Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnátok egy ilyen emberrel? Vagy csak én reagálom túl?
Figyelt kérdés
Most írja a szakdogáját, de kicsúszott az államilag támogatott félévekből, úgyhogy ez 150.000 forintot jelent. 35 ezret tudott összekaparni, a többit a szüleimtől kérte kölcsön. Apa és anya nagyon rendes embernek ismerték meg, ezért adtak neki kölcsön. Én is tudom, hogy vissza fogja fizetni, megbízható, és jóindulatú. DE: múlt héten kellett volna leadni a szakdogáját, és még mindig sehogy sem áll. Úgy érzem, hogy nagyon félvárról veszi az egészet, látom, ahogy kicsúszik az egész a kezei közül... Egy csomószor "megfenyegettem", hogy nagyon-nagyon rosszakat fogok gondolni róla, ha nem csinálja meg. Az a legrosszabb, hogy nem az eszével lenne a baj, hanem képtelen beosztani az idejét, képtelen nagyon-nagyon keményen megküzdeni ezért. Lehet, hogy én reagálom túl, de minden nap sírok miatta, hogy hogy állunk majd a szüleim elé, akik annyira bíztak benne, hogy nem a kukába megy a pénzük. Annyira ideges vagyok, hogy azon gondolkozom, hogy nem biztos, hogy én az ilyen dolgait egy életen át el tudnám viselni :(
nekem 1-2 hónap kutató munkába és 2-3 hét folyamatos írásba és javitgatásba telt a diplomamunkám! eléggé komolytalanul veszi ezek szerint a dolgot...
2013. máj. 24. 12:30
2/16 anonim válasza:
Nem is kell egy életen át elviselned, vagy te, kedves Kérdező, már a nászindulót dúdolod? :) Lazíts kicsit! Ez az egész nem akkora ügy. Ha nem jön össze a suli, az sem a világ vége, hiszen a pénzt akkor is ki fogja fizetni. A lényeg, hogy ő megpróbálta és ha fontos neki a dolog, újból meg fogja. De ez az ő dolga. Attól még, hogy tőletek kapta a pénzt (és CSAK kölcsön) nincs beleszólásod ebbe a dologba. Neki is meg vannak a gondjai, személyes ügyei és a tanulás egy ilyen dolog.
Ha engem piszkálna a párom, amiért nem azt csinálom, amit szerinte kéne, tuti felrúgnám. :D
Szóval csak nyugi! Hagyd, hadd csinálja a maga tempójában a dolgait, ez az ő élete, nem a tiéd. És mondom, a pénzt vissza fogja fizetni akkor is, ha nem sikerül a suli, tehát emiatt sem kell aggódnod. Nem vetted meg őt, hogy számon kérhess rajta bármit is!!!!!!!!!!
2013. máj. 24. 12:32
3/16 anonim válasza:
ezzel kellene foglalkoznia éjjel-nappal, mi a francot csinál helyette? Biztos máskor is feltűnt már a halogató viselkedése. Még fiatalok lehettek, ne hozz most életre szóló döntést, várj vele.
2013. máj. 24. 12:34
4/16 A kérdező kommentje:
Igen, dúdolom a nászindulót, mert úgy volt, hogy 2 év múlva összeházasodunk, ha végez a sulival. Az, hogy kicsúszott az államilag támogatott félévekből, mutatja, hogy nem 3 éve kezdte az egyetemet. Emiatt most nem fogja tudni elkezdeni a mestert.
2013. máj. 24. 12:35
5/16 A kérdező kommentje:
Nagyon nagy projektbe kezdett, és csak most kezdte el az írást 2 napja... Elszámolta az idejét, túl sokat akart egyszerre...
2013. máj. 24. 12:37
6/16 A kérdező kommentje:
Kedves második!
Én nem így látom a dolgokat, hogy az ő dolga, azt csinál, amit akar. Vagyis igen, de nekem az nem mindegy. Akkor lenne mindegy, ha csak azért járnék vele, mert milyen jól érzem magam most. De én közös jövőt tervezek vele, ami az ő felelőssége is.
2013. máj. 24. 12:48
7/16 anonim válasza:
2-es vagyok.
Figyelj. Lehet, hogy közös jövőt tervezel vele és lehet, hogy ő is ezt tervezi, de még fiatalok vagytok. Ha nem hagyod neki, hogy saját maga kezelje a saját ügyeit, rövidesen már nem fog veled tervezni semmit. Tudom, hogy te csak törődsz vele és a jövőtök miatt aggódsz, de ez így eléggé "sürgetésnek" hangzik. A jövő nincs kőbe vésve. És ha te most ennyire erőlteted ezt a dolgot, az nagyon nem jó. Lassan haladjatok a cél felé, ne zaklasd őt! Vagy ha mégis ezt teszed, akkor az csak annyit jelent, hogy már most sárkánykodsz és nem vagy vele elégedett, irányítani akarod, és nem úgy szereted ahogy van. Aztán majd csodálkozol, ha talál magának egy kedves lányt, aki nem vár tőle semmit, csak azt, hogy legyen boldog.
2013. máj. 24. 12:55
8/16 A kérdező kommentje:
De most komolyan az sárkánykodás, hogy azt várom, hogy a szüleim által kölcsön adott pénzzel ne szórakozzon? Milyen szemét vagyok, hogy azt akarom, hogy sikerüljön neki, és hogy ne égjen utána a pofája mindenki előtt, főleg a szüleim előtt... Amúgy olyan nagyon nem vagyunk fiatalok, hogy ne gondolhatnék az esküvőre...
2013. máj. 24. 13:00
9/16 anonim válasza:
Ha nem sikerült az ő dolga majd dolgozik egy benzinkuton 80 ezerért! De neked szeretned kell akkor is mert nem a pénzért szeretünk valakit!Huu de fontos most rögtön összeházasodni ellőször épitsétek fel a házatokat meg egyebbet aztán jöhet a házasság tudod az embert lakva ismered ki!
2013. máj. 24. 13:23
10/16 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel a pénz, nem érdekel a diploma se! Csak ez a hozzáállás. Ha elkezdte, csinálja meg! Ha elkezdte, és ráadásul nem kevés pénzért, akkor tegye oda magát amennyire csak tudja. Tőlem lehet utcaseprő is, de akkor azt csinálja tisztességgel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!