről. Én még egy hónapja is írtam neki időnként, csak hogy érezze, nagyon hiányzik és rá gondolok. Nézegettem a neten szerelmes sms-eket, versikéket, idézeteket, és azokból is írtam neki néha egyet-egyet. De ő nem. Pedig neki is ingyen van, mindketten ffent vagyunk egy oldalon, ahonnan ingyen lehet sms-eket küldözgetni.

Legutoljára pedig az évfordulónkon szomorított el. Előtte másfél hónappal megbeszéltük, hogy veszünk majd egymásnak valamit, csak ilyen kis apróságot, emlékbe. Csomót nézelődtem, agyaltam rajta, sok időt fordítottam rá. Aztán mikor az évfordulónkon odaadtam neki, közölte, hogy ő nem tudott semmit venni, mert most nincs pénze, meg amúgy se volt ötlete. De ugyanezt eljátszotta a ballagásomon is. Nem vártam volna semmi drágát, jó lett volna akár egy kis plüss is, vagy akármi. A gesztus számít. Viszont akkor is borzasztóan tanácstalan volt, és így egy kis csokron kívül mást nem adott. Később azt mondta, h ballagási ajándékként kifizeti az egy hetes nyaralásunk rám eső részét, ami szép gesztus lett volna. Csak később megmondta, hogy ezt amúgy is ő akarta fizetni, de így legalább rá tudta fogni, hogy ezt adja ballagásra.

Múltkor meg a boltban jártunk, ezeket a feliratos Coca kólákat nézegettük. Én már találtam az ő nevével ellátottat előtte, azt oda is adtam neki kis kedvességként. De mikor a boltban nézegettünk ilyen 'Nagy Ő', feliratosat, én mondtam neki, hogy ez is járna neki. Az ő fejében viszont meg se fordult, hogy én is kaphatnék tőle egyet.

Túlreagálom a dolgokat? Mit tegyek? Nem is az, csak nemsokára elmegyek Pestre főiskolára, és szeretnék minnél több apróságot összegyűjteni, ami a vele töltött időre emlékeztet majd, és amitől kevésbé fog majd hiányozni, amíg távol van. Az az igazság, hogy ezt nagyon megbeszélni se tudom vele, mert ha én hívom fel rá a figyelmét, akkor nem szívből jönnének ezek a gesztusok. Ahogy egyébként kellene. :/

18/L

2013. júl. 30. 03:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem becsül meg eléggé...
2013. júl. 30. 03:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Kisregényt írni hajnali negyed 4kor...

Na, a facebookos dolgot szerintem extrém módon túlreagálod. Te magad írod, hogy gyakorlatilag alig használjátok. Megköszönt szülinapodkor? Gondolom igen. Akkor most ne az legyen már a mérvadó, hogy X közösségi oldalon is divatból kiírja-e!

Abból sem kéne nagy problémát csinálni, hogy nem szívezget agyon facen. Lehet, egyszerűen csak nem akarja többszáz ember előtt élni a magánéletét.

Azt sem értem, hogy miért az a szempont, hogy pont sms-ben kommunikáljatok? Ha élőben beszéltek, facen írtok, miegymás, szerintem nem kell rosszra gondolni, ha megelégszik n-1 darab kommunikációs csatornával.

Az, hogy rendszeresen nem vesz neked semmit, már nagyobb gáz. Mondjuk pasi, tehát érthető, hogy nem az ajándékozás mestere, meg én is voltam úgy barátnőmmel, hogy se pénzem, se ötletem nem volt, hogy mit vegyek neki... aztán végül saját magam készítettem neki egy kis apróságot. Azt hittem, megsértődik, hogy semmi komolyat nem adtam neki, de épp ellenkezőleg: azóta is őrzi, hogy milyen aranyos voltam, hogy saját kezűleg készítettem neki valamit.

Szóval lehet, hogy szimplán csak nyámnyila kicsit. De azért mindenesetre elgondolkodtató.

Én azt mondom, hogy van, amiket túlreagálsz. Viszont vannak, amik tényleg jelenthetnek problémát. Persze ezt így külső szemlélőként nem tudom megítélni, ezt egyedül Te tudod, hiszen Te ismered őt.

Az viszont oltári nagy probléma, ha olyan szintű kommunikációs gondok vannak egy kapcsolatban, hogy elemi problémákat sem tudtok megbeszélni. Ezen valahogy változtatni kell, mert rendes kommunikáció nélkül egy kapcsolat nem túl életképes.

2013. júl. 30. 03:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne kenődj el olyan nagyon. Lehet, hogy ő nem olyan "romantikus, figyelmes alkat" mint te. nem figyel annyira a részletekre, apróságokra. Ettől még ugyan úgy szerethet. Én azért a helyedben, miután ilyen apróságok mérgezhetik a kapcsolatot,téged zavarnak, de lehet, hogy ő nem érzékeli, beszélnék vele erről. Biztosan tudna valamit változtatni.
2013. júl. 30. 03:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

#2 Eddig is merültek fel köztünk problémák, félreértések, de mindent meg tudtunk beszélni. Én is az őszinteség híve vagyok. De ezt mégis hogy mondjam meg neki? Ez teljesen úgy jönne le, mintha én annyira anyagias lennék, és csak az ajándékok érdekelnének. Pedig nem. Már beszélgettünk ilyesmikről, kérdezgette, hogy minek örülnék, de nem hiszi el, hogy mindegy, mit ad. Csak szívből jöjjön

2013. júl. 30. 03:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Most komolyan. Az fáj neked, hogy valaki Facebook-on hogy ír/nem ír?

Szakíts magaddal...

2013. júl. 30. 05:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Túlreagálod - kóla, komolyan? Jól esne, értem én, de ha ez az összes problémátok, akkor nincs is problémátok - néma gyereknek anyja se érti a szavát, gondolom őt nem zavarná, ha te is úgy állnál ezekhez a dolgokhoz, mint ő, ezért meg se fordul a fejében, hogy ez neked ekkora traumát okoz. Beszélj vele, vagy nyeld le.
2013. júl. 30. 05:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Jézusom, miken tudtok agyalni ti nők....

Csak megjegyezném, ha viszont ő is ennyit törődne veled, akkor meg az lenne a gondod.

2013. júl. 30. 07:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez csak taktika. Nem akarja, hogy ráunj. Nem akap papucs lenni, egy unalmas nyálgép. Mert ezeket a csajok nem szeretik.

Szóval taktikázik.

2013. júl. 30. 07:59
 9/9 anonim ***** válasza:

"Ez teljesen úgy jönne le, mintha én annyira anyagias lennék"

Most vagy nagyon nem vagy tisztába kettőtökkel, vagy nem ismered az "anyagias" szó jelentését. Ez a "mindegy, hogy milyen olcsó, akár általa készített kis hülyeség, csak tőle kapjam" ez ép phogy nem az anyagiasságra jellemző.

Ha besértődnél azért, mert nem Ferrarit, hanem cask egy Audit kaptál szülinapodra, na az lenne az anyagiasság.

2013. júl. 30. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!