Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan viszonyuljak a páromhoz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan viszonyuljak a páromhoz, akiről kiderült, hogy átvágta a szüleimet?

Figyelt kérdés
A párommal már több éve vagyunk együtt, és két gyerekünk van. Nemrég derült ki, hogy amikor a szüleim szerettek volna valamilyen szakmunkát elvégeztetni örülten magas árat szabott. A szüleim nem voltak tisztában az árakkal, ezért megbízták, de gyanakodtak, ezért utánajártak, hogy egy ilyen munkát mások mennyiért végeznének el. Kiderült, hogy még számlásan is max feleannyi összegért végezték volna el a munkát. Ja persze a párom barátja is benne volt a buliban, ő is leakasztotta a magáét. Én úgy gondoltam, hogy a párom a szüleimnek nyilván korrekt árat fog mondani, de kezd az a sejtésem lenni, hogy a párom rájött, hogy a szüleimnek van mit a tejbe aprítania (ehhez hozzátenném, hogy a szüleim évekig tartó kemény fizikai munkával jutottak oda, ahol most vannak, és nem az ölükbe hullott a pénz, hanem úgymond a garast a fogukhoz verték) és úgy gondolta, hogy akkor megpumpolja őket. Nekem ez nagyon kellemetlen, majdnem ráment az egész családi kapcsolatom a szüleimmel és a testvéremmel. A párom csak annyit mond flegmán, hogy nem kellett volna igent mondani az ő és a párja árajánlatára. Ez igaz, de vajon baj-e, hogy a szüleim megbíztak benne, és ezért nem kezdtek előre nyomozgatni, hogy vajon nem vezérli-e kapzsiság a lányuk élettársát? Több mint két hónapig tartott, hogy a szüleimet a magam részéről ki tudtam engesztelni, és meg tudtam velük értetni, hogy én nem tudtam, hogy a párom ilyen. Most mit tegyek? Nem tudok már megbízni a páromban, és nagyon rosszul esik, hogy még utólag sem ismeri be, hogy ha nem is tilos ilyen árat kérni ezért a munkáért, ha fontos neki a családja, akkor ilyet nem csinál. Egy szemernyit sem segített, hogy helyreálljon a családi béke, sőt azzal vagdalkozik, hogy csak nem képzelem, hogy a szüleimnek ingyen fog dolgozni, holott ezt senki nem kérte, a szüleim így is kifizették, mert elismerték, hogy az árajánlatot végül is elfogadták, de nehezményezik, hogy kiderült, hogy az egy csillagászati ár volt. Mellesleg én a barátjának aki ebből a buliból a legtöbbet akasztotta a szakmámban ingyenes segítséget nyújtottam, eszembe sem jutott pénzt kérni, ezért még külön is dühít a dolog.
2008. jún. 25. 11:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te már meg is oldottad a problémát. Leírtad, hogy nincs bizalom. No bizalom no kapcsolat. Sejtem, hogy a párod az élet más területén is ilyen, az pedig áhhh pfff.

Bocs, sajnálom, hogy nem tudtam neked mást írni.

2008. jún. 25. 11:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Most nehogy megbántódj, nem lehet , hogy a jó anyagi körülményeid ( is) vonzza őt? Bocs.
2008. jún. 25. 11:40
 3/13 A kérdező kommentje:
De igen, csak ezt az ember nehezen ismeri be magának. :-)
2008. jún. 25. 11:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég nagy baj. Hajtsd el a fenébe, mielőtt még jobban lehúz téged és a szüleidet, és mostantól nagyon legyél résen. Ez egy pióca!!!!
2008. jún. 25. 11:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én már azt se értem, hogy .. előtte akkor mindenben jól megértettétek egymást? Hogy nem sikerült több év alatt rájönnöd, h kicsit erre IS hajt? Mert azért ez elég gáz. Főleg két gyerek után. El tudom képzelni ezt a pasit, és nem is tudom.. nehéz elképzelni , h másban őszinte, megbízható.. stbi. Ha neked egy ilyen társ elég, akkor maradj vele, de szerintem azért ezt magadba gondold át alaposan, h vonzz -e téged egy ilyen ember. Melyik családod a fontosabb? És teljesen igaza van a szüleidnek, ha ezekután... ők is döntés elé állítanak. Tudod, itt szerintem nem is arról van szó,h többet kértek, hanem az elvekről. Ilyet nem csinálsz a párod szüleivel.. nem tisztességes, az se ha mással, de így.. Így még rosszabb.

Szerintem ha teperni se akar a bizalomért, akkor ennyit se ér az egész!

2008. jún. 25. 12:05
 6/13 A kérdező kommentje:
Valahol örülök a válaszoknak, mert aggódtam, hogy esetleg megvádolom valamivel a páromat, amivel nem kellene. De akkor ezek szerint másik is érzik, hogy ez mennyire tisztességtelen még akkor is, ha az ember annyit kér a munkájáért, amennyit akar. Korábban én nem folytam bele a párom dolgaiba, de mivel most a szüleimmel volt kapcsolatos a dolog, ennek ki kellett derülnie.
2008. jún. 25. 12:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. És másokkal szemben is kicsit gáz, de főleg így. Ez az igazi baj. Szeret téged?
2008. jún. 25. 12:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
szégyelleném magamat,ha a párom szüleitől pénzt kérnék a munkámért....jó h neked nem számlázza ki,mikor kicseréli a villanyégőt...
2008. jún. 25. 13:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, már eleve pénzt sem kellett volna kérni érte, csak az alapanyag árát. Jogosan van kiakadva a családod és te is! Látod, te nem kértél pénzt a haverjától pedig ő nem is családtag. Normális ember szívességből megteszi ezt. Te jó ég, milyen világ lett...
2008. jún. 25. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz helyzeted van, mert a 2 családod közt kéne döntened. És egyik oldalról mérlegeled hogy a szüleid a családod, a másik oldalról pedig bármilyen is a párod de a gyereid apja. nem volt szép tőle amit tett, de nem lehet hogy vmiért nem kedveli a szüleidet és személyes oka volt rá? nem ad vmi indokot hogy miért tette? mErt persze nem ingyen várja az ember a segitséget, de nem duplaárért, főleg nem rokonnak. Tehát nekem ez a fura.

Szerintem gondolkodj el azon, hogy ettől függetlenül mennyire jó vagy felhőtlen a kapcsolatotok és azután dönts. Ha a családjáért és értetek megtesz mindent és úgy érzed szeret, akkor biztos volt valami megmagyarázható oka arra hogy miért tette ezt a szüleiddel. Ha pedig ti veletek sem bánik másképp, akkor lépj ki belőle mielőtt mégjobban megkárosit titeket. Nagyon nehéz tudom. de gondold át, hogy ővele a család fogalma működik e. És hogy a gyerekeid mit fognak megtanulni tőle.

2008. jún. 25. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!