Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kapcsolatfüggőség, vagy mi ez?
Nem is tudom, hogy hol kezdjem.
Fél éve van egy barátom, az elején minden jó volt, én nagyon szeretem Őt.. viszont érzem, hogy az utóbbi 1-2 hónapbn Ő már nem szeret.. Sokszor elhanyagol, flegma, hazugságon is kaptam már, a haverok fontosabbak neki, stb.
De egyszerűen nem bírok szakítani vele, néha azt érzem, hogy nem azért, mert szeretem, hanem, mert senkinek érzem magam nélküle. Éjjel- nappal a telefont kémlelem, hogy írt-e, a suliban is mindig őt várom, ha nem jön oda, akkor összetörök, amikor dolgozom, akkor is csak rá gondolok, nem tudok 100%-osan teljesíteni sajnos.. akkor is csak a teleont nézem. Ha arra gondolok, h szakítunk, legszivesebben meghalnék, tudom, hogy utána semmiben se találnék boldogságot, nem lennénk céljaim, vágyaim, folyton csak sírnék.
Elkezdtem ismerkedni másokkal, de senki se fogott meg, akkor is a barátomra gondoltam, és ahogy hazaérzrm egyből elhívtam..
Azt javasolták kapcsolódjak ki, megtettem, bnőmmel ittunk egy kicsit, sokan odajöttek, de akkor is csak a barátom járt az eszembe.. és közbe irogattam neki.
Nélküle semmiben sem lelek boldogségra.. elvesztem nélküle..
Már többször megfordult az öngyilkosság is a fejembe..
Gyülöm magam, egy senki vagyok sajnos, nulla önálló élettel..
Ki akarok jönni ebből az ördögi körből.. nélküle is boldog akarok lenni, de NEM megy..
volt már valaki esetleg hasonló helyzezbe ? :/
Előre is köszönöm.
18/L
ha nem érzed jól magad ebben a kapcsolatban akkor lépj ki! Én is ilyen vagyok sajnos, mint te, és nálunk is ez volt, csak nálunk a barátom tette meg. És ma már belátom, mindkettőnknek így a legjobb! Hosszú hetekig nem tudtam felállni a padlóról, de ma már észreveszem az élet szép dolgait, hogy kik vannak mellettem, a családom, a barátok... és igen ma már néha boldog vagyok, és igenis teljes akarok lenni egyedül is, mert nem vagyok sziámi senkivel. Nem jó mástól várni a boldogságot, és az önbecsülést, neked kell megtanulnod szeretni magad és észrevenni ami jó az életedben. Olyan fiatal vagy, kár akár a barátodon, akár azon gondolkodnod, hogy eldobd az életed. Nézz körül, az élet szép! Fel a fejjel!!
20L
Itt te vagy a probléma nem pedig a kapcsolatod. Mindig több lábon kell állni az életben, kellenek hobbik(tánc, sport), barátok/barátnők akikkel attól függetlenül mozogsz és beszélsz hogy van e barátod avagy nincs. Nem lehet egy ember köré építeni mindent. Mert ha ez most bedől, akkor borul az egész életed. Viszont ha mellette ott van más is, ahogy írtam, akkor könnyebben tovább tudsz lendülni az ilyeneken, mert másokra is támaszkodhatsz.
Alapvetően egy gyenge jellem vagy, az egész gondolkodásodon, élethez való hozzáállásodon változtatni kéne szerintem és ha erre magadtól nem vagy képes, könnyen lehet hogy nem ártana párszor elbeszélgetni egy szakértővel. Az öngyilkosság gondolata meg szerintem a mai tizenévesek 99%ának a fején átfut bizonyos ponton(az enyémen is annó), barát/barátnő elvesztése, beteljesületlen szerelem, szülők válása, halott kis kedvenc stb miatt. Viszont ezek 99%ban komolytalanok is. Kevés dologhoz kell nagyobb bátorság és ha az élethez gyenge vagy akkor ahhoz is hogy ezt elvedd magadtól.
Muszáj erősebbnek lenni, meg kell tanulnod megállni a saját lábadon anélkül hogy valakire támaszkodnál vagy nagyon sanyarú élet elébe nézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!