Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aspergeres (autista) a fiúm, nagyon szeretem, de ez nem normális kapcsolat. Mit csináljak?
Hosszú leírás, bocs, nem tudom rövidebben: három éve ismerjük egymást, egyszer már szakítottam vele, akkor fél évig nem találkoztunk, aztán ő megkeresett, hogy kezdjük újból.
Akkor azért akartam befejezni, mert nekem nagyon kevés volt az, amennyit találkoztunk (a szakítás előtt már csak úgy havonta 1x). De neki elég volt ennyi, hetekig elvan magában, nem hiányzik neki a kapcsolat.
Ezt akkor megbeszéltem vele, meg is értette, hogy nekem így nem jó, sokkal többször szeretnék vele lenni, de nem tudott vagy nem akart rajta változtatni.
A féléves szünet alatt próbáltam őt elfelejteni, kerestem fiúkat, voltak futó kapcsolatok, de rengeteg minden van, ami sokkal jobb vele...
Miután újrakezdtük, nagyon odafigyelt rám, sokszor találkoztunk, szuper volt minden. Aztán teltek a hónapok, és most megint kezdünk ott tartani, hogy nem keres, nem találkozunk, most három hete nem láttam. Én persze mondom, hogy találkozzunk, de kibújik alóla, visszahúzódik. Ha nagyon erősködnék, akkor ráállna, de őszintén szólva nincs kedvem hozzá, hogy folyton én kezdeményezzek, ő meg csak beleegyezik.
Nem hiszem, hogy más csaja lenne, és azért lenne ez. Egyszerűen neki megerőltetés az, hogy rendszeresen találkozzunk, megerőltetés a "normális" kapcsolat.
Asszem ezt itt kell befejezni, de nagyon nehéz, tényleg szeretem, de ezt nem akarom tovább csinálni. Lehetne azt, hogy mellette "tartok" más fiúkat, hogy legalább a szex ne hiányozzon, és akkor ő is lehet a szeretők közül az egyik... Csak ez se könnyű, mert én nem szeretőnek akarnám őt, annál ez nekem sokkal komolyabb.
Aspergeresek vagy mások, ha van tanácsotok....
Tulajdonképpen egyről beszélünk, miközben szétoffoljuk ezt a nagyon is komoly kérdést.
Nem alszom a DSM-IV-el a párnám alatt, de szvsz. az átlagon felüli IQ pl. nem követelmény.
Ez egy 20 éve felkapott dolog, egy nem egzakt tudományban, azt, hogy mit minek tekintünk, és hívunk még nem alakult ki.
Ahol a lányom diagnosztizálták, ott követelmény (Vadaskert).
3 kritérium van (autizmus spektrumon belül, tehát ELŐBB az autizmust mondják ki, utána a megadott kritériumok alapján vizsgálják Aspergerre. Nem 5 perces vizsgálat alatt, hanem egy hétig figyelte egy szakember TEAM (pszichiáterek, pszichológus, gyógypedagógus stb.).
3 kritériumnak kellett megfelelni az Asperger diagnózisához:
Átlagon felüli IQ (neki 131)
Nem volt megkésett beszédfejlődés (3 évesen már bővített mondatokban beszélt)
Speciális érdeklődési kör, amiben felnőtteket is megszégyenítő a tudása (nálunk ez a biológia, anatómia)
(Az offért bocsi mindenkitől, de nekem szívügyem a tájékoztatás aspi-témában és minden lehetőséget megragadok rá. :) )
@Pavel: "soha nem fogod tőle megkapni azt a figyelmet amire vágysz, még csak a töredékét sem."
Ez egy nehéz kérdés, amiben nem tudom, melyik szempont mennyire fontos.
Egyrészt teljesen igazad van, érzelmileg sokkal többet bírnék. Másrészt intellektuálisan rengeteget kapok tőle, ráadásul az ő "speciális érdeklődési területe", vagyis extrém monomániája egyezik az én hobbimmal, úgyhogy erről vég nélkül tudunk beszélgetni, és érdekes módon ennek van érzelmi hatása is. Jobban szeretjük egymást, miután átbeszéltük a cserebogarak halhatatlanságát :)
Szóval valóban, nem elég érzelmileg, de közben van más, ami talán-talán pótolja. (Ebben nem vagyok biztos, de látok rá esélyt, hogy hosszútávon működhet.)
Viszont a találkozások hiányát nem tudom kezelni.
#16: Nem off egyáltalán, csak mellékszál, és érdekes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!