Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A páromnak van egy háza ami az ő nevén van. Ha összeházasodunk jogom lesz beleszolni a lakással kapcs olatos dolgokba?
Nem. A házasság előtt szerzett vagyon különvagyonnak minősül, azt csinál vele, amit akar.
Jogot akkor szerzel, ha - ahogy már más is írta - te is befektetsz anyagilag, tehát pl. a felújításból kiveszed a részed (pénzzel).
Csak akkor válik közössé, ha már a házasság idején szerzett vagyontárgyról van szó.
(Válófélben vagyok, úgyhogy képben vagyok.)
Szerintem ez inkább jogi kategória, nem szerelem, szex.
Ha kapcsolati oldalról kérdezed, akkor minden bizonnyal. De ha ez nálatok nem természetes, akkor szerintem ne házasodjatok össze.
A helyzet a következő:
Azzal hogy összeházasodtok még nem lesz jogod beleszólni hogy ő mit tesz vagy mit sem az ingatlanával. Ha nem történik semmi extra (mindjárt világosabb lesz hogy mire gondolok) és elmúlik hét év még közvetlenül beleszólni akkor sem lesz jogod hogy mi történjen a házzal de attól is függ hogy mi a beleszólás tárgyköre. Ha utána válnátok akkor te kérheted a közös tulajdon megszüntetését és akkor erre megoldást kell találni. De ehhez az is ell hgoy a hét év alatt ne szakadjon meg azéletözösség ne költözzetek külön legyél oda bejelentve.
Namost ha a párod kinyilvánítja hogy ez a ház az ő különvagyonához tartozik akkor nem lesz beleszólásod abba mi történjen vele. Ez amit leírtam persze rád is igaz ha van ingatlanod értékesebb ingóságod bár ingatlannál fontos ez. Ha komolyabban érdekel a téma keress bátran.
De abba beleszólhatok, hogy milyen színű legyen a fal vagy hogy legyen berendezve? Mert van egy ismerősöm akit nem enged a s
a párja nem engedi beleszólni semmibe.
ez az övé, nincs tervezve felújítás, akkor nem is lesz
Téged ez érdekel, ne akarj beleszólni, nem lesz jó N
Jogilag nem. A saját vagyonával mindenki azt kezd, amit akar.
Az más kérdés, hogy szép kis kapcsolat lehet, ahol ilyesmit sem tudnak megbeszélni a felek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!